Nereye baksam herkes gösteriş meraklısı olmuş. Sırf gösteriş için aynı segmentte olan bir şeyin daha çok parlayanına kat kat para saçıyorlar. Gösteriş budalası bir nesil nasıl gelişir bilemeyeceğim. Sizce günümüz insanı gösteriş meraklısı mı?

Nereye baksam herkes gösteriş meraklısı olmuş. Sırf gösteriş için aynı segmentte olan bir şeyin daha çok parlayanına kat kat para saçıyorlar. Gösteriş budalası bir nesil nasıl gelişir bilemeyeceğim. Sizce günümüz insanı gösteriş meraklısı mı?

Ne yazık ki öyle... Maddiyatın ön planda ve önemli olması gerekliliğinin insanlara dayatıldığı bir dünyada her şeyin gösterişli olanına sahip olanların rekabette öne geçmesi, daha fazla itibar görmesi kaçınılmaz. İnsanlar gösteriş meraklısı olmaya "zorlanıyor", çünkü kimsenin iç dünyası, ruhu ilgi çekmiyor... Ruhu, kişiliği değerli olanlar da bunların farkında oldukları için yalnız yaşayıp ölüyorlar zaten... İçi boş tenekelerin dış yüzeylerinin yaldızlı, süslü, cicili bicili olmasına kanmayanlar insanlardan uzaklaşıyor...
Ne yazık ki öyle millet kafayı yemiş gösteriş ne ki.
Maalesef... Teknolojinin hayatımıza verdiği en büyük zararlardan biri olduğunu da düşünüyorum. Gördüğümüz her şeyden etkileniyoruz, gösteris yapacağız derken an'ı kaçırıyoruz.
Cevap
13Cevap
Evet çoğu kişi ilgi meraklısı
ezelden beri bu böyle oldu, günümüzün sosyal medya gerçeği yüzünden bu gösterişe olan rehabeti daha çok görür olduk.
Enformasyon teknolojileri sayesinde kendini ifşa etme arzusu öyle bir hâl aldı ki günümüz toplumuna “şeffaflık toplumu” diyen Byung-Chul Han, günümüz insanı için “Göstermekten başka bir şey göstermek istemiyor.” diye feryat ediyor.
Erol Göka
Evet çünkü bundan para kazanıyorlar artık işin rengi değişti
Aynen oyle insanlarda bi beğenilme deliligi olmus herkes bana baksin bana hayran kalsin istiyolar
Hayatlarımız artık sosyal medya, beğeni ve ilgi üzerine olmuş. Kendi hayatımızı değil başkalarının beğeneceği hayatı yaşıyoruz resmen.
Her yer Gösteriş meraklısı ve yapmacık , doğal olmayan insanlarla dolu , bilinç ve akıl arayan yok.
İğrenç
Genellikle evet öyleyiz
Çünkü başka marifetleri yok
Foto meraklısı
Evet fazlaca
Aynen öyle
Maalesef öyle
Evet günümüzde. oyle
fazlasıyla
Fazlasıyla
Herkes kadar
Fazlasıyla