Sitede de var böyle boş insanlar iyilik melekleri… 😀
Başkaların hayatına müdahale eder misiniz?

Sitede de var böyle boş insanlar iyilik melekleri… 😀
Başkaların hayatına müdahale eder misiniz?
İnsanlara müdahale etmek, onları manipüle etmeye çalışmak, insanları değiştirmek hiç hoş bir davranış değildir. Daha doğrusu, insanlığa saygısızlıktır. Zira insanlar ancak kendileri olduğunda, kendi değer ve yaşamları ile kıymetlidir.
Birisi bize uymuyor ise görüşmeyiz, vakit geçirmeyiz, ciddi bir yola girmeyiz, arkadaş olmayız. Neden değiştirelim ki? Değiştirince o olmayacak zaten, özünden kopmuş biri olacak. Belki biraz insafsız ya da gaddar görünecek ama ben, bana uyumsuz olan insanlarla, çevrelerle vakit geçirmemeyi yeğleyen biriyim. Herkes mutlu olduğunla, uyumlu olduğunla kıymetlidir...
Kimsenin hayatına karışmam, eğer sevdiğim bir insansa ve fikir verebileceğim biriyse, yanlış gördüğüm, yapılmaması gerekeni uygun dille anlatırım. Bunlar genelde dini emirler, dini konular olur. Haddimi bilerek söylemem gereken olursa söylerim.
Ben de yanlış bir davranışta bulunduysam beni de uyarabilirler ama kırıcı, küçük düşürücü şekilde değil.
Etmem sevdiklerim hariç
Rica ederim
Etmem, hakkım değil
Ediyorlar ama 🙃
Rica ederim
Cevap
8Cevap
Bana soru sorulmadığı sürece kimsenin hayatına karışmam ve müdahele etmem saygı duyarım
kimse kimsenin hayatına karışmıyor zaten. en fazla tavsiye veriyor. insanlara karışan, onları kendi bataklıklarına çekmeye çalışan müslümanlar. böylesine kendi içinde epilepsi krizi geçiren, diğer insanlara da musallat olan ikinci bir topluluk yok.
Hayatımdaki insansa ve ikimizi de etkileyecek bir konuysa evet..
Ama değilse sadece uyarırım..
Bana fikrim sorulmadan ne tavsiye veririm ne de düşüncemi söylerim.
Herkesin aklı kendine yetiyor, herkes neyin ne olduğunu biliyor. İnsanların tercihlerine saygı duymak çok zor değil.☺️
Karikatürü görünce direkt iç sesim ''ıırıspı çıcığı!'' dedi...
Herkesin hayatına kimse karışamaz, siz bir Allah değilsiniz!
Ahahah siyasal islamcıların mağduriyet rolünü çok iyi anlatmış detay. d
Kim nasıl yaşarsa yaşasın
İsteyen donsuz gezsin isteyen kat kat giyinsin
Etmem. Kimsenin hayatı beni ilgilendirmiyor isteyen istediği gibi davranır bana ne.
Hiç umurumda olmaz. Gelip fikir danışan olursa (bazen oluyor) onlarla ancak
Hayır ne haddime. Herkesin kendi hayatı kendi seçimi.
normal şartlarda kimse kimseye karışmamalı.. fakat kendine ve çevresine zarar anlamında etki edecek bir durum varsa nazik bir dille uyarılmalı tabi bu da kişiye göre tercih
Böyle ailede yaşamak...
Nasihat veririm
Etmem, edilmesinden de hoşlanmam
Senin hayatına müdahale ederim 🤪🤪
Tavsiye veririm.
Belki bazen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?