Öyle insanlar var ki oğlan evlendirmiş, kız gelin etmiş, torun torba sahibi olmuş15 yaşındaki ergen tavrından kurtulamamışlar. Sizce ergence tavırlar kaç yaşında bitmiş olur veya kaç yaşında bitmiş olmalıdır?

Öyle insanlar var ki oğlan evlendirmiş, kız gelin etmiş, torun torba sahibi olmuş15 yaşındaki ergen tavrından kurtulamamışlar. Sizce ergence tavırlar kaç yaşında bitmiş olur veya kaç yaşında bitmiş olmalıdır?

Çok klişe bir cevap olucak ama gerçekten kişiden kişiye değişiyor. Ben bunu ergenliği iyi yaşayıp yaşamamakla da alakası olduğunu düşünüyorum. Tabii bu söylediğim her zaman ve herkes için geçerli olmayabilir ama normal ergenlik yaşlarında ergenliğini yeterince yaşayamayan gerekli yaşlarda saçmalamayan insanlar; hayatının geri kalanında saçmalıyor.
Ergenliğin normalde yaşanması gereken zamanlarda da yeterince saçmalayan insanlar gün geçtikçe ders çıkartıyor ve daha olgun daha ciddi bir haline dönüşüyor, kendimden biliyorum.
Mesela bir gün 12 yaşında bir çocuğun saygısızca cümleleri konuşuluyordu ve ben bunu tamamen ergenliğe bağlayınca etrafımdaki yetişkinlerden "biz de ergen olduk ama böyle yapmadık!" tepkileri aldımm. Gayet de yaptınız. Evet 12 yaşınızda yapmadınız belki ama 30 yaşında yaptınız yine yaptınız.
Ha kimisi de var yıllar ergenliğinden bir şey götürmüyor o ayrı.
25 yaşlarını buluyorken bazı insanlar için değişiyor tabi. Ergence tavırlar, hem beynin gelismesiyle alakalı (anatomik) hem de kişinin kendini yetiştirmiş olmasıyla, insanların en sağlıklı olduğu dönemidir sistemleri müthiş enerjiktir yüksek performansla çalışır :D aslında en güzel dönemlerimizdir.
Cevap
12Cevap
Akıl ergenliğin yaşla bir alakası yoktur. Kaç yaşına gelirse gelsin, olgun davranamayan insanlar var. Mesela burada 18 yaşındaki bir üyenin davranışlarına, görüşlerine, ikili ilişkilerine bakıyorum o kadar olgun ki gıptayla bakmamak elde değil. Diğer taraflı yaşını başını almış kadın/erkek üyeler bakıyorum şaşırıyorum. Bir insan eğlenebilir. Örneğin random atan bir insana sen olgun değilsin diyemem. Bu onun eğlence anlayışıdır. Severler ya da sevmezler orası ayrı. Lakin davranışlar vs bunlar önemlidir. Son olarak kadınlar erkeklere göre daha çabuk olgunlaşıyor. Belki hayatı daha çok açıdan ele alabildikleri için..
Bu kafa yapısıyla alakalı yaşla değil maalesef bazı kişiler hep ergen
Bunun yaşı yok gibi. 60 yaşında adam kahvede okey vurunca kalkıp apaçi dansı yapıyor.
Kesinlikle haklısın
Ergenlik yaşı bitmez ben konuşurken ergen gibisin derim çünkü ergen tavrı hala devam edenler oluyor 😂
Yaşta değil tamamen yaşantı ile alakalıdır 40 yaşında ergen gibi davrananlar var 15 yaşında büyük insan gibi davrananlarda
Herkes çocukca davranabilir bazen. Çocuklaşmak güzeldir. Bu bitmez bitmemeli zaten. Ama hayata karşı duruşun da çocukça olmamalı.
Valla beyin işi bu çok insan tanıyorum yaşı büyük ama hâlâ 16 yaşında gibi davranıyor
Bunun yasi olmuyor ama genelde 24 yasinda falan biter
30 yaşında ergen gibi davranan gördüm olay bitmiştir.
Olgun Ergenlik kişiye göredir daima olgun insan zaten kendini belli eder ,,
18 yaşında ergenlik bitmeli aslında , yetişkin olmuşsun neyin ergence tavrı derler insana.
Bence bitmiyor annem hala ergen diyebilirim. En azından tavırları
Yaşla ilgisi yok bu işlerin , akıl ve düşünce olgunluğuyla alakalı her şey.
Yaşlılardan bahsediyorsan yaşlı insanlar ergence bile değil çocuksu olur.
Ergenlik tavırlarının yaşla değilde kişiye göre olur
Akıl yaşta değil başta demişler işte..
Olgunlaşma süreci yaşadıklarında verdiğin mücadeledir, kazanmak ve kaybetmektir adamı adam eden..
yeter artık ya üniversiteye başlıcam hala bir kızla konuşmadım biri benle sohbet etsin yoksa yakında g@y olcam?
Hic bitmez büyük olunca da ergen davranışta bulunan çok insan var
Bazı insanlar 30 yaşına gelirler hala ergen
50-55-60 yaşına gelmiş hala ergenlikten çıkıp ergin olamamış insanlar var.
Yani 18'den sonra devam etmemeli
17-18 Yaşında sona eriyor
Ergenleri niye dışlıyorsun
Hayır her yaşta olabilir bence
Erkeklerde daha geç
kaybettikce
Hiç bitmesiiin.
21-22 yaşa kadar devam eder.
17 de bitmişti bende
25'ten sonra
Ponçikler fotoğraf çekinmişler
22 24 gibi