Merhamet!..
İnancımızı kaybettiğimiz çoğu konuda zamanla merhametimizi de kaybederiz..
İlk önce inancımız gider, sonra sevgimiz gider.. Ve en son merhametimiz de gider..

Merhamet!..
İnancımızı kaybettiğimiz çoğu konuda zamanla merhametimizi de kaybederiz..
İlk önce inancımız gider, sonra sevgimiz gider.. Ve en son merhametimiz de gider..

Merhamet bakidir ama gösterdiğim insanlar vardır bir de acımadıklarım.. Buram buram sahtelik akan insanlara asla merhamet etmem.. Birine değer veriyorsam ilerleyen zamanlarda bu değeri hak etmeyen davranışlar sergilerse anında biter merhametim.. Keyifli günler..
Kimse merhametini tamamen yitirmiyor aslında cinnet anları hariç. Azaltmaya gidiyorum sadece bunu da bana merhamet edilmediği zaman bir de sevdiklerimin canını yaktıkları zaman yapıyorum
Genelde hiç eksilmez fakat bir insana birden fazla kere gösterdiğim halde vefasızlık yapıyorsa işte o kişiye karşı tamamen kaybolabilir.
Teşekkür ederim ablacııığğğm.❤️🫶🫶
Kırmızı çizgilerim var. Onlar çiğnenirse merhametim kalmaz, aileme, sevdiğime dil uzatılırsa merhametin kalmaz
Cevap
36Cevap
Şimdiye kadar karşılaştığım en aşağılık insanlar ve olaylar karşısında bile merhametimi kaybetmemişsem bundan sonra da kaymetmem sanıyorum.
Haksızlığa uğradığım zaman
Nispet yapıldığında: nispet yapan kişiyi kaldırıp kaldırıp yere çarpmak istiyorum falan 😬😂😂 Şaka tabii ki. Şiddet yok.
Bencilce konuşan, yalan söyleyen kişiler oldu mu, merhamet göstermek istemem.
Ne olsun 😬
Hayırlı olsun 🤝
Genel olarak kolay kolay merhametimi kaybedeceğimi zannetmiyorum ama sevdiklerim konusunda çok hassasım. Onlara yapılan bir hata ve yanlış da kesinlikle ne vicdanımı takarım ne de merhametimi takarım.
Kim ne yaşıyorsa yaşaması gerektiği için yaşıyordur diye düşündüğüm için bir başkasına merhametim zarar vermemekle sınırlıdır. Elimden geldiğince destekçi olurum ya da istemesem olmam 🤷🏻♀️ İnsanları merhamet edilecek kadar aciz görmüyorum da diyebilirim. Çok yücedir insan bana göre.
bu güne kadar çok az bir dönem bunu kaybettim oda kendimi aptal gibi hissetmiştim bende merhamet etmeyi bıraktım kısa bir dönemdi..
Öncelikli olarak merhametimi hak etmeli insanlar. Acımasız, vicdansız insanlara gram merhamet etmem. Bu insanlar merhametimi hak etmiyor çünkü.
Kırmızı çizgilerim ihlal edildiğinde bende acımasızlığı ele alıyorum. Mesela bana karşı ısrarla saygısız olana karşı saygımı koruyamıyorum. Ailem söz konusu olduğunda aynı şey geçerli.
Merhameti yerine göre kullanıcaksın ki ilerde kendine baktığında ne canım demiyceksin. haksızlık yapana kuyunu kazana içten içe kiskanana bende değil merhamet yağmurlu havada su yok.. çünkü her şey bu iki yüzlü çıkarcı insanlardan geliyor.. allah onları denkleriyle bi araya getirsin
Aldatilirsam o kişiye merhamet asla duymam
Başkasının yaşam dahil haklarını gasp edene saygi duymam
Göründüğü gibi olmayana asla saygi duymam
bırısı bırıne ya da bana kotuluk yapmıs ve onda hıc pısmanlık gormemıssem.. merhamet duymam ona karsı.
Benim iyiliğim suistimal edilirse beni umursamazda hiçe sayarak davranılırsa merhamet beklemesin kimse benden.
biliyor musun hiç kaybetmiyorum ya diyorum ki kaybedeyim merhametsiz olayım olmuyor! en nefret ettiğim insana bile olmuyor
Bazı insanlara yok maalesef, hayvanların bile o "bazı"larından daha masum olduklarını gördükten sonra...
bir kişi birden fazla aynı hatayı yaptıysa kaybederim
Sevgimi hak etmeyen merhametimi de hak etmiyordur. Çok haklısın.
Bana yapılan her yalnışın karşılığı kocaman bir merhametsizlik olur.
Şu yaşıma kadar merhametini bir kez bile kaybetmedim
Benim için kötü dileklerde bulunan kişilere merhamet etmem, sinsi ikiyüzlülere merhamet etmem
Sevdiğim insanlara bilerek zarar vermiş kişi karşısında merhamet falan kalmaz.
kul kula acımaz . merhamet etmeyene merhamet edilemez.
Sadece hayvanlara ve bebelere karşı merhametlıyım. O yüzden pek merhamet olayı çalışmıyor bende
Cocuklar konusunda merhametimi aninda kaybedebiyorum
Merhametimi kaybetmem
Inancimi asla kaybetmem ama namusuma aileme göz diken olursa merhameti bi kenara birakir cezasini keserim
Gaflete düştüğüm dönem merhametimden eser yoktu, düşmanıma dilemem öyle bir durum, çünkü çok kaybım oldu çok…
Temiz kalpli olmakla hayatımın en büyük hatasını yaptım siz ne düşünüyorsunuz temiz kalpli olmak mı asla
Mesela herhangi bir akapeli gözümün önünde can çekişse öyle izlerim
genelde de merhametli değilim o yüzden bir durum olması gereksiz
Allah'a, Peygamber'e, aileme ve yakınlarıma küfür edildiği zaman.
Benden merhameti çıkarırsanız geriye hiç bir şey kalmaz.
kimseye merhabetsiz olamıyorum ya vicadanımıda kaybederim yoksa
Hiçbir durumda merhametimden geçmem.
Her türlü ihanet
Kullanıldığımı hissettiğimde..!
Bir yakınıma zarar verilmesi durumunda
Karşımda ahlaksız biri varsa kaybederim sanırım.
Gitmez gitmez öyle kolaymı gitmek
Durum ne olursa olsun asla merhametim kaybolmaz
Sinirliysem yakıp dağıtırım.
Terbiyesizlere gamsızlara karşı
Beni gıcık eden sevmediğim kişiye karşı.
Haksızlığa uğradığımda ve yok sayıldığımda
Her şey olabilir, aklım gidiyor bazen
Bazen iyi bir insan olmaktan da nefret edersin...
Hemen edebilirim. 🙂👍
Sevdiklerime yapılan kasti kötülüklerde
İnsanlara karşı merhametli biri değilim
verdiğim değeri görmeyince
canım yerine koyulup yalan soylendiginde
Ayrımcılık, özelliklede cinsiyet ayrımcılığı.
İhanetin her türlüsü
Canımı yaktiklarinda
İhanet
Her konuda merhametsizim insan sevmiyorum...
Canım yanarsa
Güven
Para
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?