Ben buna Örümcek Hisleri diyorum. Böyle midenize bir ağrı girer, bilirsiniz bir haltlar dönüyordur ama kendinize '' ya yok artık'' dersiniz ama oradadır, gözünüzün önünde!
Bence 6. his denilen mevzu tamamen deneyimle beraber keskinleşen bir duygu.

Ben buna Örümcek Hisleri diyorum. Böyle midenize bir ağrı girer, bilirsiniz bir haltlar dönüyordur ama kendinize '' ya yok artık'' dersiniz ama oradadır, gözünüzün önünde!
Bence 6. his denilen mevzu tamamen deneyimle beraber keskinleşen bir duygu.
İllaki bir şeyler yaşamış kazık yemiş olmak gerekmiyor. Ben bunun bazı insanlarda geliştiğini düşünüyorum. Ben özellikle 6. Hislerimde bugüne kadar hiç yanılmadım. Kimi zaman iyi kimi zaman kötü..
Birde evrene gönderdiğin enerjiyle de orantılı diye düşünüyorum. Fakat benimle ilgisi olmayan olaylarda bile 6. Hislerim çok iyi durumda.
Hissiyat normalde bilinciniz yerindeyken olur ve ön görüleriniz hissiyatınız yüksek olduğu için olumlu ya da olumsuzlukları sezinler ve hissedersiniz,
Peki ya uyku da?
Bazı insanlarn uyku da neler olcak yasanacak fatkedebiliyor önceden görebiliyor, peki bu nedir?
6. his ya da metafizik bilemiyorum fakat kendi adıma ya rüyada görürüm sonradan çıkar ya da bilincin yerindeyken hisseder yasarım ve yanışmam... 🥂
Altıncı his bana göre insanın tabiatına tanımlı bir kavramdır. Fakat yediği kazıklar bu kavramın daha çok gelişmesine yardımcı olabilir. Ya da bizde var olan ve henüz ortaya çıkmamış bu hissin ortaya çıkmasına daha çok yardımcı olur.
Tamamıyla kazığa bağlıyorum aşkım
Kimi bağlıyorsun aşkım kazığa 😂😂
6. hissimi
Teşekkür ederim canım
🖤
Cevap
20Cevap
Metafizik olmadığı için deneyimdir
Yediğimiz kazıklar, kişileri daha iyi analiz etmemize bağlı. 6. His bunlar ile gelişir diyemem.
ama 6. his aslında tam da bu analiz yeteneği değil midir? bir yerden sonra kitabı okumadan anlamaya başlıyorsun
Benim 6. His den anladığım, "kalbe gelen ilhamlar." Analiz etmiyor, direkt bu kişi böyle diyor bize o ilhamlar.
"Bu kişi bunu yapabilir" diye bir ilham geliyor ise bu düşünce birden mi geldi? Yoksa kişide bir açık mı gördük? Birden geliyor ise ben buna 6. His derim. Bir hareketinden gördüysek, analiz yeteneğimiz devreye giriyor.
Bence aynı şeyler değil.
Beyin fark etmeden geçmiş bilgileri, tecrübeleri, olayın olması için gereken çevresel şartlarını , kuvvetli ipuçlarını birleştirip yaşanmış olaylarla kıyaslayarak olma ihtimalini sunması nedenleri sunmak yerine direkt sonuç odaklı. Metafiziksel olduğunu düşünmüyorum analiz, gözlem, tecrübe bundan ibaret.
Bu konuda farklı düşünüyorum artık. Tamamen düşüncelerimizin ve bilinçaltının sonucu. Kazayı düşünürsen kaza yaparsın, sevgiyi düşünürsen aşkı yaşarsın ve dersinki ben demiştim ben biliyordum böyle olacağını.
kuantum olumlama diyorsunuz yani... olabilir
6. his nasıl biliyormusun başına geleceğini biliyorsun ama yinede o yapman gerekeni yapıyorsun herşeyi hissediyorsun fakat sonuçta hissettiklerin haklı çıkıyor ve sen zarar görmüş oluyorsun
Bile bile lades
Yani öyle oluyor işte
Bence doğuştan gelen bir şey bu hatta bir yerde şöyle bir şey okumuştum burun estetiği yaptıran insanların altıncı his duygusu kayboluyor muş.
Metafiziksel bir şey. Herkeste 6. his kuvvetli olmaz ne kadar kazık yerse yesin.
Henri Bergson un sezgi mantıktan önce gelir demesi gibi bir şey.
Hissiyat gücü tabi tecrübelerde önemli bir unsur...
Yediğimiz kazıklar çevremizdeki insanların davranışlarını iyi gözlemlediğimizde gelişir bence.
hayatta edindiğim tecrübeler, yediğim kazıklara eşit..
artık kimin ne olduğunu anlıyorum..
Deneyimle oluşuyor. Yenilen kazıklar da diyebiliriz.
İnsanlara güvenmemek gerektiğini öğrenip şüpheci davranmaktır.
Biliyorum evet.. başlığa da güldüm 😄
Her zaman 6. Hissim kuvvetliydi ve hiç yanıltmadı beni
Deneyimle alakası yok bence doğuştan gelen bir özellik
ben medyumluk eğitimi aldım öyle gelişti canım
Evet gelişir
6. his :) o his kazıklarla olan tecrube
Hayatin vermis oldudu tecrubelerden geliyor
Metafizik sel 6 hissin sayesinde ölümden bile döndüm.
Yenilen kaziklarla alakası yok.
1 kere kazık yedin mi purofössör olursun
Kazıklar yardımcı olur
Altıncı hissim kuvvetli değil maalesef
Evet bende bu konuda size katılıyorum.
Hem tecrübe hem öngörü
doğuştan gelir canım bazı şeyler
Metafiziksel boyut
Gelişmez
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?