Kendinize hangi konularda haksızlık yaptığınızı düşünüyorsunuz?

Kendinize hangi konularda haksızlık yaptığınızı düşünüyorsunuz?

Değersizlik algısı maalesef ki yüksek biriyim bu nedenle kendime haksızlık yaptığımı düşünüyorum.
Kendime yaptığım diğer bir haksızlık ve yanlış ise kendimi çok strese sokup kendi kendime baskı altında hissettirmem oluyor maalesef.
Kaygı düzeyi yüksek biri olarak stres yapıp fiziksel anlamda kendime verdiğim zarar kendime yaptığım haksızlıkların başında geliyor.
sen sana bunu yaparsan başkası neler yapar :))) hayırlı olsun bu arada fenomen olmuşsun :)))
öyle değil midir zaten kendisine en çok zararı yine insanın kendisi verir. Bu sana özgü bir şey değil :)))
Kendimi bunca zaman bir çok konuda nedensizce frenlediğim durdurduğum zamanlarım içün çok haksızlık yaptım. Şimdi bir adım attım ve harika hissettiriykr. Sanırım bundan sonra daha özverili olacağım. Ben yaşantımda bazı konularda gözü kara olmayı hakediyorum. Biraz daha cesaret fazla irdelemeden birazda boşvermişlik katarak bir çok hedefime kendimi moralize edebiliyorum. yani bunların üzerinde çalışacağım. Daha fazla haksızlık yapmak istemiyorum. Bu hayatı en güzel şekilde yaşamayı hak ediyorum.
Aynen öyle bu hayatı en güzel şekilde yaşamayı hakkediyoruz. Öncellikle bizim kendi değerimizi bilmemiz lazım. Biz kendi kıymetimizi bilmezsek başkası nasıl bilsin ;)))
Egoyu narsizmi anti gibi gösteren kitlenin yüzünden bunlar. Oysa yaşamın mutluluk dengesi burada azlığıda fazlasıda zarar ama dengesi şart
zıtlıklar birbirini tamamlar biri olmadan diğeri olmaz o yüzden ben her zaman fedakar olduğu kadar bencil de olmalı insan derim. O dengeyi korumak da insanın kendi elinde
Genel olarak haksızlık yaptım. İnsanların kötü muamelesinde kendimi suçladım, yetersiz hissettim, ölmek istedim vs. Sanki herkes mükemmelmiş de bir ben kusurluymuşum ve yaşamayı hak etmiyormuşum gibi.. Ama insanları gözlemlediğimde fark ettim ki herkesin kusuru var özellikle davranış olarak bakınca, en azından genç yaşımda fark ettim bir şeyleri ve eskisi kadar kendime yüklenmiyorum. Ama tabii kendime acıdığım anlamına da gelmesin.
Kimse mükemmel değildir herkesin hataları vardır önemli olan bu hataların başkalarına zararı olup olmaması insanlara bırakırsan hep başkalarını suçlarlar
illa ki senin de hatan vardır ama bu bütün hata senin olduğu anlamına gelmiyor çok takmamak lazım ;)))
Çok sıcak kanlı olduğum için insanlar bunu farklı anlayabiliyor. En azından bu sitedekiler.
- Ben mesela evli çocuklu birisiyim. Sürekli yorumlar geliyor. Her yorumun altına yine bir gülücük bırakıyorum. İnsanlar onu yanlış anlıyor. :)
Zamanla bunu anlayacaklarını düşünüyorum. Zamana bırakıyorum artık. :)
İşte diyorum ya.. Sıcak kanlı çok fazla oluyorum. Bu konuda ikilemdeyim. Onu anlattım size.
Cevap
11Cevap
Son zamanlarda hataları hep kendime yükledim, oysa karşımdaki benden daha çok hataliydi kendime haksızlık etmişim.
illa ki hatalarımız vardır insanız sonuçta ama bu karşının hatasız olduğu anlamına gelmez ;)))
Aynen.
Kendime haksızlık yapmıyorum
sanırım
kendimi fazlaca erteliyoprum bu kendime yaptığım en büyük haksızlık
ne konuda erteliyorsun?
kendim için bir şey yapmayarak
Sanırım her konuda.
Kendimi değersiz hissettiğim için hep dibe battım sanırım
sen sana değer vermezsen kimse vermez ;)))
Öğrendim öğrendim :)
maşallah :)))
Kendimi hafife alınca insanlar kendine haksızlık etme falan diye abartıyorlar övdükleri zaman. Oysa ben tevazu için şey ettim :d
tevazu da neymiş :P
Gereksiz insanlar karşısında sessiz kaldığım için kendime çok kızıyorum
Haketmiyorlar benim hanımefendi karakterimi, çirkeflik gerek öylelerine
Çirkeflik demeyelim de gerekeni söylemek gerekiyor :)))
Yooo çirkeflik yapman gerekmiyor sessiz kalmaktansa düzgünce söylemen gerekeni söyleyebilirsin
öyle olsa bile birileri bir şey demediği zaman o insanları aslında bir nevi cesaretlendirmiş oluyoruz.
Boş beleş, değmeyecek gereksiz ve çapsız insanlara haddinden fazla yüz verdim zamanında 😂
ne demişler isteyenin bir, vermeyenin iki yüzü :P
Kendime yeteri kadar değer vermeyip, önceliklerimde tutmadığım için çok büyük haksızlık yapıyorum.
sen sana değer vermezsen kimse değer vermez ;)))
Bunu da biliyorum, gösteriyorlar çok şükür 😂 Ama uygulamaya dökemiyorum ya 😅
işte yaşaya yaşaya uygulamaya dökmeye başlıyor insan :D
İnşaAllah, umudum o yönde 😄
Tekrar birine şans verme konusunda. Kendime büyük haksızlık yapıyorum. Bunu ben hep yapıyorum.
Birine şans verme konusunda kendime haksızlık yapıyorum derken?
Tekrar tekrar
Yani şans vermemen gerekirken şans mı veriyorsun :)))
Bir çok konuda haksızlıklar içinde olduğumu düşünüyorum.
mesela hangi konularda
Soruyu yanlış anlamışım.
Evet kendime haksızlık ettiğim bir konu oldu.
Onu yeteri kadar sevemiyorum hakkını veremiyorum derdim, meğersem sevilmiyor muşum bile.
İnsan kalbiyle bakınca bazı şeyleri göremiyor maalesef ancak mantığıyla bakınca görebiliyor.
Bunun içinde zaman gerekiyor..
Biraz da istemekle alakalı :))) sevince her şeyi boş veriyor insan önemsemiyor :)))
Bir çok kes kendimden ödün verdiğim oldu maalesef..
hep kendinden ödün vermek iyi bir şey değil ondan sonra herkes hep senden ödün vermeni bekliyor
Gerçekten öyle ama eski ben değilim artık değiştim galiba
İnsanlar kolay değişemez ama inşallah öyledir
Kendimi küçümsüyorum ve aşşağılıyorum bazı şeylerde yeteneğim olsa dahi. Bir tane başarısızlıkta dünyadaki en aşşağı insan olarak kabul ediyorum kendimi.
duygusuz biri oldugum konusunda bana haksızlık edılıyor 😢
sen kendine hangi konularda haksızlık yapıyorsun diye sormuştum :D başkalarının sana yaptığı haksızlığı değil :D
evet fark ettim :D
Haketmeyecek kişilere değer yüklemişim çok, zamanımı aldığım nefesimi harcamışım yani kendimden ödün vermişim hiç bir şey için değmez
Şöyle bir düşününce fark ettim, kendime haksızlık yapmayı çoktan bırakmıştım.
Evlenip çocuk doğurmakla kendime haksızlık ettim. Beni ve çocuğunu anlamayan adama ömrümü heba edeceğimi düşündükçe içim kararıyor. Kendi ailemi cekmezken başkasının ailesinin laf sokmalarini çekiyorum hayattan bıktım.. en büyük haksızlığı kendime yaptım hep
Üniversitenin ilk yıllarında gereksiz fedakarlık yaptım ve fırsatları kaçırdım. Kendime yaptığım en büyük haksızlık.
hangi konuda?
yurt dışı tekliflerini, staj ve çalışma imkanlarını bir kadın için red ettim. Basarili bir öğrenciydim ve fazla aktiftim eğitim olarak. Güzel fırsatlar geçti elime mezun olduktan sonra da dahil. Benim bu teklifleri red ettiğim kişi de ilk kazancımı begenmedi ve beni red etti 😊 neyse ki sonradan toparladık, genç yaşta aldığım bir ders oldu.
o hatayı hepimiz yapmışızdır. Ben de üninin ilk yılında öyle bir hata yaptım :D sabahlara kadar kızla konuşuyordum derslerde uyuyordum sonra 2. yıl yeniden bazı dersleri alıp yükseltip dönem derslerinde de iyi not alıp ortalamayı yükseltip başarı bursu aldım
Hocam siz yine erken farkına varıp, durumu düzeltmişsiniz. Benim ders almam geç oldu. Kız yurtdışına çıkma isteğime takmıştı. Bende yurt dışı odaklı gittim ve gerçekten avrupa da güzel ve önemli firmalardan kabul aldım ve gitmedim. Gençlik cehaleti işte. Kız bana yol verene kadar da maalesef maymun gözünü açamadı. Mezun olunca da ülke de başarının değil torpilin işlediğini fark ettik. Düşük maasa da ise girince nokta konuldu. Biraz acı oldu ama en azından ikimiz de toparlamışız durumu 😊😊
Aynen valla ben o zaman kim için olursa olsun hayatınla ilgili önemli kararları başkalarını düşünerek almamak gerektiğini öğrendim. Onlar gider geriye sadece yaptığın seçimler kalır bazı şeyleri yaşayarak öğreniyoruz maalesef
Aynen öyle :)))
Daha kötü şeyleri hak ediyorumdum. Bu kadar zayıf kalmaları bana haksızlık
Yapamam diyip kendi modumu düşürdüğüm her konuda.. Not : ve yapamadığım başaramadığım hiçte olmadı
Hakaret ediyorum saygısızca davraniyorum aslida icimdeki savasciyi öldürüyorum.
Kime hakaret edip saygısızca davranıyorsun :)))
Kendime ve icimdeki o savasciya bazen
Neden içinde bir savaşçı var :)))
Her insanin icinde bir savasçi vardir
Doğan Cüceloğlu'nun Savaşçı kitabında öyle söylüyor :)))
Bir japon atasozude oyle söylüyor
Ben ise niye savaşçı diye soruyorum ayrıca içsel dünyamızı niye böyle böldüğümüzü de :)))
Saygısızlik yapıyorum bazen
kime saygısızlık yapıyorsun?
Kendime
Sen sana saygı duymazsan kimse duymaz ;)))
Evet haklısın
Bir çok konuda. Hangisini söyleyeyim ki
söylemek istediklerini say :)))
Say say bitmez 🙂
tamam sıralamadaki ilk 3 ü sayınız o zaman :)))
İnsanlara fazla değer veriyorum. Canımı yakan olunca es geçmeye çalışıyorum. Kendimi güçlü olmaya zorluyorum.
Hımmm kimseye kendinden fazla değer vermemelisin, canını yakanın canını yakmalısın :))) kendini bir şeylere zorlamamalısın düşe kalka güçlü olmayı öğreniyorsun zaten :))) kendine baskı uygulamak sadece sana zarar verir.
Teşekkür ederim
hemen hemen her konuda
Her konuda. kendi değerimi bilmiyorum
Hiç aklıma gelmiyor şu an
Mutluluk
Mutluluk derken :)))
Kendi kendimi mutsuz ettim
Niye mutsuzsun :)))
her konuda dunyada adalet yok
Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır
Bilmiyorum
Hiçbir konuda