Etrafınızda görmek istediğiniz insanlar, nasıl insanlar?

Etrafınızda görmek istediğiniz insanlar, nasıl insanlar?
Kibir enteresan bir olgu...
Gıpta ile bakılan insanlarda bile kibir var, kibir olan insan da çevresinde maalesef daima kaliteli insan görmek ister. Buradaki gariplik nedir bilir misiniz? Kendisinin mükemmel olduğunu sanmasıdır. Oysa ki insanız, her yerimiz eksiklik, hata ve kusur...
Mesela ben kalkıp da zeka sahibi, yetenek sahibi yahut Allah'ın bahşettiği durumlara göre insanlardan beklentiye girmem. Çünkü ellerinde değildir bunlara sahip olmak. Ama ahlak beklerim, usturup ve olgunluk beklerim, bunlar çünkü zamanla kişiliğe işlenebilen meziyetlerdir. O doğrultuda da mümkün mertebe kendini bilen, çıkardan uzak, kibirden uzak, ahlaklı ve sohbeti verimli, edinimli insanlar görmek isterim. Ama her şeyden evvel de öylesi biri olmayı isterim, çabalıyorum...
Bu yüzden bu sorunun cevabı herkes için farklı olacaktır..
Dediğiniz gibi kibirli bir insan onu yükseltecek, ona belki daha iyi bir prestij katacak insanları ister etrafında. Herkese hitap eden başka olacaktır. Belki zamanında benim içinde farklıydı bu. Ama şu anda asıl önemli olan şeyleri idrak etmiş bir yaş da olgunluktayım. Beni asıl tamamlayan şeylerin.
Bu yüzden kendi açımdan sayacağım şeylerin en başında samimiyet, ahlak ve adap anlayışımın aynı olduğu ve hayatı zorluklarına rağmen pozitif ve neşe katarak yaşamaya çalışan insanlar diyebilirim. Tabi dediğiniz gibi istediğimiz şeyleri talep edebilmemiz için kendimizi de insanlara bunu verebilmeliyiz.. Haklısınız.
MaşaAllâh, o vakit ben de sizi tebrik ediyorum çünkü gelişim ve olumlu mânada da değişim mevcut.
Zaten yerinde saymak dinimizce de uygun görülmemiştir, Rabbim daim eylesin inşaAllâh çaba ve gayretimizi🥀
Teşekkür ederim.
İyi, ne istediğini bilen, anlayışlı, saygılı, sevgi dolu, kibar, empati yapabilen insanlar...
Teşekkür ederim
Cevap
9Cevap
Anlayışlı, dürüst, samimi.
Zeki ve güvenilir insanlar
Gerçek anlamda anlayışlı olsun ve beni yormasın yeter
Benim gibi olsunlar..
Şimdi kendimi öven cümleler sarf edemeyecem.. 😄
Akilli ve ahlakli olmasi muhim benim icin, bu iki seyi goremedigim insandan istemsizce uzaklasiyorum.
sadece Samimi ve dürüst
diğerlerine fucuk off
Bana değer veren ve seven
soğuk ve ciddi
eğlenceli idare etmeyi bilen falan işte
Pek insan görmek istemiyorum
Samimi ve özgüvenleri sağlam
insan görmek istemiyoruz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar