Hayatımızda başımıza gelecek en kesin sonuçtur ölüm. Bir alemden bir aleme intikal etmektir. O da bir nimettir kimi ağır, acılı hastalık çekenler için, zulme uğrayanlar için ve derdi dünya olmayanlar için. Doğumla başlayan ömür serüveninin, sayılı nefesler tükenince o en son nefesi vermeyle nihayete ermesidir ölüm. En son annem vefat ettiğinde uğramıştı evimize, yakınımıza. Buz gibi kesmişti evimiz, kalbimiz. Ağlamanın, feryad etmenin geri getiremeyeceğini bildiğimiz halde, elimizde başka bir şey gelmemesi de çaresizliğimizin göstergesiydi.
En son ne zaman uğradı yakınınıza ölüm. Ve ne olmuştu hissiyatınız?
Bir yıl içinde önce dayımı sonra babane mi kaybettim keza bende 3 defa ölümden döndüm yeterli ve hatırı sayılır tecrübem var kahvede icmedik umarım 40 yıl hatırı kalmaz
En son çok kısa bir süre önce uğradı yakınımıza.. Rahmetli Validemi ebedi hayat olan ahirete yolcu ettik. Hissiyatı anlatmak için kelimeler kifayetsiz kalır... Bugüne kadar bir çok yakınımızı kaybettim fakat hiç biri, "Anne" gibi olmadı.. Adeta nefesim kesildi, yığıldım kaldım.. Sinir boşalması yaşadım.. Kalbim o an hem hızla attı, hem nefesim kesildi, hem de gerçekten de kalbim acıdı.. Çünkü "Anne" bir nefesmiş..
El-mevtü hakkun.. "Ölüm Haktır"..İnsan her ne kadar da bazı hakikatleri bilse de, o an çok farklı bir halet-i ruhiyet içerisinde oluyor... "... ve o gün bugündür hep bir şeyler eksik" O eksiklik asla dolmuyor ve doldurulamaz da..
Bizler de bir gün gideceğiz... Bundan kaçış yok.. O'ndan gelen, O'na gider...
Önemli olan heybemizin dolu bir şekilde gitmemiz.. Eli boş gidersek, biz ne yaparız...
Rabbimiz; bizleri heybesi dolu bir şekilde, imanla ve günahlarımızdan arınmış bir şekilde gitmemizi nasip etsin inşaAllah. (Amin) Rabbimiz; bizlere hayırlı ömürler, hayırlı ölümler nasip etsin.. (Amin)
Rabbimiz; Başta annem olmak üzere, annenize ve tüm Müslümanlara rahmet etsin, rahmetiyle muamele etsin. Kabirleri pür nur olsun, mekanları firdevs-ül cennet olsun inşaAllah (Elfü Elfi Amin) 😔
ALLAH Fatıma annemize rahmet etsin. Anne bambaşka. Hiçbir şeye benzemez. Yokluğu doldurulmaz. Ama el mevtü hakkun hükmünü imza ediyor bu ölümler tek tek.
Bu tür olaylarda aşırı soğuk kanlıyım. Kaçınılmazı kabul etmek lazım.
Bir sabah kapı çaldı kuzen geldi dedem öldü dedi tamam dedim gitti. O an kahvaltı hazırlıyordum anneye nasıl yedire yedire anlatırım diye düşünmeye başladım. Sofrada öyle sohbet edip araya serpiştirdim ki ölümü anne ağlayamadı bile.
Teşekkür ederim en kötüsude tam hayatıni düzeltti derken öldü annesi ve babasına dava açmişdı reddetmişdi kotü bir ailesi vardı ismini soy ismini değiştirmişti iş yeri açmıstı 1 gün huzurlu yasayamadan öldü çocuk cenazesine annesi babasi gelmedi oyle kötu bir hayati vardı evlenecekti is kurmuştu ölmesedi mutlu olacaktı olamadı şimdi yine uzuldum hatırlayınca