İnsan bir şeye sahiplik hissetmeden veya bir şeyleri benimsemeden neden yaşayamaz?

Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İnsan bir şeye sahiplik hissetmeden veya bir şeyleri benimsemeden neden yaşayamaz?

Hayatta kalma gudusu.
Kimisi araba, takim, yemek, parayla bag kurar. Hayatini, amacini, yonunu tayin eder. Aslinda sahip oldugu sey hayatta kalmak icin sebeptir.
Kimisi arkadas, dost, es aile gibi farkli birliklerde v. s sahiplik, benlik arar. Aslinda aradigi hayatta kalmak icin sebep, amac, icgudurur diye dusunuyorum.
Diğer canlılardan bizi farklı kılan özelliğimiz irade kişinin ruhunun bir kanıtı adeta. Bir amaç üzerine yaşamayı seçmek irade gerektirir bir hedef dahilinde yaşamanız yaşadığınızın göstergesidir. Ruhunuz boşluğa düştüğünde (ki bunu herkes illaki yaşamıştır.) hiçbir şey aklınıza gelmediğinde “neden yaşamalıyım?” Sorusu tekerrür ettiğinde önünüze çıkan sonuçtur amaçlar, hedefler. Büyük, küçük kişiyi güçlü hissettiren elementtir hedefler. Bu soruya cevap verilmediğinde insan yaşamını kaybetmez mi zaten? Kendini camdan atmasa bile yürüyen bir ölüden farkı kalmayacaktır zannımca.
Alışıla gelmiş bi yaşam tarzindanda kaynaklanıyor olabilir aslinda bu..
Tabiki gecerliligi var...
Degilmi vallai dusuncelerin on numara 👏🏼👏🏼👏🏼👌
Cansin kardesim👍
Cevap
3Cevap
çünkü amaç olması lazım. insan kendini bir hedefe adamalı
İnsanlar iradeli canlılardır, irade sahibi olmak ise istikamet sahibi olmayı gerektirir.
Aslında yaşar, ama yaşayabileceği sistem bize öğretilmedi.
Yanlızlıktan Korktuğu için. insan birşeyleri sahiplenmezse güçsüz hisseder. Güçsüz hissederse yanlız kalır.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?