Size zararı olan kişilere yaptığınız şey kötülük olur mu?
Bu kişilere katlanmak ve yaptıklarını görmezden gelmeye iyilik denirmi?
Size zararı olan kişilere yaptığınız şey kötülük olur mu?
Bu kişilere katlanmak ve yaptıklarını görmezden gelmeye iyilik denirmi?
İyilik ve kötülük kişiden kişiye değişen bir kavramdır. Açıklamak zor aslında. Bana göre sokak hayvanlarına mama dağıtmak iyilikken bir başkasına göre kötülük olabiliyor. Ya da ihtiyaç sahibi bir aileye yardımda bulunmak bana göre iyilikken bir başkası o insanlaru hazır yemeye alıştırıyorsun diyerek bu davranışı kötülük olarak görebiliyor.
İyilik yap denize at, malik bilmezse Haluk bilir. Yani sen iyiliği yap unut, o bilmese de Allah bilir nasılsa.
Toplum tarafından hoş görülüp benimsenen şeyler güzeldir iyidir iyiliktir, insana ve çevreye yararlıdır iyi gelir huzur verir. Zıddı da kötülüktür, insana ve çevreye zarar verir rahatsız eder.
İyilerle ilişkimi kuvvetlendirirsen, kötülerle mesafeli olur mümkün olduğunca muhatap olmamaya çalışırım.😎
İyilik ve kötülük kişiye veya toplumlara göre şekil değiştirmez. İyi iyidir, kötü olan ise kötü.
Bana zararı olan kişinin yaptığı kötülüğe karşı vereceğim cevabın iyi veya kötü oluşu benim inisiyatifimdedir. Bu genel olarak tepkisizlik veya kötülük olarak karşılık bulur.
Katlanmak veya görmezden gelmek kötülüktür zannımca. İnsan var olan tepkileriyle birey olur.
Kimse kimseye katlanmasın, görmezden gelmesin.
İyilik adaletle davranmaktır.
Kötülük adil olmamaktır.
Cevap
11Cevap
Bana kötülük yapan birine bende kötülü yaparım. ama bazen umursamamak ta gerekiyor
Çok güzel bir soru. Bence iyilik ilk önce adalet dir. Adalet ağacı sulamak, adsletsizlik dikeni sulamaktır. İnsan kendi aleyhine adil olabildiği kadar adildir, bu herkese iyiliktir. Tahammül iyidir ama içinde adalet yoksa zarar verir. Bu iyilik en zor olandır, bundan sonraki her iyilik daha kolaydır.
https://m.youtube.com/watch?v=v0QAAmt8GxI
Bu güzel gidermiydi soruya acep?🙂
kimseye katlanmam bana kötülük yapan insanlara karşı asla sessiz kalmıyorum çünkü kimse bana bunu yapamaz yapan bedelini öder
Bana zararı olana zarar ile cevap vermek kötü mü olur evet ama bu detaya kimse takılmaz
Katlanmak ve görmezden gelmek iyilik denmez Kuzuluk denir
Ben kötülük yapmıyorum bana zararı olsun ya da olmasın ben çizgimi biliyorum.
kötüye kötülükle karşılık vermem yine iyi olurum.
Dünyanın dizayn edildiği bir sistemdir.
Bu yaratılıştan beri var. Tüm insanlığın sınavı bunun uğrunadır.
Size zararı olandan uzaklaşın. Bu kadar basit. Kötülüğe kötülükle karşılık verilmez
İyilik yaptığım çok kişinin nankorlugunu gördüm maalesef
hoşuma giden şey iyidir gitmeyen kötüdür problem?
Kendini korumak kotuluk sayilmaz galiba
Silerim..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?