Yaklaşık 5 yaşımdan beri süren Maladaptive Daydreaming diye bir psikolojik rahatsızlığım var. Olayın ciddiyetini 8-9 ay önce anladım ve böyle bir bozukluğumun olduğunu öğrendim. İlk başlarda gece yatmadan önce kafamda oluşturduğum kurgusal karakterlerimle akıl almaz senaryolar kuruyordum. Ama bu günlük yaşantıma yansımıyordu. Ortaokula geçtiğim an, bu hikayeyi sadece hafif bir uykuda bırakmadım. Derslere girerken, yemek yerken, tv izlerken, yürürken kafamda oluşturduğum kendi dünyamın olaylarını ilerletip hayal ediyordum. İnsanlar bana garip gözle bakıyordular. Baş karakter hep bendim, hep ben ilgi ve sevgi görüyordum, birsürü kardeşim, param vardı ve ünlüydüm. Büyük ihtimal bu çocukluğumda görmediğim sevgiden dolayı düşlere dalarak bunu yatıştırıp yetiniyordum. Yahut yıllarca olmak istediğim kıza dönüşemediğim için hevesimi saatleri bulan düşüncelerle alıyordum. Daha sonra liseye geçtim, ve bu evrenim bitti. Başka bir senaryo ve karakterler oluşturdum.
****Olayın ciddiyeti burada başlıyor. **** Bunların hayalini kurarken mimikler yapıyor, yürüyor, boşluğa tekme savuruyor, koşuyor, dans ediyor, konuşuyor ve sırf gerçekte olmayan bir şey için ağlıyorum. Hala lisedeyim, nasıl geçeçek şu durum? Annem ve babam bilmiyor, söylemeye utanıyorum.
****Olayın ciddiyeti burada başlıyor. **** Bunların hayalini kurarken mimikler yapıyor, yürüyor, boşluğa tekme savuruyor, koşuyor, dans ediyor, konuşuyor ve sırf gerçekte olmayan bir şey için ağlıyorum. Hala lisedeyim, nasıl geçeçek şu durum? Annem ve babam bilmiyor, söylemeye utanıyorum.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer