Selamlar! 🌸
Kurnazlık hakkında ne düşünüyorsunuz, kurnaz insanlar hakkında? 🤔
Size göre iyiyse neden iyi, kötüyse neden kötü bir özellik? 👇

Selamlar! 🌸
Kurnazlık hakkında ne düşünüyorsunuz, kurnaz insanlar hakkında? 🤔
Size göre iyiyse neden iyi, kötüyse neden kötü bir özellik? 👇

Fazla iyi bir şey çünkü bu dünya kurnazların dünyası, saf insan çok üzülür. Hayatta kalmanın ön koşullarından biri kurnazlık, eğitim hayatında da iş hayatında da bu böyle...
Fazla da saf olmamak gerekiyor gibi gerçekten, haklısın...🙄
sıradan zekaya sahip bir insanı, cahil bir insanı bile bir anlığına önemli biri haline getirebilecek şeylerden biridir kurnazlık. çünkü genelde kurnazca diyebileceğimiz bir eylemde bulunan insan zekasını tek bir noktaya, amaca odaklamıştır. bu eylem anlık bir zeka parıltısı gibi gelir. amacına ulaştıktan sonra değerini yitirir. belki buna benzer bir diğer özellik olarak da intikam hırsı verilebilir. ikisi de birbirlerini beslerler. kurnaz olan kişi başkalarının hayatıyla geçinir. onların hayatından beslenir ya da onlarla ilgilenir sürekli. zeki olan ise her konuda bilgi sahibidir ve istediğini istediği an yapabilir. çünkü onda o kapasite vardır.
İyi yönü de var kötü yönü de var.
Hangi yönden bunu kullanacağı insanın kendi iradesi ile alakalıdır.
İyi yönü , yüzüne gülen her insanı kendisi gibi sanmamasıdır, gözü açık, uyanık olmasıdır.
Kötü yanı ise , bu huyunu kötü anlamda kullanması. Başkalarını kandırması , aldatması, tuzak kurması ve ufak tefek oyunlarla amacına ulaşması.
Kurnaz olup bu kötü yönünü kullanan insanlar da var , kötü yönünü kullanmayıp sadece iyi yönünü kullanan insanlar da var.. Kurnaz olup hangisini tercih edeceği o kişinin karakteri , şerefi, haysiyeti ile alakalı bir durum.
Eig için teşekkür ederim
Kurnazlık bu dünyada düzgün yaşayabilmek ve istediklerini elde edebilmek için iyi bir şeydir. Diğer türlü insan üzülüyor maalesef. Ama her zaman kurnaz da olunmaz. Bazı insanlara karşı saf kalabilmek gerekir...
Eğer her zaman kurnaz olunuyorsa bu kötü bir şeydir.
Cevap
8Cevap
Bazı durumlarda çok iyi bir şey ama her şeyi kurnazlığa vurmak, iyi değil bence
kurnaz olmak iyi bir şeydir.
Bence iyi bir şey.. Çünkü kurnaz olmamız gereken durumlar çok fazla çıkıyor önümüze.. Art niyetli kullanmayacam bir gün kurnaz olursam, söz.. 😄
Bu kurnazlığını kullanış amacına göre değişir sanırım. 😀
kurnazlığını ne maksatla kullandığına bağlı.
kötülük etmek için ; sinsi planlar yapıyorsa bu elbette kötü bir şey.
kendi hayatını kolaylaştırmak ve kötü insanları kendinden uzak tutmak için yapıyorsa iyi bir şey.
Başkasının hakkına girerek kurnazlık yapılıyorsa bu kötü bir davranıştır. Duruma tavıra göre hakkını savunmak adına kurnazlık yapılıyorsa bu kötü bir davranış değildir
Zekanın art niyetli kullanılmasını kurnazlık olarak görüyorum o yüzden kötü. İnsanları manipüle etmek veya kullanmak yerine daha güzel şeylere çalıştırmak lazım kafayı.
Kurnaz insanlar kurnazlıklarıyla istediklerini elde edebiliyorlar bence, iyi bir şey diye düşünüyorum.
Hiç kurnaz olmadığım burdan bile anlaşılabilir. 😄
Benim zihnimde kurnazlik olumsuz karaktere sahip zarar verici insanlarin ozelligi gibi nedense. O sebeple ben saf olmaya raziyim. Onunde sonunda zaten Allah uzaklastiriyor onlari sizden.
İnsan kötü insanlar karşısında kurnaz olmalı, hakkını savunmalı..
Fakat fazla kurnazlık itici ve çok yanlış bence
Düşünsene kurnazsin diyelim.
Başka insanların elindeki ekmegi yani birinden haksız yere çıkar yapmanın bin bir türlü yolunu biliyorsun. Eyleme geçtin başarılı oldun. Bin defada eyleme geçsen başarılı olacağını biliyorsun. Eğer kurnazlığı kötü anlamda kullanıyorsan.
Allahını seversen aynanın karşısına geçtiğinde kendine nasıl bakacaksın? Aynada merhametini saflığını iyiliğini değil kurnazlığı görüyorsun
Kendini nasıl seveceksin? Kendinle gurur onur haysiyet duygularını öz değerini nasıl kazanacaksin?
Kurnaz insan beni ürkütür, kötülüğe aklı çalışıyorsa gün gelip bana da çelme takabilir. Bunun garantisi yoktur. 🌸
Saf olmaktan iyidir fakat bunu her insana uygulayıp iyi niyetleri de suistimal etmek yanlış çok yanlış. Adamına göre muamele yapmak gerekir.
Kurnaz olan kişi için iyi, etrafındakiler için kötü bir şey djdnf
Yerine göre değişir ama bence iyi böyle bir devirde.
Yurdum kurnazı iki makarna kömüre oy satar kapar gözlerini ayakkabı kutusu kurnazlığına man adası kurnazlığına gemicik kurnazlığına
sinsi olmayın ama kurnaz olun, her insan bir değildir her ihtimale karşı da kurnaz olunmalı bence. kendimden biliyorum falan dkdskks
Bizim için iyi ama erkekler için kötü.
iyidir ama benden kurnazını sevmem
Kurnaz olmak lazım biraz yaa
Uyanık olmak iyi bir şey kurnaz olmak kötü.
Ne yönde kullandığınıza bağlı
Bence iyi bir şey
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?