Yeni hayat mottom ; kendini degistirirsen dünyan da degişir. nasıl?

Hep sorunları karşı tarafa insanlara atıyoruz ya , aslında degişmesi gereken bizlerizdir belki. Aynı hataları yapıp farklı sonuçlar beklemek aptallık degil mi? niye sorunlu tipler beni buluyor mevzusu var mesela. Sen seçiyorsun o adamı evet tanımıyorsun da ama tanımaya başlarken gordugun olumsuzluklar sana kendini iyi hissettirmiyorsa ordan ayrılmayı bilmelisin. Sevgi supheye düşürmez incitmez , aldatmaz, kendini kotu muallakta hissettigin emin olamadiğın her yer tehlikedir uzaklaşmalısın. Evet emek çaba olmalı ama tek taraflı degil. Karşı taraf senin inceligin kadar seni dusunmuyor deger vermiyorsa hızla - uçç ordan koş ! Kendime donup bakmayı ogrendim. Özlestiri yapmayı.. değisicem de. Bu hayat bana bir kez sunuldu ve bir ben daha yok dünyada en mühım kendimim once. Bazı farkındalıklara eristim. Ozellikle erkekler konusunda. Cok iyi tanımadan duygusal bağ istemiyorum mesela ya da hayatımin merkezine almayı. Hayat akıyor ne kadar guzel anlamlı yaşarsan kâr. Varisli teyze dedikodulari , anlamsız toplumun direttigi baskılar , erkeklerin egemenlik şovları, kim ne demis ne yapmiş hakkimda ne düşünmüs oyle mi boyle mi oldu arınmak istiyorum hepsinden ! Kendimi bulma yolculuguna girdim. Içine dön sarıl şifan orada.

Yeni hayat mottom ; kendini degistirirsen dünyan da degişir. nasıl?