Gerçekten öyle bunda hayat şartları ve yaşam kalitesinin düşmesi ve maddi zorluklar başta geliyor intihar eden insan sayısı hızla artmaya başladı gerçekten çok üzücü bir durum bu insanların çoğu okadar mutsuz ki. Genci yaşlısı vss eskiden gerçekten hayat hem daha güzel hem daha kolaydı
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Sosyal medya, haberler ve bol tokmak.. Ben 37 yasindayim bunsene KS ye girdim. Omcesinde facebook twitter Instagram ne gelirse akliniz bir tanesini bile kullanmadim denemedim bile. İcimde insanlara karsi en ufak bir on yargi olmazdi. Herkesi el ustunde tutardim. Kadinlara karsı asırı bir saygım vardı cunku cevremdekiler hep saygıdegerdi. Hepsini oyle sanırdım. Taa ki buraya gelene kadar. Vay arkadas 18-20 yasinda bi kizsin sen ne yasamis olabilirsin ki 40 yillik kerhane emeklisi kadin gibi konusabiliyorsun. Biri yorum yapiyor onun altina hemen bi saldirgan argo kelimeler alakasiz. Kanli etle bezlenmis pitbull gibi saldiracak yer ariyor kjzlarin yarisi.. erkekler yine iyi ama kotu olanlarinzaten pembe hesap acmos onlarda ayri bi dunya. Anladim ki sosyal medya insani bozuyor. Ben de tepkiliyim insanlara karsi 6 ayda bozdular benide amınyoum😄
Hayat şartları, insanlar, her şey o kadar değişti ki şimdi çocuklar bile birbirlerini kıskandırma peşinde ne bileyim biz çocukken salçalı ekmek yiyen kişilerdik şimdikiler nutella yerine başka marka çikolatayı beğenmiyor. Memnuniyet yok. Az şeylerle yetinme yok. Düşünceler değişti, hayattan beklenti çoğaldı. Çok derin mesele bu bence.
Önceden aile üyeleri birbirine bağlıydı ve birbirinin sorunlarını dinliyordu. Daha çok bir arada vakit geçiriyorduk. şu an herkes tek , her şey sanal , yenilen gıdaların genetiğiyle oynamalar , ekonomi gibi birçok şey etken.
Kimsenin geleceğe dair bir umudu kalmadı çünkü. Eskiden çalışır, didinir bir şeyler sahibi olurdun. Dişinden, tırnağından arttırırdın ama bir evin, araban olurdu. Şimdi ne kadar çalışırsan çalış bir şey alamıyorsun. Kiranı, faturanı nasıl ödeyeceksin onu düşünüyorsun. Eskiden ailece pazar kahvaltılarına çıkılırdı arada sırada. Dışarda kahvaltı ederdin, ailenle vakit geçirip kafa dağıtırdın. Ya da ne bileyim piknik falan yapılırdı. Şimdi hangisini yapabiliyoruz? Ne sinemaya gidiliyor, ne tatile gidiliyor ne de kafamızı dağıtacak, yorgunluğumuzu atacak bir şey yapamıyoruz. Sabah 8 den akşama kadar çalışıyoruz ama koca bir hiç uğruna yapıyoruz bunu. O kadar çalışmanın karşılığında kendimize bir gün bile ayırmıyoruz çünkü her şey aşırı pahalı. Şu düzende kim neden mutlu olsun ki zaten?
insanların keyif aldıkları hiçbir şeyi genel olarak aile baskısından, ekonomik durumalarından gerçekleştirememesi. Halimize bakın insan daralıyor bunalıyor sıkılıyor bir nefes almak için kendime gelmek için dışarı çıkayım diyor en az 200 liralık olup geri dönüyor böylece dahada fazla tad tuz kaçıyor
Çok çok şey var.. öyle üzgünüm ki bu konuda.. hepimiz bir kafesin içine hapsolmuş gibiyiz. Zamlar, kibir, ego, tahammülsüzlük ve cinayetlerin durdurulamamasi.
ekonomi kötü. insanlar para yüzünden birbirine dahi tahammül edmeiyor ekstra dünyanın çivisi çıkmış kimse kimseye tahammül edemiyor sevmiyor aslında. herkes kendi menfaati peşinde iiğrenç bi yer oldu böyle bi toplumda yerde insanın psikolojisinin bozulmaması imkansızzz
Artan fakirleşme, insanların köle gibi çalışmaları, gelecek kaygısı. Buna karşın sosyal medyada herksin varlıklı, mutlu ve dört dörtlük sürdüğü hayatlar.
Kuşak farkı artık çok belirgin bi şekilde hissediliyor. Bu da aile içi çatışmalara sebep oluyor. Ekonomik kriz de ve instagram hayatları yüzünden de bu tartışmalar körükleniyor bence
Arapların 6 yaşında kız çocuğu ile nişanlanıp 9 yaşında evlendiği dine puta taparcasına el pençe divan biyad eden, arapların beşik kertmesi olmuş bir ulusun hayatın her alanında boka batması normaldir
Insanların zalimleşmesi bence benim psikolojimi zalim insanlar bozdu
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
İbadetlerin yerine getirilmemesi Haramdan uzak durmamak Her türlü strese hastalığa yol açar... Allah'ımin huzurunda secdede eğildiğim zaman ayrı bi pozitif enerji geliyo bna