• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • YKS2026YKS2026
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • YKS2026 YKS2026
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Kişilik & Karakter

Sizce gercek iyilik ve gercek kötülük nedir ne değildir?

ffczcbvd
ffczcbvd Takip Et
Xper 5 Yaş: 31
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
510
Yapay Zekaya Sor
sizce gercek iyilik ve gercek kötülük nedir ne değildir?
Nedir Soruları Sizce Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
15 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • Hiper-Assasin
    Hiper-Assasin Takip Et
    Yoda Yaş: 24 , eic 100%
    +1 yıl

Gerçek iyilik, hayatta ne olursa olsun menfaat gözetmeksizin insanlığın ve toplumun iyiliğini düşünerek hareket edip yine kötülüklere ne olursa olsun gerektiğinde göğüs germek ve kötülüğü mümkünse durdurmaya çalışmaktır.

Gerçek kötülük ise bunun tam tersi. Hayatta ne olursa olsun menfaat gözeterek insanlığın be toplumun kötülüğünü düşünüp hareket edip bu yapılanlardan kendi çıkarın sayesinde pay alıp iyiliğe karşı ne olursa olsun göğüs germek, gerekirse de iyiliği tamamen yoldan saptırmaya çalışmaktır.

Bu tabii sadece özet bir tabiri benim gözümde. Örneklere girecek olursak bu sonsuza kadar uzar gider.

1
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• AciTRaiN92
    AciTRaiN92 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 34 , eic 91%
    +1 yıl

Yardıma ihtiyacı olan insanlara yardımcı olan ve bunu gizli yapan insanlar iyi insanlardır afişe edince reklam yapmış hatta karşısındaki insanın gururuyla oynamış kötü bir insan oluyor bir iyilik yapıyorsan gizli tutacaksın o kadar iyi insan herkese hoş görülü herkese candan yaklaşır güler yüzlüdür kötü gerçek iyilik nedir diye soruyorsunuz gerce ama buna kolay kolay kimse doğru cevap veremez çünkü bazı insana yaptığın iyilik bazı insanlar için kötü olabilir ince bir çizgi vardır görürmez kötülük ise nedir diye sormaya gerek yok her yerde mevcut aslında insanın empati yeteneği gelişmiş olsa kendine yapılmasını istemediği şeyleri başkalarına yapmasa yaptırmasa dünyada kötülük diye bir şey kalmayacak ama insanlar hoşgörüsüz hatta görgüsüz saygı denen bir şey yok sevgiler yalan dolan en en en en çok saygı önemli aslında karşılıklı saygı olursa her şey mümkün iyilik mümkün ama maalesef saygı bitmiş insanlık ölmüş misal trafikte aracın ile gidiyorsun sinyalinizi verdiniz dönecek siniz dönüş yapacağınız yere saygısız bir sürücü geçiyor dönmenize engel oluyor sıkıştırıyor frene basıyorsunuz arkanızda ki sürücü de frene basıyor sıkışıyor belki kaza yapıyorsunuz ama sinyalinizi verdiniz saygısız karaktersiz biri sıkıştırmadı rahatlıkla döndünüz trafik te olağan seyrinde akmaya devam eder elbette ama İstanbul da trafiğin asıl sebebi saygısız insanlar herkesin acelesi var bazen önümde adam 10 10 gidiyor önü boş elinde telefon korneye basıyorsun selektör yapıyorsun duyarsız karaktersiz oralı olmuyor açmış müziğini görmüyor duymuyor belki aracımda hasta var belki arkasında ambulans var adamın umrunda değil yani böylelerini yolda denk gelince çok fazla sinir oluyorum indirip dovesim geliyor da uzaktan yanından geçerken sövüp geçiyorum belki bir laf eder diye gözünün içine bakıyorum ama yok bakmıyorlar bile bak durduk yere sınır olduk gece gece 😂

1
    2 Yorumla
    • ffczcbvd
      ffczcbvd
      +1 yıl

hocam sinirini benden niye cikartiyorzun ben ne yaptım

Yorumla
    • AciTRaiN92
      AciTRaiN92
      +1 yıl

Yok ya konu nerelere geldi estağfurullah yani ben kötülüğün her yerde olduğunu anlatmaya çalıştım bilinçsizce yaptığımız şeylerden bile kötülük doğabilir

Yorumla
  • marjinalgirl2367
    marjinalgirl2367 Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 97%
    +1 yıl

Gerçek iyilik bana göre karşındakine bildirmeden onun hayatında onun hep gölge misali arkasında durmaktır. Gerektiğinde ortaya çıkıp hakkını vererek ten savunmaktır.
    Gerçek kötülük ise bir insana sana karşı iyilik yaparken sevgiyle doluyken onun arkasından iş çevirmek kötülüğünü istemektir. Karşısına geçip adam gibi düşman olmamak yıllarca yılan misali ondan beslenmektir. Arkasından iş çevirmek her defasında sırtından vurmaktır.

4
    1 Yorumla
    • Angel_24
      Angel_24
      +1 yıl

Çok iyi bir açıklama 😊

Yorumla
  • öyle_işte_yani
    öyle_işte_yani Takip Et
    Xper 3 Yaş: 22 , eic 100%
    +1 yıl

Gerçek iyilik kimse bilmeden yaptığın ve ilerde asla dile getirmeyeceğin iyiliktir bence.
    Gerçek kötülük sana inanan güvenen bi insana ihanet etmek.

1
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

30

Cevap

61

Cevap

• KIZILPLÜTO
    KIZILPLÜTO Takip Et
    Xper 4 Yaş: 38 , eic 90%
    +1 yıl

İyilik ve kötülük kavramları üzerine bir dünya şey yazılır konuşulur ama netice ŞAŞMAZ. Şöyle ki insanoğlu tek gelir tel gider kendi menfaatleri doğrultusunda hareket etmek fıtratındadır değişmez. Örnek ; çocuğu yere düşen annenin üzüntüsü kendi üzüntüsüdür yani üzülmemek için bir yere çarpmasın düşmesin incinmesin ister. Aşık olur sever sevdiği kişiye her şeyi yapar bu iyiliktir değil mi , yoo değildir bu sevdiğini mutlu edince kendi mutluluğuna hizmet etmektir. Umarım örnekler açık ve anlaşılır olmuştur. Mevzu çok derin yani

1
    0 Yorumla
  • ssbbwlilith55
    ssbbwlilith55 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31 , eic 95%
    +1 yıl

soldaki gerçek iyi oluyor. şüşğo Lilith ise gerçek kötü oluyor. Ortaokuldayken sınıfımızda çok iri şüşğo mü şüşğo bir kız vardı. sınıfın erkekleri bile ondan tırsardı. günün birinde zayıf çelimsiz bir kız Taekwondosuna güvenip ona kafa tutmuştu... sağlam bir döner tekme atmıştı... yaklaşık 170 kg gelen izbanduk gibi kız, onun çöp gibi bacağını tombiş ve iri kollarıyla yakalayıp onu yere vurmuş ve tıpkı fotodaki gibi üstüne oturmuştu... beden hocamız yetişmese kızı öldürecekti... Taekwondocu kızın adı Ahsen' di galiba... şüşğo da Nurdan mıydı Nuran mıydı neydi? şüşğo iri ve kötüyse gerçekten kötü oluyorlar. Yine de seviyorum onları... Şişko Lilith' im ilham kaynağım benim.

1
    0 Yorumla
  • Aperioon
    Aperioon Takip Et
    Xper 2 Yaş: 27
    +1 yıl

Gerçek iyilik kendini düşünmeden yapılan bir şeydir.
    Bu yüzden de gerçek iyilik diye bir şey yoktur bana kalırsa. Her iyiliği kendin için yaparsın. Bazen vicdanının yükü altında ezilmemek için, bazen yaratıcı veya etrafında ki insanlar tarafından onaylanmak için, bazende iyi bir şey yaptığını hissetmek için. Sevdiklerine bile yaptigin iyilikler senin canın yanmasın duyguların incinmesin diye yapılandır.

Gerçek kötülük ise yine kendi iyiliğin, ruh sağlığın veya karakter bozukluğundan yaptığın şeydir. Bunun dışında bir de bana dokunmayan bin yıl yaşasın diyenler vardır ki asıl bunlar gerçek kötüdür. Lan mal bunlar ruh hastası ya sen?

2
    3 Yorumla
    • Umutdoganay12
      Umutdoganay12
      +1 yıl

Ayni sey uzerinde ben de baya dusundum gercekten de aslinda yaptigimiz tum iyilikleri sonuc olarak kendimiz icin yapiyoruz. Cok iyi dusunce yapisi ben bunlari disarda soyledigimde insanlar anlamiyor genelde

Yorumla
    • Aperioon
      Aperioon
      +1 yıl

@Umutdoganay12 Boş ver herkes bencil sebeplerden dolayı sevildiğini değer görüldüğünü bilmek istemez. Çünkü bazılarımızın yaşamak için pembe düşüncelere ihtiyacı vardır. Sonuçta kendini kandırmadan yaşayamaz insan.

Yorumla
    • Umutdoganay12
      Umutdoganay12
      +1 yıl

Çok doğru zaten yaşama cogunlukla kendimizi kandirarak devam ediyoruz oyle olmasa yaşam dengesi saglanmazdi belki de

Yorumla
  • Aleyna12212
    Aleyna12212 Takip Et
    Yoda Yaş: 24 , eic 86%
    +1 yıl

Gerçek iyilik hiçbir çıkar gözetmeksizin başkası için iyi olduğunu, yararlı olduğunu düşündüğün bir şeyi yapmaktır. Gerçek kötülük ise tamamen çıkar amaçlı ya da sırf öyle olmasını istediği için başkasının zararına olacak şeyi yapmak veya onu kırmak üzmek amaçlı bir şeyler yapmaktır

1
    0 Yorumla
  • NeFReeT
    NeFReeT Takip Et
    Xper 7 Yaş: 41 , eic 99%
    +1 yıl

asıl iyilik Allah’a, ahiret gününe iman edenlerin mala mülke olan sevgilerine rağmeno onu yetimlere yoksullara yolda kalmışa zekatını verene hastalıkta sabır edene zorda kalmışa söz verenlerin antlaşma yapanların sözlerini yerine getirenlerin tutum ve davranışlarıdır. karşılıksız yapılan yardımdı
    asıl kötülük ise uzun uzadıya yazmak ıstemıyorum bılınen tum olumsuzlukları kotuye yorabılırız.

1
    0 Yorumla
  • TevfkAydn
    TevfkAydn Takip Et
    Guru Yaş: 27 , eic 98%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı.

Bence gerçek iyilik kalbe dokunabilen iyiliktir. Bu iyiliği hem yapan, hem de iyilik yapılan kişi veya kişiler bundan haz almalı ve memnun olabilmelidir. Tertemiz ve çıkarsız olmalıdır. Hiç bir karşılık beklenmeden yapılıyorsa işte o gerçek iyiliktir.
    Kötülüğün ise gerçeği, şakası, yalanı olmaz bence. İnsana bedensel, ruhsal, psikolojiksel her anlamda zarar veren her şey kötülüktür. Bunu yapan da kötüdür. Hele bazı kötülükler vardır, affı olmaz.

1
    0 Yorumla
  • ortakpayda
    ortakpayda Takip Et
    Xper 5 Yaş: 49 , eic 67%
    +1 yıl

Arabayla bilerek ve isteyerek bir kediyi ezersen ve kacarsan gerçek kötülük yapmış olursun o sırda o kediye bir damla su ile bile yardım etmeye calışanlar gercek iyilik yapnış olur.. Yani çıkarsız ve beklentisizlik ile büyük ego ve güç hislerini taşıdığını sananların ayrımııdr bu.

1
    0 Yorumla
  • SporcuMan18013
    SporcuMan18013 Takip Et
    Master Yaş: 110 , eic 99%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı.

Birisine hiçbir karşılık beklemeden iyilik yapıyorsan eğer ve sonucu karşıdaki insan için kötü bilmiyorsa bu gerçek iyiliktir.
    Biz bazen iyilik veya kötülük yaptığımızı sanırken tam aksi şeylere sebebiyet verebiliyoruz.
    Her hayırda bir şer her şer de bir hayır vardır.

1
    0 Yorumla
  • Onemortime
    Onemortime Takip Et
    Master Yaş: 45 , eic 88%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 3,5b cevap paylaştı.

Gerçek iyilik ve kötülük diye bir şey olduguna inanmıyorum pek açık ası..
    Bazen iyilik sandığın şey karşı dskine kötü hisettirebilir kötülük sandığın uzun vadede bir çok şey ögretip iyilik gibi durabilir..
    Kişi iyilik yaparken genelde bir beklenti içinde oldugından bilinçli ya da bilinçsiz bunu kibre ya da en azından ego tatmini e dönüştürebilir. VS vs konu çetrefilli iyilik ya da kötülük durum koşul yer ve zamana göre çeşitlilik arz ediyor çok derin bir mevzu

1
    0 Yorumla
  • Teraryum4554
    Teraryum4554 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31 , eic 97%
    +1 yıl

Bilemiyorum açıkçası birine yaptığımız bir şeyin kendi açımızdan iyi olduğunu düşünürüz fakat sonuçları kötü olur ya da kötü niyetli bir şey yaparız ona faydamız dokunur.

3
    0 Yorumla
  • PrettySavagee
    PrettySavagee Takip Et
    Xper 5 Yaş: 22 , eic 95%
    +1 yıl

Gerçek iyilik: birisine haberi olmadan iyilik yapma (Örnek 4 5 sene bir teyze bizim hesabımızı ödemişti)
    Gerçek kötülük: Milleti-e ezme dışlama zarar verme
    Olabilir bence bunlar

3
    4 Yorumla
    • Dünieni
      Dünieni
      +1 yıl

Ezme dışlama irk ayrimi olarak yapmak değildir umarim

Yorumla
    • PrettySavagee
      PrettySavagee
      +1 yıl

@Dünieni onuda kapsar bence durduk yere bir ırka cephe alıp o ırkdaki kişilere zorbalık yapma

Yorumla
    • Dünieni
      Dünieni
      +1 yıl

jurdler bagimsizlik istiyo onlara yapiyorum hakli nedenim var cunku

Yorumla
    • PrettySavagee
      PrettySavagee
      +1 yıl

@Dünieni Bende yarı kürdüm ve teröristlere ve terörü destekleyenlere yapıyorsan haklısın aksi takdirde zorbasın

Yorumla
  • Muhabbet98
    Muhabbet98 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 28 , eic 100%
    +1 yıl

Gerçek iyilik menfaatsiz, vicdani, adaletli, merhametli bir şekilde davranmaktır... Gerçek kötülük ötekilestirmek, menfaat uğruna bazı şeyleri satmaktır. Ayrıca Richard Ramirez gibi bir insan olmaktır nedense o geldi aklıma 😅

1
    0 Yorumla
  • reelgell7
    reelgell7 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 31 , eic 97%
    +1 yıl

İyi her zaman savulması gereken ve doğru olandır.
    Doğru birdir çünkü hak 1 dir Allah birdir.
    Doğru olanı yapmak herzaman doğru olanı yapmak söylemektir.
    Kendi işine geleni yapmak veya bahane bulmak doğru değildir.
    Teşekkürler.

1
    0 Yorumla
  • FahriiAlem
    FahriiAlem Takip Et
    Xper 4 Yaş: 23 , eic 87%
    +1 yıl

Gerçek iyilik, karşıdakine hiçbir art niyet beslemeden onun yararı düşünülerek yapılan geri dönüşsüz harekettir. Gerçek kötülük ise karşıdakine karşı ikiyüzlülükle ona iyi davranırken arkasından acımasızca kuyusunu kazmaktır.

1
    0 Yorumla
  • AhmetMiraç
    AhmetMiraç Takip Et
    Guru Yaş: 25 , eic 89%
    +1 yıl

Gerçek iyilik bir kişiye çok fayda sağlayacak iyiliktir. Gerçek kötülük ise bir kişiyi yıpratacak kötülüktür. Yüzeysel iyilik kişiyi sadece mutlu eder yine yüzeysel kötülük ise kişiyi üzer. Oysa gerçek olanın etkisi daha derin olur.

1
    0 Yorumla
  • Huzurummmmmmmm
    Huzurummmmmmmm Takip Et
    Yoda Yaş: 43 , eic 95%
    +1 yıl

Bir kişinin kötü olduğunu bile bile yinede buna karşılık iyilik yapabiliyorsan bu bence gerçek iyiliktir çünkü bunun için sağlam bir inanç ve irade gerekir gerçek kötülük olarak bu verdiğim örneğin tam tersini örneklendirebiliriz..

1
    2 Yorumla
    • karanlık__06
      karanlık__06
      +1 yıl

1 seferliğine evet olabilir ama devamlı yapılırsa iyilik bu kez sen kötü insan tarafından kullanılıyor moduna geçer insan oğlu işte nasıl olsa iyilik yapıyo diye alışkanlık hale getirir...

Yorumla
    • Huzurummmmmmmm
      Huzurummmmmmmm
      +1 yıl

@karanlık__06 bende kötü insanı ifade etmeye çalıştım bundan faydalanmaya çalışmak kötü niyettir zaten

Yorumla
  • Cimbom31905
    Cimbom31905 Takip Et
    Yoda Yaş: 27 , eic 85%
    +1 yıl

Gerçek iyilik: Zor durumda olan birine yardım etmek kötülük ise: Zor durumda olan biriye yardım etmeyerek durumunu dahada zorlaştırmak ve bir örnek daha başka birinin hakkını yemek de gerçek kötülüktür

1
    0 Yorumla
  • Feqtuza
    Feqtuza Takip Et
    Xper 3 Yaş: 50
    +1 yıl

Başkalarının benim iyi birisi olarak görmesine önem veren birisiyim, başkalarının ne düşündüğüne önem vermeyenlerde var. Ama hiçkimse iyi veya kötü diye yalnız kalmıyor. Genelde zıt karakterler daha çekici olabiliyor. Onun için neyin gerçek iyilik veya kötülük olduğuna zaten başkalarının seni nasıl görmesiyle alakası var. Dayak yiyip senelerce aynı kişiyle beraber kalan bayanlar gibi aynı şekilde aldatılıp ve bunu öğrenip eşinden ayrılmayan erkek ve bayanlarda var. Mantık her zaman düz değil

1
    0 Yorumla
  • Mine_yılmaz
    Mine_yılmaz Takip Et
    Xper 4 Yaş: 26
    +1 yıl

gerçek iyilik kendi çıkarlarını işin içine katmadan içten bir şekilde isteyerek beklentisiz ve göstermeden yapılan iyiliktir gerçek kötülük ise içinde vicdan kalmayan görünce insanlık ölmüş dediğimiz tiplerdendir ama ben hala herkesin içinde biraz iyilik olduğunu düşünüyorum ve hala insanlık ölmemiş diyecek kadar umudum var bu konuda

1
    0 Yorumla
  • DağılanNotalar
    DağılanNotalar Takip Et
    Xper 4 Yaş: 23
    +1 yıl

Aslında iyilik ve kötülük anlayışı her kese göre aynı deyil. Sen sevdiyin için fedakarlık yaptığını düşünürsün, ama o bunu yalakalık olarak algılar veya birisine kaba davranırsın, kendinden itersin, ona deyer verdiyin için tepkili olduğunu düşünür ve sana bir az daha hayran kalır. O yüzden bir şeye sırf iyilik veya kötülük adı koymak pek doğru gelmiyor bana.

1
    0 Yorumla
  • Devrimosmanli
    Devrimosmanli Takip Et
    Guru Yaş: 38 , eic 37%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 800 cevap paylaştı.

Kişiye göre değişir sen iyilik yaptım dersin bi bakmışsın ona kötülük olur sen kötülük yaptım dersin belki ona iyilik olur... Her hayrda bir şer her şer de bir hayr vardır diye boşuna dememişler

1
    0 Yorumla
  • FieryBoy
    FieryBoy Takip Et
    Xper 5 Yaş: 24 , eic 97%
    +1 yıl

evrende hiç bir şey aslında ne kötü ne de iyidir bu kavramların hepsi aslında görecelidir. Ama bu kanıya varmak için herşeyi göz önünde bulundurmak lazım çok detaylı bi mesele.

1
    0 Yorumla
  • NeSenSor_NeDeBen
    NeSenSor_NeDeBen Takip Et
    Yoda Yaş: 110 , eic 100%
    +1 yıl

Gerçek kötülük, yaptığın iyiliğin karşılığını beklemektir. Menfaat' tir.
    Yunus Emre' m ne demiş. " İyilik yapar gibi görünmeyin, iyilik yapın, görünmeyin"

Cevap buralarda

1
    0 Yorumla
  • Aranel12
    Aranel12 Takip Et
    Guru Yaş: 30
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı.

Sana zararı dokunmayan birinin zarar görmesinden zevk almak kötülüktür.

Kendinden daha kötü durumdaki birini küçümsemek, kötülüğün en doğru tanımıdır bana göre.

1
    0 Yorumla
  • isibala
    isibala Takip Et
    Master Yaş: 36 , eic 38%
    +1 yıl

gercek iyilik hansisa insanin hayatini degistirecek bir iyiliktir. gercek kotulukte bu yazdigimin tam tersi.

1
    0 Yorumla
  • EFSANE_1903
    EFSANE_1903 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 38 , eic 59%
    +1 yıl

Gerçek iyilik her daim karşı tarafı düşünerek hareket edendirGerçek kötülük ise sadece kendini düşünerek karşı tarafı düşünmeden hareket edendir

1
    0 Yorumla
  • lente
    lente Takip Et
    Xper 5 Yaş: 34 , eic 93%
    +1 yıl

Gercek iyilik karsiliksiz beklenti olmadan yapilandir, kotuluk ise tamamen kendi cikarini dusunerek fesat bir sekilde yapilandir.

1
    0 Yorumla
  • crazyboys54
    crazyboys54 Takip Et
    Guru Yaş: 23 , eic 99%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı.

Gerçek iyilik karşılıksız yapılan iyiliktir. Gerçek kötülük ise bence hayvanlara yapılan haksızlıklardır işkencelerdir

1
    0 Yorumla
  • nomorebets35
    nomorebets35 Takip Et
    Master Yaş: 44 , eic 64%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 3,7b cevap paylaştı.

kotuluk karşındakinin zaaflarını kullanmak
    iyilik yaptigini verdigini yasadigini 3. kisilerle paylasmamak

1
    0 Yorumla
  • everythingisok
    everythingisok Takip Et
    Xper 4 Yaş: 38 , eic 100%
    +1 yıl

İyilik, sana ihtiyacı olanı görmezden gelmemektir. Görmezden gelmeyi bırakırsan harekete geçersin çünkü.

1
    0 Yorumla
  • nergisskokusuu
    nergisskokusuu Takip Et
    Xper 3 Yaş: 27
    +1 yıl

Burada satırlarda felsefe yapabilirim ama benim için gerçek tektir ama doğruluk durumlara göre değişir bunun için iyilik ve kötülük bizim durumunuza göre değişir ama bu gerçeğin tekliğini değiştirmez.

1
    4 Yorumla
    • ffczcbvd
      ffczcbvd
      +1 yıl

sence felsefe de gercek iyilik ve kötülük nedir

Yorumla
    • nergisskokusuu
      nergisskokusuu
      +1 yıl

Sence dediğin zaman nesnellik kalmaz ben zaten kendi düşüncemi söyledim 😅

Yorumla
    • ffczcbvd
      ffczcbvd
      +1 yıl

sence kısmını eklemedim var say

Yorumla
    • nergisskokusuu
      nergisskokusuu
      +1 yıl

Gerçek iyilik konusunda birçok düşünür farklı şeyler söylemiştir bir şeyin iyilik olması için gerekli nitelikler oznelere göre degismektedir felsefeciler de kendi aralarinda ortak bir alanda toplanamamıştır.

Yorumla
  • canimislamdinim
    canimislamdinim Takip Et
    Xper 5 Yaş: 43 , eic 61%
    +1 yıl

Gerçek iyilik bizim yaptigimizdir yaparken bunun ne sonuc olucani dusunuruz
    Gerçək kötülük bizə yaşatılandır

1
    0 Yorumla
  • ömürturk01
    ömürturk01 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 27 , eic 91%
    +1 yıl

Gerçek iyilik kimsenin hakkına girmemektir o sana fazlasını yapıyorsa bir fazlasını yapmalısın kötülük ise kandırmaktır

1
    0 Yorumla
  • Seabergas
    Seabergas Takip Et
    Xper 7 Yaş: 33 , eic 74%
    +1 yıl

İnsanın kendine yaptığı şey. Yaptığına göre gerçek iyilik veya gerçek kötülüktür.
    Terimsel analiz yapılamaz.

1
    0 Yorumla
  • yarakim
    yarakim Takip Et
    Yoda Yaş: 42 , eic 83%
    +1 yıl

Karşındaki insana faydası dokunan ve haberi dahi olmayan her hareket gerçek iyiliktir..
    Kötülük bunun tam zıttı olsa gerek..

1
    0 Yorumla
  • Centirwomen
    Centirwomen Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 99%
    +1 yıl

@_c-_ gerçek iyiliğin anlamını bilen tek kişi 😏👉👈

2
    4 Yorumla
    • _Çᴀᴠʙᴇʟʟᴀ_
      _Çᴀᴠʙᴇʟʟᴀ_
      +1 yıl

Gerçek iyiliği senden öğrendim 🥺👉👈

Yorumla
    • Centirwomen
      Centirwomen
      +1 yıl

@_Çᴀᴠʙᴇʟʟᴀ_ ben iyilik nedir bilmiyorum 😳😳

Yorumla
    • _Çᴀᴠʙᴇʟʟᴀ_
      _Çᴀᴠʙᴇʟʟᴀ_
      +1 yıl

İyi bilirsin sen sırf hava atmamak için söylemiyorsun 😏👉👈

Yorumla
    • Centirwomen
      Centirwomen
      +1 yıl

@_Çᴀᴠʙᴇʟʟᴀ_ hayır ben kötüyüm 😡😡

Yorumla
  • mavişmartina
    mavişmartina Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30 , eic 97%
    +1 yıl

Gerçek iyilik karşılıksız ve gösterişsiz yapılandır.

2
    0 Yorumla
  • isimsiz_007
    isimsiz_007 Takip Et
    Yoda Yaş: 28 , eic 92%
    +1 yıl

Gerçek iyiliktir, karşılıksız olandır.

Gerçek kötülük, iyilik yapana kötülük yapmaktır.

2
    0 Yorumla
  • melekmelekkss
    melekmelekkss Takip Et
    Xper 1 Yaş: 29
    +1 yıl

Gerçek iyilik sessizce yapilan iyiliktir
    Kimse bilmez ve duymaz Allah bilir yaptigini Ki herşeyi gören duyan bilendir tek oldugunu zannetme o herşeyden haberi vardir ve izleyendir.
    yapilan kotuluk yapilan insani incitici herseydir

3
    0 Yorumla
  • yaramaz3467
    yaramaz3467 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 99 , eic 100%
    +1 yıl

Viçdan adaletini kaybetmediğin sürece en iyi kişi demeselerde en iyi insan sensin

1
    0 Yorumla
  • gunseinoglumami
    gunseinoglumami Takip Et
    Xper 6 Yaş: 34 , eic 52%
    +1 yıl

Merhamet gerçek iyiliktir. kötülük ise haksızlık ve adaletsizliktir.

1
    0 Yorumla
  • semxsem
    semxsem Takip Et
    Master Yaş: 45 , eic 97%
    +1 yıl

Her canlının yaşam hakkını göezetmek iyilik
    Yaşam hakkı tanımamak kötülüktür

1
    0 Yorumla
  • Gokkhan209
    Gokkhan209 Takip Et
    Bilge Yaş: 33 , eic 50%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 480 cevap paylaştı.

Mutlak iyilik ve mutlak kötülük bırak ben çıkarıcı inanıyorum

1
    0 Yorumla
  • gokhan2507
    gokhan2507 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30 , eic 93%
    +1 yıl

Tek bildiğim şey artık kimsenin iyiliği hak etmediğidir

1
    0 Yorumla
  • Elma_Sekeri_77
    Elma_Sekeri_77 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 28
    +1 yıl

Sana iyi gelen seyi başkasına yapmak iyiliktir sana kötü gelen seyi başkasına yapmak kötülüktür bence

2
    0 Yorumla
  • Marvy
    Marvy Takip Et
    Xper 7 Yaş: 33 , eic 92%
    +1 yıl

Bir eylemi iyi veya kötü yapan şeyin kriteri neyse ona göre değişir.

1
    0 Yorumla
  • ranaatasoy
    ranaatasoy Takip Et
    Xper 6 Yaş: 23 , eic 79%
    +1 yıl

Yardıma ihtiyaci olan insanlara yardım eden kişiler iyi insanlar dir

1
    1 Yorumla
    • karanlık__06
      karanlık__06
      +1 yıl

Öyle bir devirdeyiz ki; kimin yardıma ihtiyacı var kimin yok inan bilmiyoruz artık...

Yorumla
  • İndeepth
    İndeepth Takip Et
    Master Yaş: 48 , eic 67%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı.

İyilik yardım etmek paylaşmaktır kötülük zarar vermek çalmaktır.

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Hayatta her zaman insan kendisine iyilik ve kötülük yapar.
    Başkası kötülük yaptığında yine kendisi vesile olmuştur.
    Başkası iyilik yaptığında yine kendisi vesile olmuştur.

1
    0 Yorumla
  • RuuDy_RuuD
    RuuDy_RuuD Takip Et
    Master Yaş: 44 , eic 73%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 752 cevap paylaştı.

Bir insanın yüreğine dokunmak gerçek iyilik, bir insanın yüreğini kırmak gerçek kötülüktür...

1
    0 Yorumla
  • Dünieni
    Dünieni Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32 , eic 100%
    +1 yıl

Gerçek iyilik zor zamanda yardım eden.
    Gerçek kötülü zor zamanda hainlik yapandır düşüncem

1
    0 Yorumla
  • benbircezveyim
    benbircezveyim Takip Et
    Guru Yaş: 42
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 885 cevap paylaştı.

aslında her iyilik iyilik değil bazen kötülükte olabiliyor kötülükten de iyilik çıkabiliyor

1
    0 Yorumla
  • fafur
    fafur Takip Et
    Guru Yaş: 42
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 382 cevap paylaştı.

Gerçek iyilik, karşılıksız yapılan, gerçek kötülük, kasten yapılandır.

1
    0 Yorumla
  • Tayfurfr
    Tayfurfr Takip Et
    Xper 5 Yaş: 46
    +1 yıl

Gerçek kötülüğün temeli merhamet yoksunluğudur. Gerçek iyilik diye bir kavram yoktur. kotulerilerin karşısına çıkarılmış bir olgudur insan olmak merhametli olmayı gerektirir insan olmanın gerekliğini yapınca sözüm ona iyilik diye adlandırılıyor

2
    0 Yorumla
  • erdemtemel17
    erdemtemel17 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 26
    +1 yıl

Bazen yaptığın iyiliği bile bilemez insan bazen ise yaptığı kötülüğü gerçek iyilik iyilik olsun diye değil de gerçekten istiyerek yapmaktır kötülük ise gerçeği bile bile o yönde gitmek

1
    0 Yorumla
  • reefg
    reefg Takip Et
    Xper 6 Yaş: 48
    +1 yıl

gercek kötülük birinin her yaptığını onaylamaktır gercek iyilikse hatasını yüzüne haykırmaktır

1
    0 Yorumla
  • sovalyeruh
    sovalyeruh Takip Et
    Xper 4 Yaş: 31
    +1 yıl

Elindeki güç oranı artınca zalimleşmiyorsan iyisindir

1
    0 Yorumla
  • fangoria u
    fangoria Takip Et
    Master Yaş: 46
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 12,3b cevap paylaştı.

aslında gerçek iyilik ve kötülük dini anlamda değilse değişkendir bence

1
    0 Yorumla
  • Sakallıbey
    Sakallıbey Takip Et
    Master Yaş: 30
    +1 yıl

Gerçek iyilik doğruları korkunç olsa da söylemektir.
    Gerçek kötülükte karşı tarafın gönlü olsun diye gerçekleri saklamaktır.

1
    0 Yorumla
  • songul_kugu
    songul_kugu Takip Et
    Xper 2 Yaş: 54
    +1 yıl

Gerçek iyilik Allah için yaptığın iyiliktir insanlardan karşılık beklemeden yaptığın iyiliktir
    Kötülük ise herşeyde kötü düşünüp fesatlık yapıp insanları birbirine düşürmek kotuluktur

2
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (31)
Devamını Gör(76)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Sizce gercek iyilik ve gercek kötülük nedir ne değildir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

İyilik ve kötülük nedir? 15 cevap verildi
Sizce iyilik ve kötülük nedir nasıl tanımlarsınız? 3 cevap verildi
İyilik ve kötülük kavramı nedir? Ve bizi iyi veya kötü yapan nedir? 10 cevap verildi
İyilik ve kötülük kavramı tam olarak nedir, bizi iyi ya da kötü yapan şey ne? 3 cevap verildi
Peki kötülük her zaman kötülük mü? Veya iyilik? Yani salt kötülük ve iyilik var mı sence? 6 cevap verildi
İyilik ve kötülük göreceli midir? 18 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Bir giydiğini bir daha giyer misin?
  • Bir olay olduğunda bunu ilk kime anlatırsınız?
  • Nankör birine kapın açık mıdır?
  • Ölsem de unutamam diyebileceğiniz biri var mı?
  • Kadınların sevemediği hitap şekilleri nelerdir?
  • Duygusuz yaşanır mı?
  • Aşk mı, kariyer mi?
  • Kan değerleriniz nasıl?
  • Telefonunuz bir günlüğüne konuşabilseydi sizin hakkınızda ilk hangi sırrı patlatırdı?
  • Sen mi yola gelirsin, yol mu sana gelir?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨