Karamsarlığı seçebiliyorsanız, karamsar olmamayı da seçebilirsiniz.
Karamsar olmayı istememe hakkına her zaman sahipsiniz. Bunu siz de iyi biliyorsunuz. Dünyanın sonu bile olsa umudun var olduğunu biliyorsunuz. Hayata olumlu tarafları ile bakmayı biliyor ve içinizden bir sesin "her zaman umut vardır" dediğini duyuyorsunuz. Bu başka bir ses değil. Bu sizsiniz...

Güncellemeler
+1 yıl
Güncelleme 1.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
İstemekle düzelmeyen bazı duygular da vardır
Bende her şeyin en kötüsünü düşünüyorum.
Düzelemeyeceğimi falan düşünüyorum.
Hatırladım seni. Daha önce ya bu asıl hesabımdan ya da diğer mesleki amaçlı duran hesabımdan konuşmuştuk mesaj olarak. İnsan kaderini kendisi belirler. Düşünürsünüz, düşündüğünüzü şeyi tekrarlar, eyleme döker, sürekli tekrarlar ve artık beyin ona bağımlı hale gelir. Ya iyi düşünmeye ya da kötü düşünmeye bağımlı hale gelir. Sonra kötü düşüncelere bağımlı hale gelen beyin seni yönetmeye başlar. Mantıklı düşünmemen için elinden geleni yapar. Ama tam bir kararlılık ve teslimiyet ile ilk adımı atıp, gerçek olan hayatın güzel yanlarını ve olumlu düşünürsen, tekrarlarsan, eyleme döker ve sürekli tekrarlarsan önüne gelen birbirinden güzel fırsatları artık görmeye başlarsın. Çünkü artık beynini kurtarıp ona sen hükmedersin de ondan.
Ama nefes almayı unutma. Buna her zaman ihtiyacın olacak...
Ama sen hiç kötü düşünmediğin için böyle düşünüyorsun. Hayata şanslı gelmişsin.
Neler yaşadığımı hiç bilmiyorsun. Bilmemen daha iyi. Kaç kere intiharın eşiğinden döndüğümü bir bilsen... Sonuncusunda Antalya'da akşam vızır vızır geçen d400 üzerinde kendimi bırakıp parçalanarak ölmeyi istedim. Ama mantıklı değildi. Kötü düşünmenin, geçmişle yaşamanın, karamsarlığının, üzüntünün vs. şeylerin mantıklı olmadığını anladım. Neler olduysa olmuştu. Artık umrumda değil geçmişte olanlar. Geleceğe umutla bakmak istiyorum. İyiliği, güzelliği, saflığı ve hayatın güzel yanlarını düşünmeyi seçtim tam bir kararlılık ve teslimiyet ile. Çünkü kaybettikçe kaybediyordum öbür türlü. Korkunç bir hayat beni bekliyordu yaşasam bile.
Şimdi mutluyum ki iyi ki de mantıklı düşünmeyi seçmişim. Çünkü mutluluk insanı anca bu şekilde bulur zorlukların peşinden.
Benim gibi overthinker gibi biride düzelebilir mi
İnsan kaderini ilk olarak düşünerek belirler. Ama kaderini yine düşünerekte değiştirebilir. Başta nasıl bir kararlılık ile kötü şeyler düşünmeyi seçtiyseniz, o başta olduğu gibi şimdide iyi şeyler düşünerek bunu değiştirebilirsiniz. Beyninizi kötü düşüncelere şartlanmasını sağlayabiliyorsanız, onu tekrar geri döndürebilirsiniz de. Yoksa kötü düşüncelere bağımlı hale gelen beyin sürekli sizin de kötü düşünmenizi ve öyle hissetmenizi istemeye devam edecek.
Tıp geçmişte kötü olaylar yaşamış ve sürekli ama sürekli kötü şeyler ve bunları eyleme döküp deneyim haline getirerek sürekli bunları tekrarlayarak kendisini hastalığa mahkum eden bir çok insana çare olamadığı ve sonra durumun farkına varıpta önce düşüncelerini ve bu düşünceler ile de eylemlerini değiştiren insanların sonunda iyileşip, mutluluğun onları bulduğu deliller yeterince çok.
İnsanın kendi elinde bu. Adımınızı tam bir kararlılık ve teslimiyet ile düşüncelerinizi değiştiterek atın. Yalnız beyniniz yeni düşüncelerinizi kabullenene kadar size meydan okumayı sürdürecektir. Siz vazgeçmeyin ki kazanan siz olun ve beyninizi siz yönetin. O sizi değil...
karamsarlar gerçekçi, iyimserler hayalperesttir. Ortayı bulmak en iyisidir.
"Karamsarlar gerçekçi"? Öyle mi gerçekten? Bunu şartlandırdığınız beyniniz mi size söyletiyor? Yoksa? Tabiki de o şartlandırdığınız beyniniz size bunu söyletiyor. Çünkü siz aslında durumun farkındasınız. Ama beyninizi buna şartlandırdığınız için o sizi yönetiyor, siz onu değil. Biraz nefes alın, mantıklı düşünmeye çalışın. Bakalım kim haklı. O mu yoksa siz mi?
İnsan kaderini en başta düşünerek belirler. Bunu ben değil, bilim söylüyor.
Hahaha. Beni gerçekten güldürdün. Bilimden bahsediyorsun ama en temel psikoloji gerçekliğini inkar ediyorsun. Yoksa şu son dönemde piyasaya çıkan yaşam koçlarından mısın? beyin, bilinmeyen gerçekler, vs vs. bana onları hatırlattı. En güzel şeydir cehalet. Al arkana salla gitsin. İnana...
Değilim. Ama daha iyisi. Biyoloğum. Sadece işin biyokimyasal, histolojik, sitolojik, genetik ve endokrinolojik kısmını anlatmak saatler sürüyor ki bunların toplamı en az iki yıllık bir eğitim yılını kapsıyor. Öte yandan basit bir dille anlatmaya çalıştığım için cehaletle suçluyorsunuz.
Neden peki? Acaba neden tanımadığınız bir insanı cehalet ile suçlamayı düşünüp bunu eyleme dökmüş olabilirsiniz?
ben branşımı hiç söylemeyim. Biyoloğun psikoloji ile işi ne? ha yaşam koçu ha biyolog ha mühendis. Herkes kendi branşında ahkam keserse bu sanal dünyada daha gerçekçi bilgilere ulaşırız. iyi akşamlar dilerim.
özelden yazar mısınız size bi takım soru sorucam
Sorabilirsiniz buyrun.
dün biz sizle konuşmuştuk ya nefes olayı hep aklıma geliyor artık manuel nefes alamamaya başladım ama cok Fazla manuel nefes alasım geliyor böyle yaparak zamanla düzelir mi
Değilim