Az önceki sorunda 2 kişi gördüm inancım yok diye ondan bir sorayım dedim inancıniz var mı

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Az önceki sorunda 2 kişi gördüm inancım yok diye ondan bir sorayım dedim inancıniz var mı

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
16Cevap
Ateistim inancım yok
Daha önceden var mıydı peki
Vardı 15 yaşında kadar
Sonra ne oldu da ateist oldun
Araştırdım çoğu şey mantıksız ve saçma gelmeye başladı. tanrının olması için hiç bir neden bulamadım.
Var çok şükür 🍁
Kendi bildiğim doğrularla inandığım inancın kurallarına göre yaşamaya çalışıyorum ♾
Allah kabul etsin
Yok ama bak ismini gördüm yine içim ısındı, vakti zamanında çok dinine bağlıydım.
Neden inancın kalmadı o zaman
Korkuyu yenince gerisi geldi.
Her umutsuzluğa düştüğümde her tek kaldigimda her ne kadar göremesekte aslında tek olmadığımı bilmek benim için huzur verici
Bir zamanlar yoktu ama son birkaç yıldır var
Allah kabul etsin
Allah razı olsun , oysaki hiç inanmazdım , ailem halen de öyle inançsızlar ama asıl büyük patlamayı ve evrim teorisini sorguladıkça bana göre mantıklı olmadığını idrak ettim çünkü sorguladıkça en temel noktanın ne olduğu sorusunun mantıklı bir cevabı olmayınca herşeyi yaratan bir yaratıcının varlığına inandım daha doğrusu bu sonuca vardım, sonrasında yaratıcı tarafından bildirilen dinleri araştırdım hepsini ve en son olarak Kuran-ı Kerim'in kendisinden önce gönderilen ilahi kitapları tasdik ettiğini ve onların devamı olduğunu anlayınca da İslamiyeti tercih ettim
Allah senin gibilerin sayılarını arttırsın ailen ne dedi peki bu duruma inşallah onlarda inanırlar
Onlar inanmaktan korkuyor olmalılar ki inanmak istediği şeyleri sorgulamıyorlar bile , herkesin kendi tercihi , bana müdahale etmedikten sonra istediklerine inansınlar
Anladım peki biz insanlar neden dunyadayiz
İmtihan oluyoruz , Allah'a iman ederek koymuş olduğu kurallara uygun yaşayarak ve vermiş olduğu kulluk görevlerimizi yerine getirerek imtihan dünyasını başarıyla tamamlamak üzere dünya hayatını yaşıyoruz , diğer türlüsünü düşündüğümüzde sorduğunuz sorunun hiçbir cevabı yok 😏
Büyük patlamada, evrim kanunda sorunlar buldun ama inançlar tamamen mantıklıydı öylemi? Buna inanmadım kusura bakma
@Pocophone ister inan ister inanma , en azından inançlar neyin patladığı belli olmayan sözde patlamadan daha makul mantıklı !
İnanmıyorum. Hayır inançlar hiç bir zaman mantıklı olamaz. Sen büyük patlamayı bomba patlaması yani dünyada olan patlamalara benzetmişsin. Yani büyük patlama teorisinin ne olduğu hakta hiç bir fikrin yok. Sen inanmaya davam et cennet vaad ediyor neticede.
@Pocophone ne fikrinden bahsediyorsun ne teorisi , inanılası bir mantığı olmayan safsatadan ibaret , sen de inanmamaya devam et bakalım senin inanmadıkların sana ne vaat ediyor acaba 😏
Öncelikle bilim inanç deyil onu anla. safsata dediyin şeyi bilim insanları düşünmüş ve evren konusunda bir çok şeye aydınlık getiriyor. Sen evinde otur kızlar soruyor sitesinde bilimi bitir öylemi? Bullsh*t
@Pocophone senin aydınlık dediğin şeyler öğretilmeye çalışıldı hep bana ama bir mantığı olmadığını tamamen anladığımda onun bilim olmadığını da anlamış oldum ! Sonrasında dinleri araştırdım ve iman ettim , "İnna Lillahi ve İnna İleyhi Raciun (Şüphesiz Allah'dan geldik yine ona döneceğiz)" , sen inanmayabilirsin bu da beni ilgilendirmez , ben de ateist idim araştırarak doğruyu buldum artık çok şükür ki müslümanım , ayrıca çok araştırıp da ateist olduğunu hiç sanmıyorum ama öyleyse de beni ilgilendirmiyor , herkes istediği gibi inanabilir veya inanmayabilir herkes inanç konusunda özgürdür !
Bende eskiden müslümandım ama sonra ateist oldum. Çok araştırmam gerekmedi kafamdakı soruların cevabını buldum yetti. Tabii ki, her kes istediyine inanmakta özgür ama bilime çamur atamazsın kesinlikle. Belliki senin beynin doğru algılayamıyor.
@Pocophone herkesin doğrusu kendinedir , beynimin doğru algılamadığını söyleyerek aşağılayıcı küçük düşürücü bir üslup takınıyorsun oysa ki ben benim doğru bulduğumun tam tersindesin diye sana böyle bir üslup kullanmadım çünkü benim dinim der ki "senin inandıkların sana , benim dinim banadır" , sana müslümanlığı islamiyeti dikte edemem, inanmıyorsun diye de hakaret etme hakkım yok eğer bu yaparsam inandığım ayet ile çelişmiş olurum o yüzden herkes kendisinden sorumludur , ben ateist bir ailede yetişmiş biri olarak ateist iken doğru yolu buldum iman ettim , kimseye inancımı dikte etmem ailem bile olsa kimseye müdahale etmem , inancıma da saygı beklerim !
Yok hakaret olarak aıgılama. Ben bilimi anlayamadığını söyledim mesela bende matematiği anlamıyorum benim için çok zor ama math yalnıştır, mantıksızdır demiyorum sen demişsin. burada anlatmak istediyim sen anlamıyorsun diye bilim yalnış deyildir bilim insanları toplanmış ve bu ortak karara gelmişler yalnış olamaz bu. İnanmadığım inanca neden saygı duyim? Sana saygı duyarım bir insan gibi ama inanmadığım batıl inançlara saygım 0
Her şeyin tek bir şeyle ilintili olduğuna inanıyorum ama bunun arkasında ne derece korkulması gereken veya sığınılası bir güç var onu bilmiyorum
Elhamdulillah Müslümanım. İnancım İslam. Tek din İslam. Allahuekber
Çok şükür. Ama yeni nesilde inanç çok problem bş konu
Allah ıslah etsin
İnancımız kalmamıştır
Neden kalmadı
İnancım vardı ama agnostik oldum
Neden öyle oldun
birtakım hayat tecrübeleri. Burada bir iki cümleyle bahsedilecek şeyler değil
Din olarak soruyorsan hayır.
Evet daha önce var mıydı yoksa sonradin mi oldu
Bu ülkede doğar doğmaz din anlatılıyor tabiki vardı.
Peki ne oldu da sonradan hatıra gittiniz
Kur'an okudum, tarihi araştırdım vs
Bemi lanet ülkeye getiren kişiye inancım yok
Neden yok peki
Bazılarını zengin yaratıp bazılarını fakir yaratıyorsa onun ben hiçbir şeyine inanmam
Çok şükür, şükürler olsun, müslümanım
Akıl %100 var diyo
Sadece Allah a inanıyorum.
Yok dinden soğuttular
La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah
Elhamdülillah Müslümanım.
Elhamdülillah Müslümanım
Var satanistim aslında setianist-left hand path paganism gibi
Elhamdülillah
İnanç var icraat yok ☹️
Yok.
Bir zamanlar var mıydı peki
Kendimi bildim bileli yok
Neye
Allah'a İslam'a
Yok hiç bir inanca sahip deyilim
Ben de bilmiyorum
O nasıl oluyor
İnancımı kaybediyorum sanırım
Neden böyle kaybediyorsun sürükleyen ney
Çok tutarsız geliyor, sorguladıkça daha da saçma geliyor sorgulamamaya karar verdim ben de bakalım ne kadar sürücek
Hayır
Bir zamanlar var mıydı peki
Vardı tabi
Neden artık yok peki
Deistim
İslam.
Var yaw
Var şükür
Tabii ki Allah’tan başka ilah yoktur.
Çok şükür ♥️
Tabikide Müslümanım elhamdulillah! 👼
Evet fazlasıyla
Evet müslümanım.
Agnostik
Var.
hayır yok
Ergen misin?
inançsız olanlar ergen mi oluyor
Çoğu zaman 15-16 yasındaki ergenler inanmıyor Allah’a da neyse git gece gece günaha sokma beni
güldürdün beni tanrı da seni güldürsün
hayir
Tövbe et ve Allah'a yonel şehadet getir. Emin ol huzur bulacaksın. İslam dinini yaşadıkça hayattan aldığın lezzet çok hoş gelecek
Evet var
Elhamdulillah
çok şükür
tengricilik
İnancım var
Tabi var