Dindarlıktan anladığınız neyse, ona göre cevap verebilirsiniz.
Anketi de oylamayı unutmayın ✋

Dindarım
Dindar değilim
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Dindarlıktan anladığınız neyse, ona göre cevap verebilirsiniz.
Anketi de oylamayı unutmayın ✋

toplumun algıladığı dindar değilim. ama dine düşkünüm en önemli şeydir hayatımda
din allahın dini. kuran allahın sözleri. o nedenle sürekli kuran okuyorum. allahın sözlerini anlamaya ve hayatıma taşımaya gayret ediyorum.
Dinin insan ve toplum sağlığına zararlı olduğunu düşünüyorum, yani tüm dinlerin. Ahlak yeterli, ahlaklı olmak için de bir dine inanmaya gerek yok. Dindar insanlar her haltı yiyip yiyip tövbe ederken, bende ne hırsızlık, ne yolsuzluk, ne rüşvet, ne haksız mal edinme var... Bu yaşıma kadar bilerek, isteyerek bir canlıya zarar vermedim, hakkına tecavüz etmedim. Tabiri caizse, boğazımdan haram lokma geçmedi. Bende ne var, alkol kullanırım, zararı sadece bana. Evlenmeden seks yaptım mı, yaptım. Kumar? Kaybedenin masayı ödemesi şeklinde bilardo falan oynarım, yüküne deriz. Eskiden yancılar dahil masadaki yeme içme hesabına King oynardık arkadaşlarla. Bunlar da benden başka kimseyi ilgilendirmez. Dindar geçinip üzerinde kul hakkıyla ölecekler düşünsün. İçki içtim diye bana günahkar muamelesi yapıp, her haltı yiyeni affedecek yaratıcı da olmaz olsun.
EİG için teşekkürler 🙂
Rica ederim
Dini değerler konusunda hassas bir insanım. Dindarım. Lakin dinsiz diye bir insana küfür edip, sövecek kadar, kendi dinimi bilmeyen bir yobaz değilim. Tarihte yüzyıllaca beraber yaşaya bilmiş insanlara bakmayıp, kendisi gibi inanmayanları domuz gibi gören zihniyet ile aramda kalın bir çizgi var. Aynı şekilde inanmayanların yobazlığına da karşıyım.
Önceliğimiz "bizlik" olursa, bir ve hür olabilirizin farkındayım.
Cevap
5Cevap
Ateistim inancım yok
Dindar biri değilim , tam tersi açık görüşlü açık giyimli açık açık bir kadınım, hadi bakiim şimdi dindarlar taşlamaya başlar beni.
Bu yaşamı var eden birinin varlığına inanırım ancak hayatımın her aşamasına dini alet edecek kadar dindar değilim.
Dindar degilim ama tanistigim insanlar dusuncelerimi karakterimi gorduklerinde dindar biri oldugumu dusunurler nedense.
Çok şükür Allah'a inancım var ama işte...
Her şeyden soğuttular ya.
Dindarım Elimden geldikçe layık olmaya çalışıyorum
Olmaya gayret ediyorum
Gittikçe dindar oluyorum
Deistim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?