Aile, arkadaş, sevgili, eş... Aklınıza gelebilecek ilişkilerinizi düşündüğünüzde, gurur yapıyor olmanızın size dönüşü ne şekilde oluyor? 👀
Gururunuz size zarar mı veriyor? Yoksa tam aksini mi düşünüyorsunuz? 💫

Aile, arkadaş, sevgili, eş... Aklınıza gelebilecek ilişkilerinizi düşündüğünüzde, gurur yapıyor olmanızın size dönüşü ne şekilde oluyor? 👀
Gururunuz size zarar mı veriyor? Yoksa tam aksini mi düşünüyorsunuz? 💫

Gurur insanın kendine gösterdiği saygıdır. Fazlası ise diğer insanları hiçe sayarak gösterdiğin saygısızlık. Her şeyin fazlasının zararı olduğu gibi, gururunda fazlasının zarar olduğu aşikardır. Kendime zarar verecek ölçüde değil gururum.
Evet bazen mutsuz eder, evet bazen götürdükleri getirisinden fazladır ve bedeli vardır ama kim ne derse desin gereklidir, önemlidir ve tartışmaya kapalıdır. he sen bunu sadece ikili ilişkilerde düşünürsen zaten baştan kaybetmişsindir birşeyleri.
Tabii ki gerekliliği konusunda hemfikiriz. Zaten sadece ikili ilişkilerde de düşünmemek gerek bunu.😊
Rica ederiim🌼
Gururumun fayda sağladığı da oluyor, nadirende olsa, tam tersine zarar verdiği de. Misal, beni hayatında istemeyen birinin, zorla hayatında duramam. Gururum devreye girer, uzaklaşırım. Faydalı gibi gözüksede, baştan sona zarar veriyor bana.
Zararı da oluyor, yararı da. Ama zarar veriyor olsa da gerekli olduğunu düşünüyorum. Gururumu sadece sevgilim konusunda yok sayabilirim. Ama onun dışında geri kalan her konuda gururumu hiçe saymam.
Cevap
17Cevap
Yerine göre gurur yapıyorum
Yersiz gururum yoktur bazı zamanlarda politik düşünürüm. Kesin yargılarda gurur yaparım. Fenomenliğin hayırlı olsun.
Teşekkür ediyorum...
Bazen sağlıyor tabii ki.. Değer katıyor insana..
Seninle alakalı biri ya da bir durum, yaptıklarıyla zedeliyorsa o gururu, buna "aşkta gurur olmaZ" diyemeyiz..
burada anlatılan durum bambaşka..
Bazı durumlarda fayda sağlasa da ilişki konusunda biraz zararı dokunuyor
Gururum her şeyden önemli benim için. Inciten kollasin kendini. Zararını düşünmüyorum, ne olacaksa olsun kafasindayim ben. Her seyi silip dağıtabilirim. Demekki dağılması gerekiyor böyle kalsın diyen bir insanim.
boş gurur yapınca zarar verdiği anlarım oldu elbette.
fakat ; vakarlı olmak, gururlu olmaktan kat ve kat iyidir.
vakar ; hak edilmiş gurur gibi düşünebilirsiniz.
Pek faydasını görmedim ama gurursuz olmaktan iyidir çok nadir bulunur gurur insanda kıymetini bilmek lazım
Çoğu zaman gururumu umursamazdım ama insanların bazıları kendileri için yapılan fedakârlıkları fark etmiyor ve hak etmiyorlar. O yüzden artık gururuma dokunan konularda daha net tavırlar koyma niyetindeyim.
Her anlamda fayda sağlıyor. Bu hayatta önceliğim sadece gururumdur. Kendime saygımı destekliyor.
Bence daha çok fayda sağlıyor ama bilmediğim zararları da olabilir.
Olması gerektıgı kadar var. Fazla gurur göze vurur demiş büyüklerimiz.
Zararda getirse gururum herkesten her şeyden önce gelir. İnsan bunun için yaşar
Gururlu olmayı severim lakin hayattaki çoğu şey gibi gururun fazlasida insana zarar verir
Zarar verdiği oldu da yararının önüne geçemez.
Bundan sonra fayda sağlacayına inanıyorum çünkü gurursuzluk hep zarar verdi
Hep fayda sağladığını gördüm. Özellikle de ikili ilişkilerde.
Gurur bazen iyidir her şey için demiyorum her şeye ya ben gurur yapmam dersen bu sefer de arsız olarak görebilirler insanlar öyle çünkü
Her koşulda her zaman fayda sağlıyor, asla vazgeçmem.
Fayda sağlıyor diyemem gurur çokta yapmıyorum 😂 ilk baştaki gibi umursamıyorum sadece
Zarar veriyor ama gurursuz da yaşanmaz bı dik duruş kaç kayıp ediyor
Yani gururum sayesinde bir çok insanı sildim pişman değilim
Zarar verecek boyutta bir gururum yok
Gururum cok fazla yok.. kavga ederiz suclu o aslinda ama yinede ben gidiyorum aramizi yapiyorum ozur falan diliorm cok canım yaptiklarim ama sabir yok bende bi köşeye çekilip bekleyemiyorum
Genelde gururlu her zaman zarar verir bu böyledir.
Gurur faydalıdır 😁 domates gibi 🍅
Her iki durumda yaşanabiliyor
gururlu değilim ama gurur insanı engeller
Nerede kullandıgını bilirsen zarar vermez...
değişiyor ya, faydası da oluyor zararı da.
Henüz bir zararını görmedim
Çok aşıksam gurur falan dinlemem
Zarar verdiği de oluyor.
zararını görmedim.
Gurur başlı başına zarardır kanks
Gurur herşeyi mahveder.
Gurur yapmıyorum :)
Gururumu bana zarar verecek kadar kullanmadım hiç
Fazla gurur nereye vuruyordu 😄
Fayda
Faydalı
Fayda sağlıyor.