sizce gercek iyilik ve gercek kötülük nedir ne değildir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılGerçek iyilik, hayatta ne olursa olsun menfaat gözetmeksizin insanlığın ve toplumun iyiliğini düşünerek hareket edip yine kötülüklere ne olursa olsun gerektiğinde göğüs germek ve kötülüğü mümkünse durdurmaya çalışmaktır.
Gerçek kötülük ise bunun tam tersi. Hayatta ne olursa olsun menfaat gözeterek insanlığın be toplumun kötülüğünü düşünüp hareket edip bu yapılanlardan kendi çıkarın sayesinde pay alıp iyiliğe karşı ne olursa olsun göğüs germek, gerekirse de iyiliği tamamen yoldan saptırmaya çalışmaktır.
Bu tabii sadece özet bir tabiri benim gözümde. Örneklere girecek olursak bu sonsuza kadar uzar gider.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılYardıma ihtiyacı olan insanlara yardımcı olan ve bunu gizli yapan insanlar iyi insanlardır afişe edince reklam yapmış hatta karşısındaki insanın gururuyla oynamış kötü bir insan oluyor bir iyilik yapıyorsan gizli tutacaksın o kadar iyi insan herkese hoş görülü herkese candan yaklaşır güler yüzlüdür kötü gerçek iyilik nedir diye soruyorsunuz gerce ama buna kolay kolay kimse doğru cevap veremez çünkü bazı insana yaptığın iyilik bazı insanlar için kötü olabilir ince bir çizgi vardır görürmez kötülük ise nedir diye sormaya gerek yok her yerde mevcut aslında insanın empati yeteneği gelişmiş olsa kendine yapılmasını istemediği şeyleri başkalarına yapmasa yaptırmasa dünyada kötülük diye bir şey kalmayacak ama insanlar hoşgörüsüz hatta görgüsüz saygı denen bir şey yok sevgiler yalan dolan en en en en çok saygı önemli aslında karşılıklı saygı olursa her şey mümkün iyilik mümkün ama maalesef saygı bitmiş insanlık ölmüş misal trafikte aracın ile gidiyorsun sinyalinizi verdiniz dönecek siniz dönüş yapacağınız yere saygısız bir sürücü geçiyor dönmenize engel oluyor sıkıştırıyor frene basıyorsunuz arkanızda ki sürücü de frene basıyor sıkışıyor belki kaza yapıyorsunuz ama sinyalinizi verdiniz saygısız karaktersiz biri sıkıştırmadı rahatlıkla döndünüz trafik te olağan seyrinde akmaya devam eder elbette ama İstanbul da trafiğin asıl sebebi saygısız insanlar herkesin acelesi var bazen önümde adam 10 10 gidiyor önü boş elinde telefon korneye basıyorsun selektör yapıyorsun duyarsız karaktersiz oralı olmuyor açmış müziğini görmüyor duymuyor belki aracımda hasta var belki arkasında ambulans var adamın umrunda değil yani böylelerini yolda denk gelince çok fazla sinir oluyorum indirip dovesim geliyor da uzaktan yanından geçerken sövüp geçiyorum belki bir laf eder diye gözünün içine bakıyorum ama yok bakmıyorlar bile bak durduk yere sınır olduk gece gece 😂
12 Yorumla- +1 yıl
Yok ya konu nerelere geldi estağfurullah yani ben kötülüğün her yerde olduğunu anlatmaya çalıştım bilinçsizce yaptığımız şeylerden bile kötülük doğabilir
+1 yılGerçek iyilik bana göre karşındakine bildirmeden onun hayatında onun hep gölge misali arkasında durmaktır. Gerektiğinde ortaya çıkıp hakkını vererek ten savunmaktır.
Gerçek kötülük ise bir insana sana karşı iyilik yaparken sevgiyle doluyken onun arkasından iş çevirmek kötülüğünü istemektir. Karşısına geçip adam gibi düşman olmamak yıllarca yılan misali ondan beslenmektir. Arkasından iş çevirmek her defasında sırtından vurmaktır.41 Yorumla
+1 yılGerçek iyilik kimse bilmeden yaptığın ve ilerde asla dile getirmeyeceğin iyiliktir bence.
Gerçek kötülük sana inanan güvenen bi insana ihanet etmek.10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
30
Cevap
61Cevap
+1 yılİyilik ve kötülük kavramları üzerine bir dünya şey yazılır konuşulur ama netice ŞAŞMAZ. Şöyle ki insanoğlu tek gelir tel gider kendi menfaatleri doğrultusunda hareket etmek fıtratındadır değişmez. Örnek ; çocuğu yere düşen annenin üzüntüsü kendi üzüntüsüdür yani üzülmemek için bir yere çarpmasın düşmesin incinmesin ister. Aşık olur sever sevdiği kişiye her şeyi yapar bu iyiliktir değil mi , yoo değildir bu sevdiğini mutlu edince kendi mutluluğuna hizmet etmektir. Umarım örnekler açık ve anlaşılır olmuştur. Mevzu çok derin yani
10 Yorumla
+1 yıl
soldaki gerçek iyi oluyor. şüşğo Lilith ise gerçek kötü oluyor. Ortaokuldayken sınıfımızda çok iri şüşğo mü şüşğo bir kız vardı. sınıfın erkekleri bile ondan tırsardı. günün birinde zayıf çelimsiz bir kız Taekwondosuna güvenip ona kafa tutmuştu... sağlam bir döner tekme atmıştı... yaklaşık 170 kg gelen izbanduk gibi kız, onun çöp gibi bacağını tombiş ve iri kollarıyla yakalayıp onu yere vurmuş ve tıpkı fotodaki gibi üstüne oturmuştu... beden hocamız yetişmese kızı öldürecekti... Taekwondocu kızın adı Ahsen' di galiba... şüşğo da Nurdan mıydı Nuran mıydı neydi? şüşğo iri ve kötüyse gerçekten kötü oluyorlar. Yine de seviyorum onları... Şişko Lilith' im ilham kaynağım benim.
10 YorumlaGerçek iyilik kendini düşünmeden yapılan bir şeydir.
Bu yüzden de gerçek iyilik diye bir şey yoktur bana kalırsa. Her iyiliği kendin için yaparsın. Bazen vicdanının yükü altında ezilmemek için, bazen yaratıcı veya etrafında ki insanlar tarafından onaylanmak için, bazende iyi bir şey yaptığını hissetmek için. Sevdiklerine bile yaptigin iyilikler senin canın yanmasın duyguların incinmesin diye yapılandır.
Gerçek kötülük ise yine kendi iyiliğin, ruh sağlığın veya karakter bozukluğundan yaptığın şeydir. Bunun dışında bir de bana dokunmayan bin yıl yaşasın diyenler vardır ki asıl bunlar gerçek kötüdür. Lan mal bunlar ruh hastası ya sen?23 Yorumla- +1 yıl
Ayni sey uzerinde ben de baya dusundum gercekten de aslinda yaptigimiz tum iyilikleri sonuc olarak kendimiz icin yapiyoruz. Cok iyi dusunce yapisi ben bunlari disarda soyledigimde insanlar anlamiyor genelde
- +1 yıl
Çok doğru zaten yaşama cogunlukla kendimizi kandirarak devam ediyoruz oyle olmasa yaşam dengesi saglanmazdi belki de
+1 yılGerçek iyilik hiçbir çıkar gözetmeksizin başkası için iyi olduğunu, yararlı olduğunu düşündüğün bir şeyi yapmaktır. Gerçek kötülük ise tamamen çıkar amaçlı ya da sırf öyle olmasını istediği için başkasının zararına olacak şeyi yapmak veya onu kırmak üzmek amaçlı bir şeyler yapmaktır
10 Yorumlaasıl iyilik Allah’a, ahiret gününe iman edenlerin mala mülke olan sevgilerine rağmeno onu yetimlere yoksullara yolda kalmışa zekatını verene hastalıkta sabır edene zorda kalmışa söz verenlerin antlaşma yapanların sözlerini yerine getirenlerin tutum ve davranışlarıdır. karşılıksız yapılan yardımdı
asıl kötülük ise uzun uzadıya yazmak ıstemıyorum bılınen tum olumsuzlukları kotuye yorabılırız.10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı. Bence gerçek iyilik kalbe dokunabilen iyiliktir. Bu iyiliği hem yapan, hem de iyilik yapılan kişi veya kişiler bundan haz almalı ve memnun olabilmelidir. Tertemiz ve çıkarsız olmalıdır. Hiç bir karşılık beklenmeden yapılıyorsa işte o gerçek iyiliktir.
Kötülüğün ise gerçeği, şakası, yalanı olmaz bence. İnsana bedensel, ruhsal, psikolojiksel her anlamda zarar veren her şey kötülüktür. Bunu yapan da kötüdür. Hele bazı kötülükler vardır, affı olmaz.10 Yorumla
+1 yılArabayla bilerek ve isteyerek bir kediyi ezersen ve kacarsan gerçek kötülük yapmış olursun o sırda o kediye bir damla su ile bile yardım etmeye calışanlar gercek iyilik yapnış olur.. Yani çıkarsız ve beklentisizlik ile büyük ego ve güç hislerini taşıdığını sananların ayrımııdr bu.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılBirisine hiçbir karşılık beklemeden iyilik yapıyorsan eğer ve sonucu karşıdaki insan için kötü bilmiyorsa bu gerçek iyiliktir.
Biz bazen iyilik veya kötülük yaptığımızı sanırken tam aksi şeylere sebebiyet verebiliyoruz.
Her hayırda bir şer her şer de bir hayır vardır.10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılGerçek iyilik ve kötülük diye bir şey olduguna inanmıyorum pek açık ası..
Bazen iyilik sandığın şey karşı dskine kötü hisettirebilir kötülük sandığın uzun vadede bir çok şey ögretip iyilik gibi durabilir..
Kişi iyilik yaparken genelde bir beklenti içinde oldugından bilinçli ya da bilinçsiz bunu kibre ya da en azından ego tatmini e dönüştürebilir. VS vs konu çetrefilli iyilik ya da kötülük durum koşul yer ve zamana göre çeşitlilik arz ediyor çok derin bir mevzu10 Yorumla
+1 yılBilemiyorum açıkçası birine yaptığımız bir şeyin kendi açımızdan iyi olduğunu düşünürüz fakat sonuçları kötü olur ya da kötü niyetli bir şey yaparız ona faydamız dokunur.
30 Yorumla
+1 yılGerçek iyilik: birisine haberi olmadan iyilik yapma (Örnek 4 5 sene bir teyze bizim hesabımızı ödemişti)
Gerçek kötülük: Milleti-e ezme dışlama zarar verme
Olabilir bence bunlar34 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
+1 yılGerçek iyilik menfaatsiz, vicdani, adaletli, merhametli bir şekilde davranmaktır... Gerçek kötülük ötekilestirmek, menfaat uğruna bazı şeyleri satmaktır. Ayrıca Richard Ramirez gibi bir insan olmaktır nedense o geldi aklıma 😅
10 Yorumlaİyi her zaman savulması gereken ve doğru olandır.
Doğru birdir çünkü hak 1 dir Allah birdir.
Doğru olanı yapmak herzaman doğru olanı yapmak söylemektir.
Kendi işine geleni yapmak veya bahane bulmak doğru değildir.
Teşekkürler.10 Yorumla
+1 yılGerçek iyilik, karşıdakine hiçbir art niyet beslemeden onun yararı düşünülerek yapılan geri dönüşsüz harekettir. Gerçek kötülük ise karşıdakine karşı ikiyüzlülükle ona iyi davranırken arkasından acımasızca kuyusunu kazmaktır.
10 Yorumla
+1 yılGerçek iyilik bir kişiye çok fayda sağlayacak iyiliktir. Gerçek kötülük ise bir kişiyi yıpratacak kötülüktür. Yüzeysel iyilik kişiyi sadece mutlu eder yine yüzeysel kötülük ise kişiyi üzer. Oysa gerçek olanın etkisi daha derin olur.
10 Yorumla
+1 yılBir kişinin kötü olduğunu bile bile yinede buna karşılık iyilik yapabiliyorsan bu bence gerçek iyiliktir çünkü bunun için sağlam bir inanç ve irade gerekir gerçek kötülük olarak bu verdiğim örneğin tam tersini örneklendirebiliriz..
12 Yorumla- +1 yıl
1 seferliğine evet olabilir ama devamlı yapılırsa iyilik bu kez sen kötü insan tarafından kullanılıyor moduna geçer insan oğlu işte nasıl olsa iyilik yapıyo diye alışkanlık hale getirir...
- +1 yıl
@karanlık__06 bende kötü insanı ifade etmeye çalıştım bundan faydalanmaya çalışmak kötü niyettir zaten
+1 yılGerçek iyilik: Zor durumda olan birine yardım etmek kötülük ise: Zor durumda olan biriye yardım etmeyerek durumunu dahada zorlaştırmak ve bir örnek daha başka birinin hakkını yemek de gerçek kötülüktür
10 YorumlaBaşkalarının benim iyi birisi olarak görmesine önem veren birisiyim, başkalarının ne düşündüğüne önem vermeyenlerde var. Ama hiçkimse iyi veya kötü diye yalnız kalmıyor. Genelde zıt karakterler daha çekici olabiliyor. Onun için neyin gerçek iyilik veya kötülük olduğuna zaten başkalarının seni nasıl görmesiyle alakası var. Dayak yiyip senelerce aynı kişiyle beraber kalan bayanlar gibi aynı şekilde aldatılıp ve bunu öğrenip eşinden ayrılmayan erkek ve bayanlarda var. Mantık her zaman düz değil
10 Yorumla
+1 yılgerçek iyilik kendi çıkarlarını işin içine katmadan içten bir şekilde isteyerek beklentisiz ve göstermeden yapılan iyiliktir gerçek kötülük ise içinde vicdan kalmayan görünce insanlık ölmüş dediğimiz tiplerdendir ama ben hala herkesin içinde biraz iyilik olduğunu düşünüyorum ve hala insanlık ölmemiş diyecek kadar umudum var bu konuda
10 Yorumla
+1 yılAslında iyilik ve kötülük anlayışı her kese göre aynı deyil. Sen sevdiyin için fedakarlık yaptığını düşünürsün, ama o bunu yalakalık olarak algılar veya birisine kaba davranırsın, kendinden itersin, ona deyer verdiyin için tepkili olduğunu düşünür ve sana bir az daha hayran kalır. O yüzden bir şeye sırf iyilik veya kötülük adı koymak pek doğru gelmiyor bana.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 800 cevap paylaştı.
+1 yılKişiye göre değişir sen iyilik yaptım dersin bi bakmışsın ona kötülük olur sen kötülük yaptım dersin belki ona iyilik olur... Her hayrda bir şer her şer de bir hayr vardır diye boşuna dememişler
10 Yorumla evrende hiç bir şey aslında ne kötü ne de iyidir bu kavramların hepsi aslında görecelidir. Ama bu kanıya varmak için herşeyi göz önünde bulundurmak lazım çok detaylı bi mesele.
10 Yorumla
+1 yılGerçek kötülük, yaptığın iyiliğin karşılığını beklemektir. Menfaat' tir.
Yunus Emre' m ne demiş. " İyilik yapar gibi görünmeyin, iyilik yapın, görünmeyin"
Cevap buralarda10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı. Sana zararı dokunmayan birinin zarar görmesinden zevk almak kötülüktür.
Kendinden daha kötü durumdaki birini küçümsemek, kötülüğün en doğru tanımıdır bana göre.10 Yorumlagercek iyilik hansisa insanin hayatini degistirecek bir iyiliktir. gercek kotulukte bu yazdigimin tam tersi.
10 Yorumla
+1 yılGerçek iyilik her daim karşı tarafı düşünerek hareket edendirGerçek kötülük ise sadece kendini düşünerek karşı tarafı düşünmeden hareket edendir
10 YorumlaGercek iyilik karsiliksiz beklenti olmadan yapilandir, kotuluk ise tamamen kendi cikarini dusunerek fesat bir sekilde yapilandir.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılGerçek iyilik karşılıksız yapılan iyiliktir. Gerçek kötülük ise bence hayvanlara yapılan haksızlıklardır işkencelerdir
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 3,7b cevap paylaştı.
+1 yılkotuluk karşındakinin zaaflarını kullanmak
iyilik yaptigini verdigini yasadigini 3. kisilerle paylasmamak10 Yorumla
+1 yılİyilik, sana ihtiyacı olanı görmezden gelmemektir. Görmezden gelmeyi bırakırsan harekete geçersin çünkü.
10 Yorumla
+1 yılBurada satırlarda felsefe yapabilirim ama benim için gerçek tektir ama doğruluk durumlara göre değişir bunun için iyilik ve kötülük bizim durumunuza göre değişir ama bu gerçeğin tekliğini değiştirmez.
14 Yorumla- +1 yıl
Sence dediğin zaman nesnellik kalmaz ben zaten kendi düşüncemi söyledim 😅
- +1 yıl
Gerçek iyilik konusunda birçok düşünür farklı şeyler söylemiştir bir şeyin iyilik olması için gerekli nitelikler oznelere göre degismektedir felsefeciler de kendi aralarinda ortak bir alanda toplanamamıştır.
+1 yılGerçek iyilik bizim yaptigimizdir yaparken bunun ne sonuc olucani dusunuruz
Gerçək kötülük bizə yaşatılandır10 Yorumla
+1 yılGerçek iyilik kimsenin hakkına girmemektir o sana fazlasını yapıyorsa bir fazlasını yapmalısın kötülük ise kandırmaktır
10 Yorumlaİnsanın kendine yaptığı şey. Yaptığına göre gerçek iyilik veya gerçek kötülüktür.
Terimsel analiz yapılamaz.10 YorumlaKarşındaki insana faydası dokunan ve haberi dahi olmayan her hareket gerçek iyiliktir..
Kötülük bunun tam zıttı olsa gerek..10 Yorumla
+1 yıl@_c-_ gerçek iyiliğin anlamını bilen tek kişi 😏👉👈
24 Yorumla- +1 yıl
Gerçek iyiliği senden öğrendim 🥺👉👈
- +1 yıl
@_Çᴀᴠʙᴇʟʟᴀ_ ben iyilik nedir bilmiyorum 😳😳
- +1 yıl
İyi bilirsin sen sırf hava atmamak için söylemiyorsun 😏👉👈
- +1 yıl
@_Çᴀᴠʙᴇʟʟᴀ_ hayır ben kötüyüm 😡😡
+1 yılGerçek iyilik karşılıksız ve gösterişsiz yapılandır.
20 Yorumla
+1 yılGerçek iyiliktir, karşılıksız olandır.
Gerçek kötülük, iyilik yapana kötülük yapmaktır.20 Yorumla
+1 yılGerçek iyilik sessizce yapilan iyiliktir
Kimse bilmez ve duymaz Allah bilir yaptigini Ki herşeyi gören duyan bilendir tek oldugunu zannetme o herşeyden haberi vardir ve izleyendir.
yapilan kotuluk yapilan insani incitici herseydir30 Yorumla
+1 yılViçdan adaletini kaybetmediğin sürece en iyi kişi demeselerde en iyi insan sensin
10 Yorumla
+1 yılMerhamet gerçek iyiliktir. kötülük ise haksızlık ve adaletsizliktir.
10 YorumlaHer canlının yaşam hakkını göezetmek iyilik
Yaşam hakkı tanımamak kötülüktür10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 480 cevap paylaştı.
+1 yılMutlak iyilik ve mutlak kötülük bırak ben çıkarıcı inanıyorum
10 Yorumla
+1 yılTek bildiğim şey artık kimsenin iyiliği hak etmediğidir
10 Yorumla
+1 yılSana iyi gelen seyi başkasına yapmak iyiliktir sana kötü gelen seyi başkasına yapmak kötülüktür bence
20 YorumlaBir eylemi iyi veya kötü yapan şeyin kriteri neyse ona göre değişir.
10 Yorumla
+1 yılYardıma ihtiyaci olan insanlara yardım eden kişiler iyi insanlar dir
11 Yorumla- +1 yıl
Öyle bir devirdeyiz ki; kimin yardıma ihtiyacı var kimin yok inan bilmiyoruz artık...
Kişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı. İyilik yardım etmek paylaşmaktır kötülük zarar vermek çalmaktır.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHayatta her zaman insan kendisine iyilik ve kötülük yapar.
Başkası kötülük yaptığında yine kendisi vesile olmuştur.
Başkası iyilik yaptığında yine kendisi vesile olmuştur.10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 752 cevap paylaştı.
+1 yılBir insanın yüreğine dokunmak gerçek iyilik, bir insanın yüreğini kırmak gerçek kötülüktür...
10 Yorumla Gerçek iyilik zor zamanda yardım eden.
Gerçek kötülü zor zamanda hainlik yapandır düşüncem10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 885 cevap paylaştı.
+1 yılaslında her iyilik iyilik değil bazen kötülükte olabiliyor kötülükten de iyilik çıkabiliyor
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 382 cevap paylaştı. Gerçek iyilik, karşılıksız yapılan, gerçek kötülük, kasten yapılandır.
10 YorumlaGerçek kötülüğün temeli merhamet yoksunluğudur. Gerçek iyilik diye bir kavram yoktur. kotulerilerin karşısına çıkarılmış bir olgudur insan olmak merhametli olmayı gerektirir insan olmanın gerekliğini yapınca sözüm ona iyilik diye adlandırılıyor
20 Yorumla
+1 yılBazen yaptığın iyiliği bile bilemez insan bazen ise yaptığı kötülüğü gerçek iyilik iyilik olsun diye değil de gerçekten istiyerek yapmaktır kötülük ise gerçeği bile bile o yönde gitmek
10 Yorumlagercek kötülük birinin her yaptığını onaylamaktır gercek iyilikse hatasını yüzüne haykırmaktır
10 Yorumla
+1 yılElindeki güç oranı artınca zalimleşmiyorsan iyisindir
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 12,3b cevap paylaştı. aslında gerçek iyilik ve kötülük dini anlamda değilse değişkendir bence
10 Yorumla
+1 yılGerçek iyilik doğruları korkunç olsa da söylemektir.
Gerçek kötülükte karşı tarafın gönlü olsun diye gerçekleri saklamaktır.10 Yorumla
+1 yılGerçek iyilik Allah için yaptığın iyiliktir insanlardan karşılık beklemeden yaptığın iyiliktir
Kötülük ise herşeyde kötü düşünüp fesatlık yapıp insanları birbirine düşürmek kotuluktur20 Yorumla- Devamını Gör (31)
Devamını Gör(76)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası