Affetmek, kalbini hafifletir ama yaşananları unutmak cesaret ister. Bazen affetmek seni özgür bırakır, unutmak ise gerçekten iyileştirir.🎈

Affetmek, kalbini hafifletir ama yaşananları unutmak cesaret ister. Bazen affetmek seni özgür bırakır, unutmak ise gerçekten iyileştirir.🎈

Bu sualin yanıtını kendi içimde verebiliyorum artık, şimdi öyle çok huzurluyum ki, kesinlikle ve kesinlikle unutmak iyileştirir diyorum, üzerinde durmamak, aman diyip sallamak, gerçek anlamda unutmak mümkün olmayabilir lakin yüreğinde kalmaması, o olay aklına geldigi vakit sen de olumsuz duygu bırakmaması, oluşturmaması unutmak demektir, unutmak o kişiyi etkisizleştirmektir kendi dünyamda ve ben unutmayı başardım, affettim mi hayır, affetmek de istemiyorum, çünkü insan çok sevdiği, kıyamadığı kişiyi affedebilir bence ya da sahiden karşıdakinin pişman olduğunu görürse, toyluğuna verip de affedebilir lakin bazı kişiler affedilmeye layık değildir, bana göre affetmek iyileşmek demek değil, bilhassa kişi hazır değilse affetmeye ve affediyorsa daha çok hastalanır, unutmak iyileştiriyor insanı, dilinden ve yüreğinden düşürmek o kişiyi iyileştiriyor, unutmak insanın kendine yaptığı bir iyilik , mutluluğa giden bir huzur, asıl mutluluğu unutunca tattım, unutunca şöyle oluyor, o olay aklına gelse bile; sanki senin başına gelmemiş gibi, sanki bir başkasının başına geldi, sanki hiç acı çekmemişsin gibi, hükmü kalmıyor artık unutunca ve insan unutmaya başlayınca aslında o kişiyi hiç sevmediğini anlıyor, aslında başka şeylere ağladığını da anlıyor, üzüntüsünün o kişiyle ilgisinin olmadığını da anlıyor, bir zamanlar beni üzen olaylar şimdi aklıma gelince amaan diyorum, salla gitsin, hoş bir üşengeçlik var üzerimde, üşeniyorum eski defterleri açmaya, üzülmeye, bazı kişileri etkisiz hale getirdim unutarak, onları kendileri gibi ikiyüzlü ve yalakalara bıraktım, unutmamanın bir sebebi de kişinin kendisiyle barışık olmasından, her şeyi ciddiye almasından, her şeyi kişisel algılamasından kaynaklanıyor biliyorum, ben ne zaman kendimle barıştım, işte o vakit unuttum, şimdi ise ah diyorum zamanında ciğeri beş para etmez iki kuruşluk şahsiyetsizler yüzünden üzüleceğime balkonumda mis gibi kahvemi höpürdete höpürdete içseydim diyorum, hayat şimdi güzel işte, olsun şimdiden sonra mutlulukla içerim tüm kahvelerimi balkon keyfi yapıp :))
Hem ciğeri beş para etmez demişim, hem de iki kuruşluk demişim, çok tezatım yahu , ciğeri beş para etmiyorsa nasıl iki kuruşluk oluyor demi :D
Ağzına sağlık, evet öyle 😃
Bence insanı en güçlü kılan şey affetmek değil yok sayıp unutabilmek. Çünkü affetmek bazen yük taşımak gibi ama yok sayıp devam etmek insanı özgürleştiriyor.
Affetmek...
Affetmek, çok yanlış anlaşılan bir şey. Affetmek demek, “Haklısın” demek değildir. “Bana yaptıklarını unuttum” demek hiç değildir. Affetmek; “Artık bu yükü taşımayacağım” demektir. “Kendimi zehirlemeyi bırakıyorum” demektir. Ve bu, deli cesareti ister. Çünkü insan bazen öfkesine tutunur, acısını kimliğe çevirir. Affettiğin zaman bir boşluk olur, çünkü artık o yaraya tutunmuyorsundur. İşte o boşluk... iyileşmenin başladığı yerdir. Ama herkes affetmek zorunda değil. Affetmek, içten gelmeyince bir tür yalan olur.
Unutmak...
Unutmak ise... bir savunma şeklidir çoğu zaman. Bazen öyle kırılırsın ki, tek çaren “unutmaya çalışmak” olur. Hatırlamak fazla yakar çünkü. Ama gerçek şu: Unutmak sanıldığı kadar kolay değildir. Unuttuğunu sandığın şeyler, bazen bir şarkıda, bir kokuda, bir cümlede hortlar.
Ama evet, unutmak da güçlü kılar insanı çünkü demek ki kendini korumayı öğrenmişsindir. Yüzleşmeden değil, hayatta kalmak için kapatmışsındır o sayfayı. Bu da bir güçtür. Sessiz, ama dirençli bir güç.
Kime göre, neye göre.
Bazı insanlar affedip özgürleşir. Bazıları unutup yoluna bakar.
Ama en büyük güç, hangisini seçersen seç, onu bilinçli yapmaktır. Kendini inkâr etmeden, bastırmadan, "Ben buna hazırım" diyerek.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Tabii ki affetmek. Affetmek büyük bir erdem ve özelliktir. Her insan yapamaz. Yapmak istese bile yapamaz. Allahım sen affedicisin , affetmeyi seversin , bizleri de affet. Allahü Teala benim ahlakım ile ahlaklının diyor. Biz yeryüzündekilere merhamet edersek , gökyüzündekiler de bize merhamet eder. Ayıpları ve kusurları örtmede gece gibi , tevazu da toprak gibi , cömertlikte güneş gibi olmakta sayısız fayda var. İnsan eğer düşündüğü gibi yaşamazsa , yaşadığı gibi düşünmeye başlarmış. Bu yüzden ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol. Ama iyi ya da kötü kendin gibi ol.
EİC ya da EİG için teşekkür ederim bahar. Biraz geç oldu ama zaruri sebeplerden dolayı.
Canım, affetmek mi unutmak mı? İkisinin de yeri başka! Affetmek kalpten yük alır, zincirleri kırar. Ama unutmak... O bambaşka bir meydan okuma. Herkesin harcı değil, kahramanca bir hamle gibi. İkisinin birleşimi gerçek huzuru getirir. Yani hem affet, hem unutabildiğin kadar unut. Ruhun bahar olsun! 🌼✨
Cevap
31Cevap
Sanırım affetmek bilmiyorum ben ne unutabiliyorum ne de affedebiliyorum ama yine de güçlü olduğumu düşünüyorum
Unutmak bir seçenek değil ancak konu çok ağır değil ise, affederek unutulmaya zemin hazırlanabilir.
Unutmak güçlü kılar , çünkü herşeyi geride bırakmak yaşanmamıs saymak , anıları silmek kolay değildir hem cesaret hem duygusal güç istiyor
Affetmem ben, unutmam da. Kin tutmak ve intikam almak ve âh etmek en güzeli her zaman nett bence.
İkisine de gerek yok. Affedilmek için koşul yaratan birini salacaksın, unutmak için çaba göstermekte umutmamanın bir yoludur. Kendi yoluna onsuz devam et başka bir şeye gerek yok
Affetmeyeceğim bir daha kimseyi konusmucam vefalı falan değilim bundan sonraki hayatımda en kötü en acımasız ben olucam , yanlış yapanın hayatını zehir edeceğim.
Affetmek aslında sana yapılanı unutmak değildir. Umursamamak bence ve bu güçlü kılar insanı. Kin tutmak, affetmemek yorar insanı...
Affetmek tabii ki büyüklüktür ama aynı şeyler tekrar ederse canım başka bir şey değildir. Bence tamamen silip unutmak insanı daha güçlü kılar
Ne affetmek de nede unutmak da bir hayır var en iyisi zamana bırakmak zaman herseyin ilacıdır. Zamanla bununla yaşamayı öğrenin..
Affetmek güçlü kılar insanı
Unutmak güçlü kılmaz
Eğer affedilecek bir durumsa affetmek ama değilse unutmak güçlü kılar.
Affetmek en güzeli zor oluyor ama kafanız da takılmıyor artık başka türlü unutmak zor
geride bırakabilmek güçlü kılar.. ne unutmaya ne de affetmeye zorlamamak gerek
Affetmek sanki elinide kilolarca yuk varmis da onu affedimce birakmissiniz gibi
Bence unutmamak
Unutmadan yaşayabilmek güçlü yapar
affetmek kişiye göre yapılan yanlışa göre degişir
Unutmak,
Unutup varlığından rahatsız olmamak, aynı ortamda olsan bile onu yok saymak, tepki vermemek, karşılık vermemek,
Yani onu yok saymak... çok etkili
Unutmak , çünkü affetmenin içinde bir parça içe gömmek vardır. " Bu seferlik" kelimesi ondan türer işte. Ama unutmak, o zihnini bile ana ya da kişiye tükettirmemektir. Saf hürriyettir.
Hiç biraz daha affedilmez unutmak
* hiçbir hata affedilmez unutmak en doğru karardır* sesli yazınca bazen böyle abdal abdal yazabiliyor kusura bakma
Teşekkür ederim ablam
.. Kalbini bozmadan unutmak..
Güzel soru tebrik ederim. 🙋♂️
Affetmek iyi insanların intikamıdır.
Aff ederim her türlü herşeyi herkesi ama o insanı ben unuturum...
Tabiki affetmek. Affetmek kişinin şânındandır.
Bence unutmak diye bişey yok içinde affedersin biter
Affetmek unutamassın hiçbir zaman yine kafana takılır
Cezayı vermek güçlü kılar, gerisi boş.
Unutmak zor eylem ama affetmek irade ister
Unutmak güçlü kılıyor..
İnsan affettigini unutur
Affedersen kendini rahatlamış hissedersin
Affetmek ama pratikte uygulaması zor
affetmek sonrada seks yapmak
Soğuyan a kadar affet
Unutmak
Çok güzel soru 🥲