Cehaletimi nasıl giderebilirim?

Arkadaşlar boş bir insan değilim aslında. Okumayı ve derin düşünmeyi severim. İnsan psikolojisinden, kendi duygularımı ifade etmekten vs. çok iyi anlarım. Hatta çoğu kez “ya ne güzel ifade ettin; ne güzel yazdın” övgülerini alırım. Ama gelin görün ki ilgimi çekmeyen ve çoğu insanın fikir sahibi olduğu çoğu konu hakkında aşırı cahil hissediyorum. Ne bileyim bir ortama girdiğimde çok da konuşacak bir şey bulamıyorum. En basitinden dünyada ne olduğu zerre umrumda değil, haber takip etmekten nefret ederim ve aşırı sıkılırım. Biraz mal gibi yaşıyorum. Dünyadan bi haber yaşıyorum sanki. Tarih, politika, ekonomi, gündem gibi sıkıcı konularda cahilim. Ya da ne konuda cahilim onu da bilmiyorum. Çünkü yalnızca benim gerçekten ilgimi çeken şeylere yöneliyorum. O şeyler de çok sınırlı. Başka insanlara bakıyorum çoğu şey hakkında az da olsa konuşacak bilgileri var. Ben kendimi biraz eksik ya da açıkçası cahil hissediyorum. Kafam çok dolu olduğu için de çoğu zaman içimden o sıkıcı şeyleri araştırmak gelmiyor.

Ben bu toplumda cehaletimi belli etmeyecek derecede neler hakkında bilgi sahibi olmalıyım öncelikli olarak?

Cehaletimi nasıl giderebilirim?