Benim için sanırım inancımdan sonra hayatı değerli kılan şey samimiyet ve muhabbettir. Artık herkesin sanallaştığı, birbirine yabancılaştığı, bencilleştiği bir çağda en çok muhabbet kokan meclislerden mahrumuz...

Benim için sanırım inancımdan sonra hayatı değerli kılan şey samimiyet ve muhabbettir. Artık herkesin sanallaştığı, birbirine yabancılaştığı, bencilleştiği bir çağda en çok muhabbet kokan meclislerden mahrumuz...

Hayat anlamlandırılması ve idrak edilmesi gereken bir olgudur.
Öyle ki, bugün hiçbir bilim şu an yaşıyor olduğumuzu dahi kanıtlayamıyorsa, o zaman dünyayı ve hayatı anlamanın yolu ruhani alemden, maneviyattan ve O'nu tanıma aşamalarından geçmektedir.
O açıdan dünyevilikten sıyrıldıkça, kalbe yöneldikçe, kelama düşenleri her gün ama bıkmadan her gün geliştirdikçe, daima kendimize bakıp evvela bizler mahcubiyetle kabullenişle yaşadıkça ve daima anlamaktan yana olup fevrilikten uzaklaştıkça kıymetleniriz de etrafımız da buna göre şekillenir.
Etraf kıymetlenir de bizlere gönülle bakan insanlarla kelam etme şerefine nail olursak, bu da yalan dünyanın tebessüme sebebiyet veren nüanslarından olur. O açıdan kaybetmemek, gururu ve kibiri bir kenara bırakmak, ahirelik olarak karşımızdakilere dua etmek gerekir.
En azından böyle lezzet alan biriyim hayatın anlam bulan dehlizlerinde.
https://www.youtube.com/embed/8Xtt5s8udvImerak etmek
keşfetmek
anlamak
sormak
Cevap
3Cevap
Kendime olan sevgim
Hayaller ve evet o dediğin kötü şeyler bende de var
Hâlâ yaşıyor olmam
Hiçbir şey
Ticaretim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?