Kendi sağlığınız,
mutluluğunuz için ,
adalet sağlanmasa bile ,
Sorun sizi tatmin edici şekilde çözülmemiş olsa bile kolay affedebiliyor musunuz?
Kendi sağlığınız,
mutluluğunuz için ,
adalet sağlanmasa bile ,
Sorun sizi tatmin edici şekilde çözülmemiş olsa bile kolay affedebiliyor musunuz?
Affetmenin ne denli canım bir şey olduğunu düşünüyorum sizin gibi saflar da böyle saçma sapan şeyleri güzel kelimelerle cümlelerle neyse ya kime ne anlatıyorum
Bir çok travmanın, hastalığın altında yatan sebeplerdendir gecmiste etkisinde kaldigin bir olaydaki kişiyi affedememe. Üslubunuz oldukça kaba fakat yine de cevap vermek istedim. Fikrinizi belirtebilirsiniz lakin saygısızlik hoş değil !
Afetmek kini, kötülüğüdâhi zihnin boşalmasını sağlar aslında. Affetmek demek aslında sorunu çözmek ya da hafifletmek demek aslında.
Aksi duırumda ise affetmediğiniz zaman o kişinin hatırası sürekli zihinde canlı kalır. Sürekli uğraşır dâhi komplo teorileri bile kurarsınız.
Bir dönem yaşadım aslında bu durumu. İki sene hem sabır hemde afederek geçti. Ama sürecin sonunda şunu gördüm. Karşımdaki insan düzelmiyordu. Halen hatalarına devam ediyordu. Bu uğurda trafik kazası bile yaptım. Ölümlerden döndüm. Baktım ki benim ruh sağlığım bozuluyor o vakit bir müddet daha zaman verip istediğini ona vermekti. Aslında yaşadığım durum vücuda yayılan bir kanser hücresi gibiydi. Eğer kendimden bir parça kesmez isem tüm vüduduma yayılabilirdi. Bunu yapmak zorunda kaldım. Dediler ki sende Peygamber sabrı varmış. Bizde ne rdı bilemem ama sadece hakkıyla sabrettik.
Ne güzel ifade etmişsiniz. Teşekkürler görüşünüz için.
Sizin de ifade ettiğiniz gibi affedince aslında karşımızdaki değil biz kazanıyoruz. Affedilmeyen bir insanın bizdeki hasarı gün geçtikçe yayılırken, affedince gelen o hafiflik duygusu huzuru da beraberinde getiriyor.
Rica ederim. Dedikleriniz çok doğru. Dert sıkıntı insanın sırtındaki bi küfe gibidir aslında. Biriktirmemek gerekir Boşaltmak en iyisi. Bizden giden bir şey olmaz. Varsın o düşünşün. Sen affetsen dâhi Mevlam senin hakkını Adaletiyle alır ondan. Sen istemesen de o Adil olandır.
Cevap
4Cevap
Hayır inanmıyorum
kız kardeşim var ve herkese hakkını helal ettiğini söyler, o kadar pozitif o kadar mutlu ve rahatına düşkün ki... onun yerinde olmayı omum yaptığı gibi insanları kolayca affetmeyi o kadar çook isterim ki..
insanların bana yaptıklar, söyledikleri sürekli kafamda ve sürekli hakkımı helal emediğimi söylüyorum, şu an ki depresif ve ataklı hallerim onların yüzünden...
gerçekten de affetmenin çokkk ama çook yüksek bir iyileştirici gücü var ve gerçekten inanıyyorum sadece istesemde affedemiyorum :(
Başkasınin ne düşündüğünü, ne dediğini umursadigimiz sürece, insanların yaptıkları uykularımızi kaçırdığı sürece stres de hayatımızın baş kahramani... Ne mutlu kardesinize ♥️
hemde ne mutlu..
Öyle olmak lazım diğer türlü cehalet, kin, nefret beraberinde geliyor
Akabinde insanlar duygusuz ve acımasızliga doğru gidiyorlar sanırım...
Yazmak varken neden ses🤔
Sence yok bence var o sebeple paylaştım zaten 😉
Seviyorum sesimi seni rahatsız mı etti :D
enteresan geldi , ben usenirdim kısa cümleyi ses olarak atmaya da o yüzden 😄
sana karşı üşenemedim ne olacak :D
İyileştirmez dahada dibe iter bilirim
Kolay affetmem asla. Konuya bağlı affetme konusu.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?