Konuşmasına bakarak insanların güvenilir veya güvenilmez olduğunu anlamak mümkün müdür?

Konuşmasına bakarak insanların güvenilir veya güvenilmez olduğunu anlamak mümkün müdür?

Bazı insanlar anlayabiliyor. Özellikle insanlarla iç içe mesleklere sahip olan kişiler çok daha başarılı oluyor bu konuda. Ama bazen de karşıdaki çok iyi rol yapıyor olabiliyor. Sen kendinden tamamıyla eminken ters köşe hiç beklemediğin biri çıkıveriyor.
Bana gelirsek ben asla anlamam. İnsanların neredeyse hepsine hemen güvenme sorunum var. Çoğu kişinin güvenilmez olduğunu rahatça anlayabileceği kişileri bile iyi sanıyorum.
Bazı kişiler bu konuda insan sarrafıdır. Kimin güvenilir kimin güvenilmez olduğunu bakışlarından bile anlar.
Ben maalesef o kisilerden değilim. Ben samimiyete aldanıp güvenirim. Tamam derim bu iyi bir insana benziyor buna güvenilir ama yine ve yine o kazığı mutlaka yerim.😄 Güvenmeye doymuyorum çünkü.
Herkesi kendi gibi sanmanın kötü tarafları işte napalım.
Teşekkürler 🎈
Şu adamı görüpte yorum yapmadığım soru yok sanırım.
Adam yürüyen karizma:)
Konuya gelecek olursak bence belli eder. Zaten çoğu insan konuşmaları yüzünden itici gelir.
Ayrıca güvenilir olmayan insan uzun konuşmalarda kesinlikle açık verir.
Kim o adam, dolmuş parası yok mu niye yürüyo, nereye yürüyo? :)
George Timothy Clooney
Jason Statham da koyabilirdim oraya ama nedense birden bire bunu seçtim :)
Teşekkür ederim o vakit :)
Böyle bir şey keşke mümkün olsa ama değil. Bu yalan söylemez, gerçekten iyi birisi dediğimiz insan bile çok kolay yalan söyleyebiliyor. Bunu sonradan farkedince de insan kendisine kızıyor "Ben nasıl buna inandım" diye. İnanıyoruz, insanız...
Cevap
18Cevap
Mümkün. Tavır, hal, hareket, eylemler, konuşmalar her şey ele verir ve dışa vurur bir şekilde.
Benim için standart, güvenmem kimseye.
Mümkündür. ama daha çok hissetmekle ilgili
Bunu anlamak çok mümkün olmayabilir. Bakarsak günümüz dünya liderleri
Liderler yerine siyasetçiler desek daha doğru olur sanıyorum. Lider deyince benim aklıma bir tek isim gelir: Mustafa Kemal ATATÜRK
Yüz yüze bunu çok kolay anlarım, sanalda ise bu biraz sürer. Bir kaç gözlem ve strateji ile kendini ele verir zaten. Ona göre sohbete devam ederim.
Herkes her şeyi söyleyebiliyor.. O yüzden bu mümkün değil..
Herkesin anlayabilmesi mümkün değil ancak duru bir zihin , saglam bir gozlem yetenegi ve biraz da bilgi size yardim ediyor. Bu benim icin zor degil.
konuşmasından çok tavırları ve hareketleri bence, ama konuşmada etkili bence o yüzden anlaşılır.
Konuşmaya bakarak anladığım oluyor ama güvenilir dediğim tam terside oluyor. ben kimseye guvenemiyorum😊
Herkes için geçerli değil ama bazıları mimikleriyle ve ses tonuyla ben şerroyum diye bağırıyor resmen
Ben direkt görür görmez anlıyorum 2 saniyelik bi bakış yetiyor
Bazıları var ki az çok belli eder kendilerini. Bazıları da çok daha profesyonel olur.
sadece gözlerine bakınca bile anlıyorum ben. altıncı hissimin alnından öpeyim.
Hayır. Cok guven veren sahtekarlar da mevcut
%100 başarılı olamayabilir ama büyük oranda ön izlenim verir.
Tutarsızlıkları, ses tonu, konuşma şekli, bakışları, davranışları, konuştuğu konular iç dünyasını yansıtır.
Yaptığı mimiklerden el kol hareketlerinden yola çıkarak yalan söyleyip söylemediğini anlarım genelde eğer yalan söylediğini hissedersem zaten güvenilmezdir benim için
Sözlerin bende çok önemi olmaz insanlar artık laf cambazı. Herkes herşeyi idia edebiliyor bir nebze anlam yüklerim ama güven gibi bir duygu içine girmem.
Evet bir seviyeye kadar mümkündür. Bana göre konuşmak bir sanattır ve düzgün cümleler kurabilmek tecrübe gerektirir. Ama tamamen güveni karşılamaz davranışları ile de örtüşmesi gerekir
Karsindaki kişiye bağlı bir durum anlarım,,, Bazı bazı diyemlimm ,,, aa bu adamı tanıyorum 🤔 bizim orada karton toplayan adam sigara istemisti benden 😂
evet anlayabilirsin ama ilk önce karakterini analiz edicen
Yalan, iftira ve benzeri şeyler söylüyorsa bir kanıya varılabilir ama bunun haricinde mümkün değil.
Pek mümkün değil gibi çünkü bazıları çok iyi rol yapar sonradan gerçek yüzlerini görürüz ama çoğu zaman evet hal, hareketleri, tavırlarından anlarız.
Kesin değil fakat bir fikir sahibi olabilirsin.
Genel anlamda evet mümkün çok nadir gerçekten bunu belli etmeyen insanlar da var ama
%100 anlaşılmaz ancak bu da bir kriterdir. İyi analiz edilebilirse iyi bir fikir verebilir.
Mümkündür de biraz insan sarrafı olmak lazım
Evet mümkün. İlk 5 dk anlarsın.
İnsanlar yalan söyleyebilir ama konuşmada bunu fark etme olasılığı yüksek
Yok ben safım ne denirse ona inanıyorum genelde
Hayir anlayamazsın
Hemen anlaşılacak bir şey değil.
Anlamak isteyene mümkün
ses tonundan bile anlarım..
Konuşunca kısmen kendimle belli eder
Değildir
Davranışa bakarım...
Mümkün