Konuşmak isterken susmak seni tüketti mi yoksa daha mı iyi hissettirdi?

Sıla hani diyor ya "Sen sustukça geberiyorum" peki tam tersi olduğunda kendin sustuğunda ne hissediyorsun?
30 Ağustos 2022
Konuşmak isterken susmak seni tüketti mi yoksa daha mı iyi hissettirdi?

Sıla hani diyor ya "Sen sustukça geberiyorum" peki tam tersi olduğunda kendin sustuğunda ne hissediyorsun?
30 Ağustos 2022
2.5 yıldır hep sustum halende susmaya devam ediyorum eski eşimde öyle sustu ve hiçbir şey demedi kaynana ise halen kendi kendine gelin güvey oluyor
Tabi kız başkası ile evlendi ve olay tekrarı olmayacak şekle geldi
Ama yine de susuyorum kötü bir şey söylememeye çalışıyorum ve daima afdetmeyi seçtim neden?
Çünkü birgün yüz yüze bakmak zorunda kalırsak utanmamak için en az pişman olmak için eski hatuna ve çocuğuma hatta yeni eşine saygı duyduğum için ve ne olursa olsun önceden bir süreliğine de olsa annem olduğu için susuyorum 😇
Sessizlik en iyi cevaptır derler, en zoru olduğunu bilmeden. Bir insanı çıldırtan tek bir şey vardır; sukünet. Çünkü bir olay karşısında herhangi bir tepki verilmesi normal olan. Sessiz kaldığında ne düşündüğünü, ne hissettiğini bilmediğinden korkarsın ve bir tepki vermesi için debelenirsin.
Ben her fırsatta susmadım, çok şey söylemek istedim. Denedim de ama her defasında susturuldum. Susmaktan daha çok koyan da, susturulmak. Susturulmak bütün enerjimi tüketti. Susmaksa bana enerji verdi. Asla insanların sizi susturmasına izin vermeyin
Sessiz kaldığında ne düşündüğünü, ne hissettiğini bilmediğinden korkarsın ve bir tepki vermesi için debelenirsin. Bu sözüne katılıyorum.
Bazen konuşmak fayda etmez, susarsın mecbur kalırsın vazgecmesen bile susmak gerekir uzak durmak gerekir içten içe yanar kavrulursun geberirsin bir kelime için ama susarsın. Vazgeçmiş olursun onun için. Gerçek sadece kafandadır.
kesinlikle
Teşekkür ederim
Rica ederim.
Susmak beni gebertir sandım ama asıl sustuğumda kazandım. Havladılar, havladılar, uğraştılar, muhattap almak istemedim, uğraşmak istemedim. Çok sevdiğim bir söz var; "istediğin kadar bağır, çağır, susan birini asla yenemezsin"
Ben sustum, İt ürüdü, kervan yürüdü 😎☺ Sustuğumda bana sağır olanlar haykırmaya başladı ve bu kez ben onlara sağır oldum. Susmak beni yaşattı, değmeyen herkese karşı susmak lazım, sözü kirletmemek lazım, susmak bana kazandırdı.
Ben hiç susmamki
Bak bunda hemfikirim ama sen susma konuş, keyifli oluyor. Eğleniyoruz ama kimse duymasin🤣🤣🤣
Duysun duysun biz güçlerimizi birleştirince fareler kaçacak delik arıyor çünkü
Yaa ama yaaaa🤣🤣🤣
Ama doğru
Tüm eig ler için teşekkür ederim canım benim çok naziksin 🙏🙏
Rica ederim.
Cevap
38Cevap
Susmak beni iyi hissettirmez, konuşup içimdekileri dökmezsem rahatlayamam...
Tüketmedi. Çünkü susmadım. Tarzım değil. Ben konuşurum bana dert olacağına karşımdakine olsun. Neden kendime yük edip kaygısına düşeyim ki?
Susmuyorum.
Bir yere yere kadar susmak insana gerçektende çok daha iyi geliyor. Çünkü konuşmanın, anlatmanın ve içini dökmenin gerçektende bir işe yaramadığını görüyorsun. Sonunda bakıyorsun ki aslında sustuğun içinde değil konuştuğun için tükenmişsin.
Suskun insanların çığlıkları daha korkunç oluyor. Nerede bir bağırıp-çağırıp, konuşan birini görseniz herkes etrafındadır. Sanılır ki sesi gür çıkan haklıdır. Sessiz olmaktan bana pek zarar gelmedi. Sessiz olmak insanların gerçek yüzünü daha rahat ortaya koyuyor.
Bazen öyle bir an geliyor ki avazn çıktığı kadar bağırsanda karşında ki seni duymuyorsa susmak en güzel çözüm.
Kesinlikle
..
Ben onu cok yapiyorum ya...
Ilk bi anlatmaya calisiyorum, bakiyorum bi ise yaramiyor mu... Konusulacak bir sey olsa bile susuyorum.
Arada bi de olsa neden insanlar karsisindakinin suskunlugundan bir sey anlamiyorlar ki!
Susulacak yerde konuşmak ahmaklık konuşulacak yerde susmak zalimliktir diye bir söz vardır
Sen sus...
Bence susmak bır sure sonra bagımlılık yapıyor haklıda olsan. Anlatmak istemiyorrsun içinde fırtınalar koparken bıle sadece susuyorsun ve zamanla susmak herseyın oluyor sana ait hiç birsey kalmıyor koca bır sessızlıkten baska...
Haklisin.
Maalesef
Karşıdaki kapı duvar olsa da söylerim ben , susamam..
Susmayı tercih ettiğim insanlar var bu kendi isteğimle olunca iyi geliyor… ama bir de aslında konuşmak istediğim ama susmak zorunda kaldığım biri var ki… o beni gerçekten tüketti… 🥲
6 yıl tüm haksızlıklara sustum ve susturuldum.
Yıprandım.
Susmaya devam etmiyorum. Hayatımdaki en büyük eylemi sessiz sedasız gidip boşanarak yaptım.
Bazen size sessiz gelen şeyler kişinin kendisi için çok gürültülü olabiliyor.
Aynen...
Susmak beni tüketti zamanında şimdi susmuyorum, susmamak da lazım hak edene hak ettiği cevap verilmeli. Yoksa kalp kırıyor her günün akşamı ve bana da kalıyor boynunu bükmesi. Yok öyle dünya..
Sanki artık konusmaktan daha çok sifalandiriyor susmanın keyfi, haksız mıyım? Herşeyi izah edecek kadar güç, enerji bulamıyorum kendimde.
Konuşmak istersem konuşurum sustuysam da karşımdaki kişinin bir şey anlamayacağını bildiğim den susarım.
Konuşmak istiyorsam konuşuyorum. Yok gibi bir şey bu durum. Yani insanlar konuşa konuşa anlaşır. Allah , konuşmamız için bir ağız vermiş.
Boşuna dememişler,” Söz gümüşse sukut altındır” diye. Sustukça huzuru uldum. Gereksiz tartışmalarda ama..😊
Kendim hakkında defalarca konuşmak istediğim ama susmak zorunda kaldığım durumlarım oldu. Bu durum insanı bitiriyor.
Konuşmam ve susmam gereken yerleri iyi bildiğim için tükenmedim. Zaten tükenmemek adına konuşur veya susarım.
Konuşmak istediğim zamanlarda sustuğum oldu ama bu beni tüketmedi. Kendi içimde hallettim herşeyi..
Konuşmam gerekırse konusurum susmam.
Benım ıcın degerlı birisi ise kızgınlık anında susarım sadece.
Yoksa kalp kırarım falan gerek yok
Tüketir çünkü susan kişinin üzerine daha çok giderler
Hiç susmam cevabını veririm kim olursa olsun. Başkaları için kendimi tüketemem
Bazen yoruyor bazen iyi geliyor bende anlamadım ki
Sustugumda değil de susmak zorunda olduğumda tüketiyor beni
yok.
susup patlayacagıma , konusur dısarı patlar rahatlarım
Susmayi tercih ederim ama tükenmem.. artik umrumda olmuyor bircok sey..
Konuşmak isterken konuşamamak insanı üzüyor tabiki.
İçimde büyüyeceğine çıkarırım olan olsun bana olan onada dokunsun
Sustuğumda, kendimi dinlerim iç sesim konuşur. Yeri gelir haykırır yeri gelir güler...
Söz gümüşse sükut altındır; Beni aksine yüceltti.
Susan biri değilim ama konuşmalarım çok kişiyi tüketmiştir... Ağlayarak günlüklerine yazabilirler
İçimden ne gelirse söyledim hep , söylerimde. Sonuçta kimse zihin okuyamıyor.
Eğer susuyorsam ortamdan zevk almıyorum demektir
kendim sustugumda artık birçok şeyden umudunu kesmisim demektir... geri dönmem kolay kolay..
Ben sustuğumda bitiyor bende her şey. Geri dönüşü olmuyor kolay kolay.
sesini rüyalarda duymaya muhtaç olduğum tek kişi var ötesinde kim susmuş umrumda değil.
Hayır daha güçlü yaptı
Bazen susmak iyidir ama rahatsız olduğumuz konularda karşı tarafala konuşamayacak kadar büyük bir suskunluk söz konusu olduğunda kişi kendini bitirir.
sessizlik insanı öldürür
Keşke öldürse tüketiyor azar azar...
öyle işte yavaş yavas azar azar öldürüyor sessizlik, hayatımda iki insandan başka hickimse yok, kendime öyle sağlam bi kale kurmuşumki bu kaleyi kendim bile yikamiyorum evden çok nadir çıkıyorum
bu işteyken canlanıyorum, bikac arkadaşım var gel denize gidelim diyorlar bense ayaklarım çekmediği için reddediyorum hep uyu hep uyu ama in akü öyle bi rahatlatıyoki beni uyumak bunu ancak benim durumumda olan biri anlar
samimiyetinden emin olabildiğim bi ya da iki insan var yüzdesini söyliyemem, eksik olan bisey var ama şu diyemiyorum? öyle bi durumdayimki birilerinin en saçma durumuna bile yorum yapamıyorum çünkü kınadığım yerden kopuyorum başıma hemen geliveriyor o yüzden kendimi çektiğim limanın içinde bana uzanan bu el olmadıkça kılımı bile kıpırdatmicam
güzel bisey oldu kayıp kumru kuşum kombimizin üzerindeki yuvasına döndü buna çok sevindim sanki beni terkeden sevgilim dönmüşten fazla sevindim, başınızı agrittim
Konuşmak beni tüketir.
Ciğerim çürüdü.
Sabit taşim. catladi
Aslında susmak değil de anlaşılmamak tüketti
Susmak beni yüceltti.
Derin düşüncelere dalıyorum
Susmak güzeldir
Susmam
Tüketti, ondan susmuyorum artık.
ben asla susmam ki tükeneyim.
Kendimi bildim bileli susarım
Bazen dilimi koparmak istiyorum