Bazıları ben böyleyim derken aslında değişemeyeceğinin sinyalini verir ama anlamayız ya da anlamak istemeyiz.. En azından dürüstüm.. Ben böyleyim.. 😊 Keyifli geceler.. 🤘
#smell

Bazıları ben böyleyim derken aslında değişemeyeceğinin sinyalini verir ama anlamayız ya da anlamak istemeyiz.. En azından dürüstüm.. Ben böyleyim.. 😊 Keyifli geceler.. 🤘
#smell
Her ne kadar özgün olduğunu ifade ediyor gibi olsa da aslında tamamen dik kafalı ve egoist olmaktır. Eğer bir başkasını üzecek ve zarar verecek davranışı, huyu varsa törpülemeli insan, kendini iyi yönde değiştirmek duruşunu bozmak veya duruşsuz olmak demek değildir. Aksine ne kadar olgun ve kişisel gelişimini tamamlamış olduğunu gösterir. Asıl karakter sahibi böyle olunur. Sırf kendini asla değiştirmemek, hiç bir şeyinden ödün vermemek için bencilce düşünüp başka insanların ne hissettiğini ne düşündüğünü umursamamak yalnızca cahillerin işidir...
O hangi huyu olduğuna ve karşısında kim olduğuna bağlı. Örneğin kincidir ya da affedemediği bir olay yaşamıştır affedemiyordur ben buyum elimden başka bir şey gelmez diyorsa haklıdır. Ama ben umursamaz gamsızım aramam sormam falan diyorsa güle güle diyin Bi zahmet ya da yok çok sinirliyim de sinir anında ne yaptığımı bilmiyorum... Güle güle. Bir de karşısındakine değer vermeyenler böyledir "ben böyleyim kızım beğenmiyorsan.." devamını getirmezler ama "kapı orada" demek isterler hiç zahmet ettirmeden siz kapıya yönlendirin onları.
Çok kullandığım bir kelime değil ama hiç kullanmayacağım bir kelimede olamaz. Bazen ben böyleyim demek gerekiyor. Bu kimine göre kaçış kimine görede özgünlüktür.
Teşekkürler canımın içi💋💋
Rica ederim bebeim :* 🥂
Dürüstlükten ortaya çıkan bir söylem bence. Değişmeyecek özellikleri vardır her insanın ve bu çok doğal
Teşekkürler 💃
Rica ederim :D
Cevap
49Cevap
Ben böyleyim diyen birisi genelde eleştiriye maruz kalmış oluyor. Rest çekmek denilebilir, salmışlık olabilir, kolaya kaçmak olabilir...
Ama sonuç aynı: Kendine yakıştırılanı kabul etmiş oluyor.
Kim nasıl olmak istiyorsa öyle olsun. Modum yorum yapmaya hiç müsait değil bu gece 😬😬yorum yaparsam hiç iyi şeyler söylemem çünkü 🤦♀️😂
Selam gadası 🙃
İnsan birisi için değişmeyi göze almak istemez. Çünkü bilir ki değiştiği an kendinden birşeylerin koptuğunu görür.
Özgür olmak başkaları için değil kendim için yaşamak
Rahmetli Neşet Ertaş der ki;
Geçinmeye gönlü olan geçinir, anlaşmak isteyen orta yolu bulur, telafi etmek isteyen eder, önemseyen gösterir. Kısacası ben böyleyim diye bir şey yok, ben sana karşı böyleyim diye bir şey var.
Dikenine katlanamadığın gülü incitme, zorluğuna göğüs geremediğin yari sevme.
Bir insan gerçekten neyse odur degiştiremezsn degişmeye calıstırsanda degişmez bu yüzden ben böyleyim ben buyum demek en dogrusu birinin seni böyle kabulenip sevmesi daha güzel bence diger türlüsü acıtıyo zTen bu yüzden ben böyleyim demekten asla cekinmedm cekinmemde kolaya kaçmak digil başta net olmak aslında
Kişinin "ben böyleyim" diyerek vurguladığı eylem ne mesela? Kötü bir davranışın ardına saklanıp "ben böyleyim" diyorsa kolaya kaçmaktan da öte. Türlü bahaneler uyduran, her daim kendini haklı çıkartma çabasında olan insandan kimseye hayır gelmez.
Ben böyleyim demek aynı zamanda ben kendimden asla taviz vermem gibi bir şey benim gözümde. Evet herkesin bir yapısı var. Beni ben yapan şeylerde var. Ama ben böyleyim ve beni böyle kabullenmek zorundasınız kafasına hiç girmedim. Ben böyleyim ama mükemmel değilim o yüzden benimde kendimde olumlu yönde değiştirebileceğim şeyler elbette vardır. Ve bu konuda diretici olmam. Uyum sağlamaya, kendime geliştirmeye açık oldum hep. Ve hep faydasını gördüm.
Sen kendini bilip kendini olduğun gibi kabul edip sevdikten sonra başkasına "Ben böyleyim." demek ya beni oldugum gibi sev ya da git cunku kimse icin degisemem demektir dogrusu da budur. Herkesin kusuru hatası vardr onemli olan oldugu gibi sevebilmek ya da oldugu gibi sevemeyecegini soyleyebilmektir
Kimi durumlarda kolaya kaçmaktır. Mesela karşı tarafı rahatsız eden ve gerçekten kaba görünen bir özelliğiniz vardır. Sinirlenince bağırıp insanları azarlamak gibi. Bu durumda ben böyleyim böyle kabul edin beni demek yanlış olue.
Bir konu da hata yapıyorsam ve çoğunluk bana bunun hata olduğunu söylüyorsa ve sırf benim işime gelmiyor diye düzeltmek yerine "ben böyleyim" diyorsam bu arsızlık olur.
Fakat başarılarım, kazancım, güzelliğim, yerinde olan tercihlerim karşısında bir iki kişi tarafından hata yaptığım iddia ediliyorsa 'ben böyleyim' demek o kişilerin ağzının payını vermektir. Başarılarına.. vs sahip çıkmaktır
Kişiliği oturmuş insanlar ben böyleyim der. Ama sürekli olmadık naneler yiyen ben böyleyim dşyen insanlar işin kolayına kaçıyor. Ama karakteristik özellikleri mizacı için brn buyum demek dürüst bçr davranış. Kıskançsan kıskançsındır brn buyum diye bilirim ama flörtöz insanım herkese mavi boncuk dapıtırım ben buyum demek de nr bileyim köylü kurnazlığı olsa gerek 😊
Özgün olarak ben böyleyim demek var birde kolaycılık ve kibir olarak ben böyleyim demek var, duygu ve düşünce olarak tamam ama her yerde istediğimiz gibi davranıp patavatsızlık edip de ben böyleyim demek olmaz, hayatta zamana ve mekâna göre hepimizin o ana uygun davranmak zorunda olduğu durumlar var.
İşine gelirse gelmiyorsa beni yorma demek. Herkes özgür istediği gibi yaşar ben böyleyim seviyorsan yanımda durursun sevmiyorsan gidersin.
Olay oturmuslukla ilgili her gelen bir parça mi degistirse ben artık ben olmam
Ben böyleyim dediğimde birçok şey için çabalamış ve artık çabalarımın sonucunu alamamış andayım demektir. Ben böyleyim dememin altında "ben yoruldum artık beni böyle idare et biraz da" ifadesi bulunur.
Sürekli benimle ilgili şikayette bulunuyorsa ben böyleyim diyebilirim. Bu kolaya kaçmak değil bıkkınlık belirtisidir. Kendimce memnun olduğum bir özelliğimden ötürü eleştirildiğimde bunu söylüyorsam bu özgün olmaktır.
Yani aslında her insanın değişmeyecek özellikleri vardır ama elinden geleni yapıyorsa sorun yok , ha ben böyleyim gram parmağımı oynamam derse kolaya kaçmış olur.
Benliği ile barışık olmaktır. Bir yandan bu bencilliktir. Sen öylesin diye senin keyfine göre mi hareket edelim? Herkesin bir sınırı, sahip olduğu renk vardır. Yeri gelir bunlar genişletilir.
Prensip olarak evet, kendi çizgini aşmamak güzel bir şey ama huy olarak veya düşünce yapısı olarak herzaman bir level yukarı çıkma imkanı vardır.
Ben böyleyim ama farklı olacağım inşallah inanıyorum herne kadar geriye gitsem de daha iyisi için belli başlı zorluklardan hatalardan ders çıkarmak gerek ben hatalarımın farkındayım.
Bir çok anlamı var bu sözün
Değişmek zor gelir, değişmekten korkar, sınırların dışına çıkmak istemez insan ve 'ben böyleyim' der.
Sınırlarını çizer ve kendine has özelliklerini öne çıkarır. 'Ben böyleyim' der ve karşıdakine kendi özgün, özgür sınırlarını gösterir.
Bazı şeyler istesemde değişmiyor bunun farkındayım bu benim gerçeğim herkes kendi yaşadığı hayatı bilir anlar benim durumum insanlara basit gereksiz anlamsız gelebilir ama aşamadığım şeyler var bana basit gelmiyor
Yanlışı hatasını düzeltip ben böyleyim diyorsa özgün olmaktır her şey konuda kendini değiştirmeye çalışmak kendi benliğinden vazgeçmektir
Böyleysem böyleyim ne olduğumu belirtmiş oluyorum bazılarına mal olma beni değiştirmeye çalışma demeye çalışıyorum
her ikiside, duruma göre. işimize gelmeyen yerde kolaya kaçmak, bazen de herkes böyle diye ben de böyle olmak zorunda değilim, ben böyleyim demek.
Kendisiyle ve çevreyle ilişkisine bakarak bir kişinin gerçekten böyle mi yoksa mücadele edecek gücü mü yok anlarız
Ben böyleyim demenin kendini beğenmişlikten farkı yoktur, insan gerekirse sevdikleri için kendini değiştirmelidir
Topluma Göre Kaçmaktır Ahmaklıktır Kişiye Göre İse tamamen Kendi Kararı Özgürlüğüdür
Toplum sürekli sizi değiştirmeye çalışacaktır
Kolaya kaçmaktır. Kendini kısıtlamıştır yeni şeylere kendini kapatmıştır. Rahatını bozmak istemez tembellik yapar
Bu bi kaçış aslında bunu dediğin kişi hayatında olsa da olur olmasa da yoksa insan değişebilir yani
Ben boyleyim demek bazen kolaya kaçmak bazen oldugunu kabullenmektir durum icerige gore değişir
sorma abi ya, ben böyleyim böyle kabul edicen diyen tam kafasızdır
Kesinlikle katılıyorum ben böyleyim ne demek ya öyle bizimla değilsin! işte değiş
konusuna göre değişir ama zor olanı tercih etmek hayatta her zaman başarı getirir
kolaya kacmak veya özgün olmak. herkes istediği gibi yapar. beğenmeyenn defolsun gitsin.
Kişinin kendisi ile barışık olduğunu gösterir
Kimi zaman kolaya kaçmak için kimi zamanda ben buyum kabul edersen et etmezsen kaybol demek
Sevdigin kişi istemiyorsa öyle bi hakkın yoktur
Ben de böyleyim o halde kfkff
1 sene geçmiş sorunun üzerinden yahu 😄
Yaaaa işte sana jest kıymetimi bil gsydk
Üşenmedin mi be 😂
😏 3 saniye sürdü
Niye böyle bişey yaptın onu sorguluyorum şu an ahsh
Jest 🎈
Teşekkürler :D ✨
Ben teşekkür ederim 😂🎈 hoşuna gittiyse arada yaparım böyle😏
ahah ya ne alakası var sen çok keyif almış gibisin 🤣
Hahah ne alakası var Keyf senin olayın shsjsj😏
Keyif herkeste var da, yaşamayı bilen az insan var haklısın
Bir kaç Bence Gelsin ozaman
Keyfli nasıl olunur 😂
Herkese öğret dkdjdj
Algılaması ve kabiliyeti olduklarına inansam anlatırdım ama maalesef
burada da çok rahat kimse görmüyor demi burayı 😂
Gören görsün :D
Duyan duysun zjsjsj
Ben böyleyim demek bazen işimize gelmediği noktalarda kolaya kaçmak bazen de arkasında durduğumuz olaylarda güçlü karakteri gösterir ben böyleyim kelimesi açıkçası söyleyenin karakterine göre ya güçlü bir duruş ya da zayıf bir karakterdir.
kolaya kaçmak karşıdaki de ben böyleyim derse ne olacak
Ben böyleyim demek işime geldiği gibiyim demek. Bu da kolaya kaçmak demek tabiki.
Kolaya kaçmak
Kolaya kaçmaktır...
Kimse değişmeyeceğinin garantisini veremez
Ben buyum beni değiştirmeye çalışıcak insan değilde degismeme sebep olacak kişi önemlidir zamanla.. her insan zamanla değişir zaten..
“ben böyleyim kızım” diyen erkek kesinlikle kolaya kaçıyordur, bu net bilgi. diğer türlüsüne bir yorum yapmayacağım.
Kolaya kaçmaktır senin için bişey yapmak istemiyordur sana kendininden ödün verecek kadar değer vermiyordur
Bazı özellikler değiştirilebilir fakat bazı içgüdüsel özelliklerin değişme ihtimali gerçekten de yok.
Her insanın değiştirilmeyecek bazı özellikleri vardır bence. Ve bu söylemde özgünlükle ilişkili kolaya kaçmak değildir.
Kişinin hal ve hareketlerini bilmediğimden cevapsızim
Senin istediğin gibi olamayacağım ben buyum beğenirsin beğenmezsin demektir
kolaycılık sadece. Empati yoksunu olanlar daha çok kullanıyor.
Bilmiyorum genelde laf anlamayanlara özel kullandığım bir cümle.
Yerine göre değişir bence. Ama cogunlukla özgün olmak
Birçok sebebi olabilir, ama genelde kaçmak, kurtulmak için söylenir.
knk ben böyleyim diyenle değil senin için değişirim dienle devam etceksin
Kolaya kaçmak gibime geliyor 🤔🌼
Ben de böyleyim der yürür giderim
Bezdirirseniz en son alacağınız cevap olur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?