İstemeden yapılan iyilikler daha değerlidir derler ama ben aksini düşünüyorum en azından kendi hayatımda. İstememişim, rica etmemişim kendi kendine bana bir şeyler yapıyorlar. Samimiyetsiz geliyorlar bana hem. Bu şekilde kendilerine minnet ettirmeye çalışıyorlar gibi.
Biz istemeden yapılan yardımlara minnet duymak zorunda mıyız?
bu konuda o kadar çok şey yaşadım ki düzinelerce satır dizebilirim buraya, oldukça sıkıntı çektim bundan. ihtiyacım olmadığı halde, itinayla istemediğimi söylememe rağmen ısrarla yardımcı olmaya çalışıp güç gösterisi yapan kişilerden gına geldi artık bana. amaçları gösteriden ibaret ki zorla yapıldığı takdirde artık o benim için yardım etmek anlayışından çıkıyor. biri sizden bir şey rica etmediği sürece yardım etmeye kalkışmayın arkadaşlar lütfen, niyetiniz iyi olsa bile.
Kabul etme. Hem sana yardım ediyorlar hem de minnet duymak zorunda olduğun için yardım edeni suçlu gören bir hisse kapılıyorsan yardımı kabul etmemek senin elinde. Kimse kimseye zorla yardım edemez. Geri çevir. Minnet duymamış olursun.
Samimiyetsiz gelmiyor aksine bende insanlara yardim edilecekse benden istemediysede yardim ederim ki kabul ederse mesela sokakta bi kadin teyze bisey tasiyosa agirsa yardim etmemi istermisiniz diye sorarim ama tabi kendi kendine direkt bodoslama yapiyosa iyi niyetledese olsa sevmem
Babasının oğlu muyum yapmasaymış eğer minnet edeyim diye yapmışsa s.. tir çekerim. İyi niyetli şekilde yapılan bir yardım ise zaten vefasız biri değilim..