Size birine güvensizlik duymanıza sebep olacak şeyler nelerdir? Benim için net dedikleriyle yaptıklarının birbirini tutmaması. Bu soruyu daha önce sordum mu hatırlamıyorum ama bugüne özel yeniden sormak istedim 🙃

Size birine güvensizlik duymanıza sebep olacak şeyler nelerdir? Benim için net dedikleriyle yaptıklarının birbirini tutmaması. Bu soruyu daha önce sordum mu hatırlamıyorum ama bugüne özel yeniden sormak istedim 🙃

Arkamdan konuşup yüzüme canım cicim yaparsa.
Herkese aynı konuda farklı şeyler demişse ve bunu yakalarsam kesinlikle güvenmem bir daha aynı kişiye yavaş yavaş hayatımdan çıkarırım.
ya da sana başka şeyler söyleyip başkalarına başka şeyler söylüyorsa :)))
Evet, bu da oldu ama demek ki ya kafasında kuruyor ya da yalan söylüyor diye düşünürüm böyle insanlar fazla tehlikelidir. Onlara benzeme ihtimalini yükseltir. Hem nasıl hu kadar insanlara yalan söylüyorlar anlamıyorum hepsini aklında nasıl tutuyor helal olsun ya.😆😆
bazıları bu konuda master degree bir yere not alıyordur muhtemelen :D kimisi de doğruya yakın yalanlar söyleyerek hareket ediyor. Öyle tiplere de denk geldim :)))
Şanslıymışsın bana nazaran, yalanın seviyelerini öğrendim sayelerinde..😂😂😂
hahaha o derece diyorsun anlat biz de öğrenelim :D
Tecrübe edindim de, daha henüz uygulamadim bana yapan kişilere yapmayı düşünüyorum belki kötü bir şey olduğunu anlayıp empati yaparlar ve bu huylarindan zor da olsa vazgeçip bırakabilirler.😂😂
Bu seferde bu kız yalancı böyle böyle yalan söyledi diye olayı sana döndürmesinler bak :D
Onlar kadar yalancı olmam en azından, yaparlarsa yapsınlar belki de yapmamaliyim böyle insanlar zaten ar damarı çatlak insanlar değmez sanırım.😂😂
Bence de değmez sen yalanları tespit edip gerektiğinde yüzlerine vursan kafi bence :D
Ooo onu yapıyoruz canım, çok dobra bir insanım ama bu bazen patavatsız oluşuma da sebep oluyor. Ama bu huyum genelde kişiye değer verdiğim için fazla açık konuşuyorum üzüyorum böylelikle. İnsan kötü özelliklerini de bilmeli.
Dobra insanı severim ama dediğin gibi dobralık ile patavatsızlık arasında ince bir çizgi vardır. Dobra insan açık bir kitap gibidir ne düşündüğünü ne hissettiğini bilirsin. Çünkü bunları sana tek tek açıklar ama dobrayım diyerek çok yalan söyleyen insanlar da gördüm :D bugüne kadar ben yalancıyım diyene denk gelmedim :D
İlla gün içinde yalanlar söylenir zor durumda kalırsam söylüyorum. Ama böyle ne bileyim hayatımı başka bir şekilde gösterecek kadar boş büyük yalanlar söylemem millete. Neysem oyum netim yani. Bir şey benim için ya beyaz ya da siyah hiç gri olamaz.
sosyal hayatta yalan söylemeyi sevmezdim o yüzden çok söylemem o da iki kişinin arasını bozacak bir durum olursa birini kötü gösterecekse belki yalan söylemek yerine hiç bir şey söylememeyi tercih ederim. Bazı arkadaşların yüzlerine direk kendisinden haz etmediğimi söylüyorum :D. Ama iş hayatına atıldığımdan beri müşterilere yalan söylemek zorunda kalıyorum çünkü ya onlar bana yalan söylüyor :D ya bana kazıklamaya çalışıyor ya da çakallık yapmaya çalışıyor mecbur ben de bunu yapmak zorunda kalıyorum.
Mecbur kaldığın zamanlar söylemelisin ben de baya destek verdim bu konuda ama reel yaşantı da bazen gerçekten söyle ekten başka çaren olmuyor. Biraz zaman geçtikten sonra diyorum şunu doğru söylemedim doğrusu şuydu diye, sen de iyi yapıyorsun.😂
Net olmak iyidir o yüzden beni sevmeyen insanlar da var. Özellikle de burada :D ama bu huyumu sevenler de var :D
Aynı durum bende de var ne hikmetse şu net oluşuma hayran olan kişiler Şu an net oluşumu eleştiriyorlar. Kafaya takmamaya başladım artık, değer verdiğin kişiler olunca genelde biraz zor oluyor ama alıştım. Reel ve sanalda ki arkadaşlık durumunu bazen karıştırıyor fazla güveniyorum sonra hançeri yiyorum şu ayrimi yaparsam benden iyisi yok.😂😂😂
Ohoo onun için zaman lazım hayatı yaşayarak insanlarla hep iletişim içinde olarak öğreniyorsun onu
Aslında sosyal bir insanım ama buradaki kişilere fazla değer verip fedakarlık yaptım karşısında yaşananlar beni derinden üzdü hemen hesabı kapattım 7 Ay gelmedim. Olanlar yüzünden 7 Ay ağladım kendimi sucladim falan ama kimse değer hak etmiyormuş öğrendim bunu.
Sosyal hayatta da yaşadıkça çok şey yaşıyorsun. Mesela en yakın arkadaşım bir kıza yürümek için beni kızın yanında ezmeye çalışmıştı üniversite döneminde sebep kızla muhabbet esnasında aynı kitabı okuduğumuzu fark ettik. Kitaptan konuşmaya başladık güzel de bir sohbet oldu adam bunu hazmedemedi mesela yani sosyalsindir ama 20 yıl sosyal hayatın içinde olunca bir çok şeyle karşılaşıyorsun. Burayı da çok ciddiye alma ;)))
Güvensizlik duyma nedenlerim ; yaptığı ile söylediği birbirini tutmuyorsa , bir yalanını yakalamışsam bir de ağzı çok laf yapan biriyse güven duygum azalır
Gayet normal. Rahmetli dedem çok sözde çok yalan bulunur derdi
Aynen demek ki insan davranışları hiç değişmiyor. Amin teşekkür ederim.
Cevap
6Cevap
Verdiği sözleri tutmaması, yalanını yakalamak bir tane de 10 tane fe yakalasam aynı
Yalan söylemesi, iki yüzlü olması
Benim birine güvensizlik duymam için o kişinin illa ki bir şey yapmasına gerek yok. Ben zaten kimseye öyle kolay kolay güvenmem
insan olması kafi diyorsun :P
Aynen öyle 😅
Şu an valla güven duymamam icin insan olmasi yeter a*
Gayet mantıklı bir yaklaşım
Benim için de dedikleri ve yaptıklarının birbirini tutmaması ve en haz etmediğim diğer özellik de yalan yalandan hiç haz etmiyorum
Benim içinde sözleriyle davranışlarının tutarsız olması… sözlerinin altı boş çıkan insanlar bende güvensizlik oluşturuyor…
Karşılaştığımız olaylar karşısındaki tavırları ağzından çıkan sözler.. Eğer yalan söylediğini fark edersem kesinlikle bir daha güvenmem
Olduğun farklı görünme neysen osundur yani biri kabul edecek üzülecek diye farklı görünmeye gerek yok
Yalan. Davranış ve sözlerin tutmaması. Mantıklı konuşmaması.
Arkasından konuştuğuyla canım cicim olursa net güvensizlik duyarım.
Yalanını yalarsam.. aradığımda ulaşamıyorsam.. ve bunu açıklayamıyor kaçamak cevaplar veriyorsa
En ufak bir sözcük bile yeterli
Yalanını yakalamak sinirimi bozuyor
nasıl bir yalan mesela
Her türlü yalan. Yalanın boyutu büyükse sıkıntı zaten küçükse de be gerek var onun için yalan söylemeye bunun için bile söylüyorsa daha kim bilir neler hakkında yalan söyledi diye düşünürüm
Yalanını yakalamak dedim zaten kendisi söylerse nedeniyle birlikte her türlü yalan demem yalana göre değişir 😅
kafamı çok karıştırdın :P
Yalan ve verdiği sözleri tutmamasï
Yalanını yakalarsam, bir daha güvenem..
İkiyüzlü olması
yalan konuşması
ne gibi bir yalan mesela
yalan söylemesi verdiği sözleri tutmaması
Arkamdan iş çevirmesi
Yalan konusmasi
Rahat olmamak
Yalan söylemesi sürekli işinin oldugunu söylemesi
1 yalan yeter