Bu konuda bir çaba içine girer misin?
Kendini sevdirmeye çalışır mısın?

Bu konuda bir çaba içine girer misin?
Kendini sevdirmeye çalışır mısın?
Çok güzel bir soru...
İnsanlar tarafından sevilmek için çabalar, gayret eder miyim?
Hayır !
Mevlana Hazretlerinin "Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol" dediği gibi, kendimi olduğumdan daha farklı göstermeyi istemem..
Beni sevecek kişi, isterim ki benim doğal halimi sevsin, eksiğimle, hatamla sevsin..
Sevgi; Bir tarafın kendini şirin göstermesi ve diğer tarafın bu şirinliği beğenmesiyle olmaz..
Olsa da sağlıklı bir "Sevgi" olmaz..
Sevgi; iki tarafında ortak frekansa sahip olması, ortak özellik, duygu ve çizgi çerçevesinde ve etkileşimde olmalı..
Bu olduktan sonra, rıza göstermek, razı olmak gelir..
Ki bu bana göre en sağlıklısı, karşılıklı oluşan sevgi ve muhabbettir...
Sevginin de, sevmenin de, sevilmenin de Rabbim hayırlısını versin (Amin Amin Amin)..😊
Teşekkür ederim. :)
Benim kastettiğim kendini olmadığın gibi göstermek değildi aslında. Yani sırf sevilmek için onların istediği gibi olmaya çalışmak bu çok büyük bir acizlik bu eziyeti kimse kendine yapmasın zaten.
Benim kastettiğim çaba ilgi, fedakarlık, kıyamamak, bir dediğini iki etmemek, karşılık görme adına kendinden çok vermek bunlar..
Bazı insanlar sevdikleri için kendini paralıyor adeta..
Haklısınız her şeyin hayırlısı..
O zaman yorumumu hemen çok kısa olarak güncelleyeyim..
Efenim sevgi emek ister, çaba ister, gayret ister, fedakarlık ister, farkındalık ister..
Tıpkı bir gül misali 😊
Gülün o muhteşem kokusunu içine çekmek için, önce dikersin, sonra ilgi ve şefkatle sular, bakımını yapar, sevgini verirsin..
O da adeta gökyüzüne kucak açıp tebessüm eder..
Emek veren bu zaman da o muhteşem kokuyu kollar, içine çekip içine hapseder.. 😊
Zahmetsiz Rahmet olmaz..
Lise dönemlerine değin insanların beni sevmesini, değer vermesini ve hatta ilgi göstermesini istemiş, bunun için çabaya bile girmiş biriyim. Sonrasında fark ettim ki, bizlerin '' sevilme beklentisi '' bizleri basit, sıradan ve aslında vazgeçilebilir kılıyor insanların gözünde. Bu ne kadar vahim, kötü ve incitici bir tavırdır böyle?
Ben bunu fark ettiğimde birçok arkadaşımı kaybettim. Çünkü onlar için gereksiz yere eğilmemeye, gerekiyorsa baş kaldıramaya, '' kusura bakma, ben bunu istemiyorum '' demeye, bana notunu vermiyorsa '' notum var ama kusura bakma, başkasından isteyebilirsin '' demeye başladım. Raddesi yüksek tepkiler bile aldım, ama hiçbiri umurumda bile olmadı. Çünkü ben o sıralar anlamaya başladım ki, bizler kıymet gördüğümüz, değer gördüğümüz yerlerde mutluyuz ve birileri bizi sevecek, kıymet verecekse ve ilgisini çekeceksek zaten bunu başarıyoruz. Ama ne zaman bilir misiniz? Kendimiz olursak, daima gelişime açık olursak, tövbe edebilmeyi biliyor olduğumuz gibi yanlıştan dönebilmeyi biliyor olursak biz aslında yeryüzünün önemlileri haline geliyoruz.
Zaten '' eğreti '' ne varsa şu yalan dünyada, zerrece ilgimi çekmedi benim. Daimi, ebedi ve kalıcı her güzel ve huzurlu şeye hayran biri oldum elhamdülillah...
https://www.youtube.com/embed/JRtJb2dmSIMİnsan öyledir işte ^^
Sevdiğimiz gibi ve sevdiğimiz kadar sevilmek istiyoruz. Gösterdiğimiz değer gibi değer görmek istiyoruz. Sıkıntı bu özveriye karşılık alamayınca başlıyor..
Ama zamanla olgunlaştıkca bir şeyleri kavrıyoruz dediğiniz gibi kendimizden çok tavizler vermeden, değişmek zorunda kalmadan extra bir çabaya girmeden sevilmenin de mümkün olduğunu ve daha sağlıklı olduğunu.
Hayırlısı olsun. :)
Elbette, çabasız bir şekilde bizlere gösterilen hakiki sevgi, ilgi ve saygı her şeyden kıymetli oluyor. Ötesi pek samimi olmuyor ve de üzüyor.
Amin.
Eig için teşekkürler 🥀
İnsan, ne enteresan varlık öyle...
Yazarken ki ruh halimi düşünmüş, sonrasına da bu tınıyı eklemişim o zaman.
Belki yazdığım lafzın uzunluğu da sıkmış olabilir :))) Ondan o tınıyı de eklemiş '' aman sıkılmasın '' demiş bile olabilir, sır çıkmaz ya buradan ^^
Hülasa, sevdiğimiz raddede sevilmek, sevildiğimiz kadarına da hakkıyla layık olabilmek için didinenlerden oluruz inşaAllah. Bunun düşüncesi dahi çok keyifli.
Sistem tekrar tekrar beni seçmiş :))))) Teşekkürler ^^
O zaman ne mutlu bana :)))
Önceden herkes beni sevsin isterdim ve bunun için de çaba harcardım. Fakat zamanla bunun mümkün olmadığını gördüm ve aslında herkes tarafından sevilmenin de samimi olmadığını fark ettim. Şimdilerde ise anlayışlı, anlaşılabilir insan olmak için çabalıyorum. Ne kendimden taviz veriyorum ne de insanları kendimden uzaklaştırıyorum. İtidal üzere bir yol üzerinde olmaya çabalıyorum açıkçası :)
Hayır çabaya girmem. Genelde zaten olduğum gibi, seven seviyor. Onca inadıma, dikkafalılığıma rağmen, diğer özelliklerimden olsa gerek, herkesin hayatına dokunabiliyorum.
Cevap
14Cevap
İnsanların beni sevmesini istiyorum ama artık çabalamıyorum
Hayır, insanlar gerçekten de umurumda bile değil. Beni seven olduğum insan için sevsin yeterli. Gerisi zerre umurumda bile değil.
bir kişi için çabalamıştım ikincisi için de çabalayacak mıyım düşünüyorum. "insanlar" için değil ama tarafından sevilmek ve yanında olmak istediğim insan için evet çabalarım. zaten bir kişi oldu bu hissi veren bi kişi daha oldu bakacaz :d
Belli yaşlarda bu çabası oluyor insanın. Ama bir süre sonra anlıyor ki; beyhudedir bu çabası. O günden sonra sadece; iyi; dürüst ve anlayışlı insan olmaya çalışıyorsun...
Pek değil ama genelde iyi geçinirim insanlarla. Yani sinirli bir anımda değilsem kimseyle dalaşmam.
Herhangi bir çabam olmaz alsa. Sevdiğim kadın olsaydı ve beni de sevseydi beni daha çok sevmesi için uğraşırsam uğraşırım sadece.
hayatta hiç yapmadığım şeylerden biri, neysem oyumdur açık ne net
Sevilek için asla başkalarına yalvarma. Senininle aynı yolda yürümeyen içinde vakit kaybetme
Umrumda olmaz öyle insanın karekterinden şüphe ederim
çabalamam. sonradan sevilen olurum genelde vazgeçince
öyle bir çabam olmadı, seven olduğum gibiyim kabul edip sevsin
Yok, böyle bir çabam yok. Zaten kimse gerçekten sevmez
Kimseden hiç bir şey beklemem. Zaten beklediğimde asla gelmez. En kötü ihtimalle ben kendimle mulu olacak şekilde tasarladım kendimi 😎
Öyle bir çabam olmaz..
Uğraşacağım son şey bile değil
Hayır önce kendilerini sevsin vitaminsizler
Hayır zaten hiç sevilmedim sevilmem de
Hayır uğraşamam
Bazen arada
Çabalamam.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?