İnsan kendi seçimlerini kendisi belirler evet, fakat iyi ya da kötü ya da başka herhangi bir yolu özgür iradesi ile seçse de sonuç olarak Tanrı hangi seçimi yapacağımızı ve bunun nelere sebep olacağı bilgisine zaten sahiptir. Dolayısıyla her şeyi bilen bu yüce varlığın bizleri hangi seçimleri yapacağımızı bilmesine rağmen göndermesinin bir açıklamasının olması gerekli. Ya ortada bir ego var ya da din her soruya cevap veremiyor.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılYaradan'ı bir insan nazarında değerlendirmek, anlamaya çalışmak mantık dışı olur. Konu baştan yanlış değerlendirilmiş olur. Ego vb. ifadeler insanların sahip olduğu davranış ve düşünce biçimleridir.
İnsanoğlunun dünyaya gönderilme temelleri, sebepleri zaten kitaplarda açıkça yazmakta. Burada dikkatle anlaşılması gereken husus, ruhlarımızın çok daha önceden zaten yaratılmış olması. Yani bugün doğan çocuk ile, bin yıl önce ölen birinin ruhları aynı anda yaratılmıştır zaten. Hadislerde alakalı anlatılar mevcut.
İslam dini aslında hemen hemen çoğu soruya cevap veriyor. Ancak insanoğlu yarına ait bir mucizeyi, ancak o olay netleştiğinde görebiliyor anlayabiliyor. Yani geleceği işaret eden çok fazla olay yazılı olsa da, ancak yaşandığında bu ortaya çıkıyor.
Her şeyi bilmesine rağmen, bizleri dünyaya göndermesi meselesi ise şöyle özetlenebilir. "Ben zaten biliyorum, sizi cennet ve cehenneme gruplara ayırdım" dese idi, insanoğlu nankörlüğünden dolayı inkar edecekti. Bizi kendi irademize bıraktı, inkar etmek gibi bir ihtimalimiz olmaması adına.
Genel olarak şu düşüncelere katılırım. Bugün İslam dinini temsil ettiğini zanneden bazı zaatlar, İslam dininden tamamen aykırı üslup ve davranış içerisindeler. Bunun neticesinde İslam dini çok yanlış yorulmakta, düşünülmekte. İslam dini sadece Allah'a iman ve inanç konularını kapsamıyor. İçerisinde Adaletten bilime, sağlıktan iyi insan olmaya bir çok konuda mükemmel bilgiler mevcut. İlim irfan sahibi olun diyor. Bunu sadece Kur'an okumak olarak algılayan milyonlarca insan var ne yazık ki..15 Yorumla
Soran+1 yılAllah herşeyi biliyorsa kullarının hangisinin layığıyla sınavı geçip cennete gideceğini ve geçemeyenlerin CEHENNEME gidip azap göreceğini de bilir. Dolayısıyla bizim hangi seçenekleri seçeceğimizi bilip yaratması bizim cennete veya cehenneme gideceğimi de bile bile yaratmış olması anlamına gelir. Cehenneme gidecekleri bile bile yaratmış olması ona ACIDAN ZEVK alan bir sıfat yüklemesidir. Ki Allah subhan'dır. Sonuç biliniyorsa ortada bir imtihan olmaz. Sonuç bilinmesine rağmen imtihan ve geçemeyenler cehenneme gidecekse sadistik bir durum ortaya çıkar
- +1 yıl
Ben üşenmeden oturdum düşüncelerimi paylaştım. Zahmet edip okuyup yorumlasaydın keşke. Kopyala yapıştır cevap veriyorsun herkese..
Bir tembel öğrenci düşün, 0 alacağı garanti. Sınav yapmadan 0 verebilir misin? Hayır.
Verirsen, sana önce beni sınava tabii tut diyecek. Belki yüksek not alacağım diyecek. Bu da benzer bir durum.
Gizlisin, beni engelle de okuma zahmetine bile girmeyen, yorumları ctrl c + v mantığıyla yapan birinin sorusuna bir daha zahmet edip cevap vermeyeyim.
Soran+1 yılYahu arkadaşım allah ile öğretmeni eşit tutuyorsun ulan sen tanrısın ve benim cehennemlik olduğumu biliyorsun yani belki kazanır ya deyip dünyaya göndermiyorsun benim cehennemlik olduğumu kesin ve kesin biliyorsun lakin yinede gönderiyorsun dünyaya bunun neresinde mantık var
- +1 yıl
Öğretmen ile Yaradanı bir tutmuyorum. Anlaman için bir örnek veriyorum. Ama sen okuduğunu anlayabilen biri değilsin anladığım kadarıyla. Bu yüzden bu konuyla alakalı seninle konuşmayı uygun görmüyorum kendi adıma.
Soran+1 yılAllahım affetsin doğru yolu buldum ve cevabınıda buldum allahın nazarında şuanda hepimizin imtihanı bitti cennetliklerin yeri belli cehennemliklerin yeri belli yani şöyle bir olay yok bile bile yarattı olayı yok allahın katında zamanında şuanda her şey bitti sınavı olduk imtihanı geçenler aşikar geçmeyenlerde keza aynı şekilde aşikâr ve akabinde yaptıklarınızdan hesaba çekileceksiniz şu olayada deyinelim ee yaratmasaydı kötüleri cennet cehenneme ne gerek vardı diye suel eden olacaktır kusura bakmayın ama kötüler olmasa imtihan olmazdı özgür irade olmazdı zira kötülüğe sizi allah değil kendi nefsiniz yönlendiriyor sana allah akıl vermiş irade vermiş cennet bahşetmiş senden zor birşeyde istemiyor sen onun yarattıkları tüm canlılardan daha üstünsün ve bu görevi en iyi şekilde ifa etmeen için sana kitaplar peygamberler göndermiş ve bunları yapıp muvaffak olduktan sonra edebi cennete nail olup tüm güzellikleri zevkleri aşkları sevgiyi mutluluğu yaşamayı sana bahşetmiş allah katında en üstün varlık sensin ee birazda bu ulaştığın mertebenin hakkını vereceksin
En İyi Cevaplar
+1 yılTersten düşünmek lazım... biz ne yaparsak o bilendir.. ama seçim bizim.. ben aynı olayda iyiyide seçsem, kötüyü de o sonucunu her zaman biliyor. Ve seçimlerimize, nefsimize, irademize göre cennet cehennem var.. bu dünya olmasaydı hadi sen cennete, sen cehenneme denilseydi neye göre beni cehenneme atıyorsun denilmez miydi? Al bakalım, ben senin seçimlerini biliyorum ama sende yaşa ve gör
05 Yorumla
Soran+1 yılAllah herşeyi biliyorsa kullarının hangisinin layığıyla sınavı geçip cennete gideceğini ve geçemeyenlerin CEHENNEME gidip azap göreceğini de bilir. Dolayısıyla bizim hangi seçenekleri seçeceğimizi bilip yaratması bizim cennete veya cehenneme gideceğimi de bile bile yaratmış olması anlamına gelir. Cehenneme gidecekleri bile bile yaratmış olması ona ACIDAN ZEVK alan bir sıfat yüklemesidir. Ki Allah subhan'dır. Sonuç biliniyorsa ortada bir imtihan olmaz. Sonuç bilinmesine rağmen imtihan ve geçemeyenler cehenneme gidecekse sadistik bir durum ortaya çıkar
- +1 yıl
Hayır, öyle değil yanlış anlıyorsun... seçimler bize ait, seçimlerimizde Allah onu bunu seç demiyor sana. O yüzden dedim ya, biz neyi seçersek seçelim seçimi biliyor, ama seçimine karışmıyor. Bize seçim için akıl vermiş, senin elinde silah var, sana git birisini vur diyen Allah mı? Sana yalan söyle, hak ye diyen Allah mı? Biz seçeriz ama o bilir... O yüzden o herşeyi bilendir deniyor ayetlerde. İstediğimizi seçmekte biz özgürüz, neyi seçersek seçelim bilen o
Soran+1 yılİnsanların gelecekte napacaklarını çok iyi bilen bir tanrı için, insanları sınıyor demek mantıksız bir ifadedir.
Tanrı neden insanları sınasın ki?
Zaten insanların napacağını biliyor.
- +1 yıl
Güzel insan, hala yanlış anlamakta direniyorsun.. insanların napacağını bilmesi onun büyüklüğünü gösteren bir sıfatıdır. Ama insanların hangi seçimleri yapacağına karışmıyor. Bunu sen yapıyorsun. Sana git birini öldür mü diyor? Bunu sen seçiyorsun... Kendisine inanıp ibadet edenle etmeyeni ayırt etmek için sınıyor, gayet basit değilmi? Sen bir sınava başarılı olmak için girmez misin? Ünv sınavları neden yapılıyor o zaman? Tabi inanıp inanmamakta özgürsün, bu benim inancım, görüşüne de saygı duyarım
Soran+1 yılEvet allah affetsin nihayetinde anladım şöyle ki allahın nazarında şuanda hepimizin imtihanı bitti cennetliklerin yeri belli cehennemliklerin yeri belli yani şöyle bir olay yok bile bile yarattı olayı yok allahın katında zamanında şuanda her şey bitti sınavı olduk imtihanı geçenler aşikar geçmeyenlerde keza aynı şekilde aşikâr ve akabinde yaptıklarınızdan hesaba çekileceksiniz şu olayada deyinelim ee yaratmasaydı kötüleri cennet cehenneme ne gerek vardı diye suel eden olacaktır kusura bakmayın ama kötüler olmasa imtihan olmazdı özgür irade olmazdı zira kötülüğe sizi allah değil kendi nefsiniz yönlendiriyor sana allah akıl vermiş irade vermiş cennet bahşetmiş senden zor birşeyde istemiyor sen onun yarattıkları tüm canlılardan daha üstünsün ve bu görevi en iyi şekilde ifa etmeen için sana kitaplar peygamberler göndermiş ve bunları yapıp muvaffak olduktan sonra edebi cennete nail olup tüm güzellikleri zevkleri aşkları sevgiyi mutluluğu yaşamayı sana bahşetmiş allah katında en üstün varlık sensin ee birazda bu ulaştığın mertebenin hakkını vereceksin
- Kişilik & Karakter konusunda 25,5b cevap paylaştı.
+1 yılBilmem. Bildiği halde sınaması garip. Zaten Cennet ve cehennem meselesinde de kendisi karar verecek ki çoktan biliyor. Allah'ın vardır bir bildiği diyerek sonlandırmak gerekir. İrade verdi diyorlar iyi de sonuç önceden belli yani değişmeyecek kanımca.
01 Yorumla
Soran+1 yılallahın nazarında şuanda hepimizin imtihanı bitti cennetliklerin yeri belli cehennemliklerin yeri belli yani şöyle bir olay yok bile bile yarattı olayı yok allahın katında zamanında şuanda her şey bitti sınavı olduk imtihanı geçenler aşikar geçmeyenlerde keza aynı şekilde aşikâr ve akabinde yaptıklarınızdan hesaba çekileceksiniz şu olayada deyinelim ee yaratmasaydı kötüleri cennet cehenneme ne gerek vardı diye suel eden olacaktır kusura bakmayın ama kötüler olmasa imtihan olmazdı özgür irade olmazdı zira kötülüğe sizi allah değil kendi nefsiniz yönlendiriyor sana allah akıl vermiş irade vermiş cennet bahşetmiş senden zor birşeyde istemiyor sen onun yarattıkları tüm canlılardan daha üstünsün ve bu görevi en iyi şekilde ifa etmeen için sana kitaplar peygamberler göndermiş ve bunları yapıp muvaffak olduktan sonra edebi cennete nail olup tüm güzellikleri zevkleri aşkları sevgiyi mutluluğu yaşamayı sana bahşetmiş allah katında en üstün varlık sensin ee birazda bu ulaştığın mertebenin hakkını vereceksin
Gizli Üye(25-29)+1 yılAllah bizi yaratıp sonra direkt cennete, cehenneme atsaydı, cehenneme gidenler demiycek miydi ben belki iyi bir insan olacaktım sen nereden biliyorsun diye. Allah bizi ne yapacağımızı kendimiz görelim diye yarattı öyle olmasaydı kimse gittiği yere neden gittiğini bilemezdi.
02 Yorumla
Soran+1 yılAllahım affetsin doğru yolu buldum ve cevabınıda buldum allahın nazarında şuanda hepimizin imtihanı bitti cennetliklerin yeri belli cehennemliklerin yeri belli yani şöyle bir olay yok bile bile yarattı olayı yok allahın katında zamanında şuanda her şey bitti sınavı olduk imtihanı geçenler aşikar geçmeyenlerde keza aynı şekilde aşikâr ve akabinde yaptıklarınızdan hesaba çekileceksiniz şu olayada deyinelim ee yaratmasaydı kötüleri cennet cehenneme ne gerek vardı diye suel eden olacaktır kusura bakmayın ama kötüler olmasa imtihan olmazdı özgür irade olmazdı zira kötülüğe sizi allah değil kendi nefsiniz yönlendiriyor sana allah akıl vermiş irade vermiş cennet bahşetmiş senden zor birşeyde istemiyor sen onun yarattıkları tüm canlılardan daha üstünsün ve bu görevi en iyi şekilde ifa etmeen için sana kitaplar peygamberler göndermiş ve bunları yapıp muvaffak olduktan sonra edebi cennete nail olup tüm güzellikleri zevkleri aşkları sevgiyi mutluluğu yaşamayı sana bahşetmiş allah katında en üstün varlık sensin ee birazda bu ulaştığın mertebenin hakkını vereceksin
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
5Cevap
+1 yılKendisini bilen canlılar yaratmak istemiş olabilir. Senin öyle yapacağını bildiği için öyle yazmış kaderini. Ve iraden var. Kaderinin sınamayı kazanma kısmını pekala kazanmaya adayabilirsin kendi iradenle. Yani ortada çelişki yok. Sadece kafanız basmıyor. Ego diye bir şey varsa o da insanoğlunda.
07 Yorumla
Soran+1 yılFakat kazanamayacağımı bildiği halde beni yinede imtihan edip cehenneme atıyor çok ilginç bu şey gibi ya ben bi robot yapıyorum bu robota irade veriyorum ve bu robotu yapmadan evvelde robotun ne kadar kötü bir şeyler yapacağını hatta resmen şeytan icat ettiğimi biliyorum lakin onu sınava tabi tutup sonradan cezalandırıyorum
- +1 yıl
Bütün insanların cenneti kazanma ihtimali var, neyini anlamıyorsun? Kazansın hepsi o halde meydan okuyacakları yerde? Görmüyor musun insanlık boşa yaşıyor?
- +1 yıl
Hayır acı çekmeyi sen de seçmiş oluyorsun. Çok basit. Sen bir hiç olmayı seçiyorsun. Sen seçiyorsun bunu. Allah'ta hiçbir şeyi yakıyor.
Yani çöpü. Hiç olmak isteyeni. Önemi yok.
Soran+1 yılSen tanrısın benim cehenneme gideceğimi biliyordun beni yinede yaratır mıydın?
- +1 yıl
Evet çünkü aslında hiçsin
Gizli Üye(30-35)+1 yıl"İçimdeki Tanrı" isimli Oktan Keleş'in kitabında ateistlerin ve sorgulayan insanların sorularına cevap var. Tavsiye ederim
https://yav. com/index. php? route=products/productdetail&product_id=57969303 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl
Soran+1 yılSana zahmet şu benim suelede bir bak cevabı neymiş
Gizli Üye(18-24)+1 yılO zaman insan ve insan iradesinin ne önemi kalırdı ya
03 Yorumla
Soran+1 yılBen tanrıyım sende benim kulum seni yaratıyorum ve cehennemlik olduğunuda biliyorum buna rağmen seni dünyaya gönderiyorum kıyamet günüde yakıyorum bu irade dahi olsa bile bile işkence çektirmek ne bilim saçma değil mi sence
Cevap sahibi+1 yılİşte Havva Adem'i kandırdı cennetten kovuldular insanoğlu ilk günahını işledi Allah'ta ceza ve imtihan yeri olarak dünya hayatını yeryüzünü yarattı keşke herkes bunu bilse de kulluk görevlerini yapıp Allah'ın merhametine sığınsa yoksa Allah'ın gazabı çok şiddetlidir sana tavsiyem Kur'an mealini oku kardeşim
dinden çıkmadan önce sorduğum ilk sorulardan biri bu kaza -kader olayı. bir de bizi neden yarattı? devam et doğru yoldasın dkdk
01 Yorumla
Soran+1 yılBaşka ne sorulardan mütevellit ateist oldun?
+1 yılBilmiyorum ki sınav heralde
01 Yorumla
Soran+1 yılallahın nazarında şuanda hepimizin imtihanı bitti cennetliklerin yeri belli cehennemliklerin yeri belli yani şöyle bir olay yok bile bile yarattı olayı yok allahın katında zamanında şuanda her şey bitti sınavı olduk imtihanı geçenler aşikar geçmeyenlerde keza aynı şekilde aşikâr ve akabinde yaptıklarınızdan hesaba çekileceksiniz şu olayada deyinelim ee yaratmasaydı kötüleri cennet cehenneme ne gerek vardı diye suel eden olacaktır kusura bakmayın ama kötüler olmasa imtihan olmazdı özgür irade olmazdı zira kötülüğe sizi allah değil kendi nefsiniz yönlendiriyor sana allah akıl vermiş irade vermiş cennet bahşetmiş senden zor birşeyde istemiyor sen onun yarattıkları tüm canlılardan daha üstünsün ve bu görevi en iyi şekilde ifa etmeen için sana kitaplar peygamberler göndermiş ve bunları yapıp muvaffak olduktan sonra edebi cennete nail olup tüm güzellikleri zevkleri aşkları sevgiyi mutluluğu yaşamayı sana bahşetmiş allah katında en üstün varlık sensin ee birazda bu ulaştığın mertebenin hakkını vereceksin
Bu yüzden nefis var ya :d
01 Yorumla
İrade vermiş sonuçta
19 Yorumla
Soran+1 yılAçıklamayı okumadın galiba irade vermiş dahi olsa beni yaratmadan evvel cehennemlik olduğumu biliyordu neticede
Soran+1 yıl@Üye1616 ama neticede cehenneme gideceğimi biliyor
Soran+1 yılEvet işte sorunda burada biliyor nereye gideceğimi ve imtihan ediyor :D imtihan sayılmaz ki bu neticede nereye gideceğim belli bu allahın canının ciddi şekilde oyun oynayası geldiğini gösteriyor zira merhamet sahibi bir allah kulunun cehenneme gideceğini bile bile yaratmaz
Soran+1 yıl@Üye1616 Allah herşeyi biliyorsa kullarının hangisinin layığıyla sınavı geçip cennete gideceğini ve geçemeyenlerin CEHENNEME gidip azap göreceğini de bilir. Dolayısıyla bizim hangi seçenekleri seçeceğimizi bilip yaratması bizim cennete veya cehenneme gideceğimi de bile bile yaratmış olması anlamına gelir. Cehenneme gidecekleri bile bile yaratmış olması ona ACIDAN ZEVK alan bir sıfat yüklemesidir. Ki Allah subhan'dır. Sonuç biliniyorsa ortada bir imtihan olmaz. Sonuç bilinmesine rağmen imtihan ve geçemeyenler cehenneme gidecekse sadistik bir durum ortaya çıkar
Allah yok knj
03 Yorumla
Soran+1 yılVarsa bile bu onun çok vicdansız merhametsiz olduğunu gösteriyor
+1 yılOnu taniyalim diye yaratti bizi
018 Yorumla
Soran+1 yılPeki o halde nedir bu cennet cehennem
- +1 yıl
Taniyalim diye yaratti bizi tekrar diyorum tabiki iyi seyler ve kotu seyler yapabilmemiz icinde irade verdi yani bizim bulmamizi istiyor iyiyi kotuyu ona gore karisiligini vercek bu kadar sorgulamayin bence hayatta miyiz? Evet yok mu olacaz? Hayir o halde cok sorgulama inaniyorsan iyi insan olup kulluk etmeli inanmiyorsan devam et yolunda
Soran+1 yılBenim kötüyü bulacağımı biliyor ve beni yinede imtihan ediyor akabindede başaramadın yallah cehenneme diyor
- +1 yıl
Biliyor o ayri fakat iyide olabilirsin bu senin elinde
Soran+1 yılBu benim elimde evet ama neticede bile bile cehenneme atması saçma değil mi arkadaşım
- +1 yıl
Yav anlamiyon mu o seni degil sen kendin cehenneme giriyon
- +1 yıl
Bak inanmayan cehenneme gitcek hakediyor mu tabiki dusun evreni yaratan kendisini bastan asagi yaratan tanriya yok diyorsun bu cok buyuk nankorluk
Soran+1 yılAllah herşeyi biliyorsa kullarının hangisinin layığıyla sınavı geçip cennete gideceğini ve geçemeyenlerin CEHENNEME gidip azap göreceğini de bilir. Dolayısıyla bizim hangi seçenekleri seçeceğimizi bilip yaratması bizim cennete veya cehenneme gideceğimi de bile bile yaratmış olması anlamına gelir. Cehenneme gidecekleri bile bile yaratmış olması ona ACIDAN ZEVK alan bir sıfat yüklemesidir
- +1 yıl
Allah her seyi bilir biz seceriz ikisinden birini yani Allah cehenneme atmak icin yaratmaz biz cehenneme girmek icin cabalariz yani bilmesi demek bizi cehennem atacak demek degildir her seyi yaratan elbette bilir her seyi
Soran+1 yılİnsanların gelecekte napacaklarını çok iyi bilen bir tanrı için, insanları sınıyor demek mantıksız bir ifadedir.
Tanrı neden insanları sınasın ki?
Zaten insanların napacağını biliyor.
- +1 yıl
Bu kafaya bir sey anlatamam ki bildiginle devam et
Soran+1 yılYemin ederim kafayı yicem abi sana şöyle örnek vereyim son kez ben senin tanrınım sana özgür irade verdim lakin vermeden evvel zaten cehennemlik olduğunu biliyordum buna rağmen seni yarattım sen öldün ve seni cehenneme attım demez misin abi zaten biliyordun buna rağmen beni neden yarattın
- +1 yıl
Yav cehennemi haketme kardesim insanlar hakediyor cehennemi sende cennete gidebilirsin tovbe edip samimi sekilde Allaha kulluk edersen cennete gidersin bu kadar basit sen cehennemle bozmussun aklini cehenneme kafir ve zalimler girecek
Soran+1 yılAbicim merhametli bir tanrı cehennemlik olduğunu bildiği bir insana bu işkenceyi yapmaz hatta allah bu tür saçmalıklarla uğraşmaz uğraşsa bile cennet yaratır illa imtihan yapacaksa hak edeni cennetine alır hak etmeyenide yok eder cennete almaz ama işkencede çektirmeden direk yok eder of iyice masala bağladık bu nasıl din 😂😂
- +1 yıl
Nasil yani yapilan kotulukler yanlarina kar mi kalcak bu mu adaletin senin asil bu adaletsizlik olurdu sadece iyiligi yaratir iyi olurdu herkes o zaman sizin bu bakisi aciniz beni dine daha cok isindiriyor 🤣
Soran+1 yılO kötü insanı kötülük yapacağını bildiği halde dünyaya salıveren allahtı 😂
- +1 yıl
Hakkinda hayirlisi olsun
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem