Dinlemeyi, susmayi, gözlemlemeyi sevdiğimi düşünürken bir arkadaşım sen geride kalmayı tercih ediyorsun dedi. Nasıl öne çıkabilirim?
Genellikle arkadaşlarımla buluştuğumda hep onlar konuşur ben dinlerim.
Dinlemeyi, susmayi, gözlemlemeyi sevdiğimi düşünürken bir arkadaşım sen geride kalmayı tercih ediyorsun dedi. Nasıl öne çıkabilirim?
Genellikle arkadaşlarımla buluştuğumda hep onlar konuşur ben dinlerim.
Aslında daha çok dinleyici olmak iyidir ama hep dinlersen olmaz ki usmali fikir beyan etmelisin onun içinde konuştuğunuz hakkında bilgi sahibi olmalısın bilgi sahibi değilsen araştırıp öğrenmelisin mesela arkadaşların diyor ki ya işte geçen arkadaşlar iddia oynamış şu kadar kazanmış yani na İddaa oyna demiyorum ama iddia nedir nasıl oynanır az çok böyle bir genel bir fikir olacak şekilde içinde olmalısın ki o arkadaşlarla pil sahibi olabilirsin arada yorum yapabilirsin
Zaten öndesin dostum, herkesin konuştuğu ortamda az konuşan sivrilir genelde. Ve sen gözlem yapmaya devam et, daha az savunmasız olur ve daha az yara alırsın.
Daha az yara alma konusunda çok haklısınız.
Cevap
6Cevap
Hı anladım ona paranın mutlu ettiği söyle
Okey oynayalım mı fikri o kadarda mutlu etmez
Şu gösterme merakınızı bi kenara bırakın...
Merak değil. Öyle diyorlar. Halimden memnunum aslında
Hayatını denenlere göre ayarlama.. Kendine ait olsun.
Mesela bazen ben de bir şeyler anlatmak istiyorum. Onlardan sıra gelmiyor.
Ya da onlar anlatıyor ben geniş çaplı düşünüp ona göre şeyler söylüyorum.
Ben anlatınca onlar sıradan cevap veriyor. Böyle olunca da ben anlatmak istemiyorum
Sen sana ait olmayan bir dünyada yaşıyorsun... Değiştir dünyanı..
Nasıl degistirebilirim ki
Çevrendeki insanlara bişeyler anlatmak zorunda değilsin.. Bırak sen sana ait olanları kendinde yaşa... İlgisini çekenler seni bulacaktır.
Bir seyler anlatmak derken dert sıkıntı manasında. Anlatınca rahatlıyorum. Ama hep politik konuşuyorlar. Ben ise önem ve değer verip ona göre karşılıyorum.
Yoksa zaten hep konuşayım dinlesinler kafasında değilim
Sen konuştuklarını ciddiye alıyorsun ama onlar seni dinlemek istemiyorlar.. Herkes için dünyanın merkezi kendisidir.. Sen ise seni de görsünler istiyorsun... Maalesef.. Hiç kimse için önemli değilsin..
Genel olarak mı önemli değilim kimse için arkadaşlarım için mi
Herkesin önceliği kendisidir.
Ben her zaman kendimi 2. plana atıyorum. Neden acaba
Hayata bakışındaki ilk yanlış..
maalesef.
Ama ne yapacagimi bilmiyorum
Her zaman az öz ve mantıklı
Herkesin sacmaladigi bi anda mantikli konusarak
zamanla
Aynı bne
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?