Zeki, eğlenceli, ciddi, umursamaz, korkusuz, acımasız, otoriter, inatçı, uyumsuz, karizmatik, yakışıklı, güzel, tarz sahibi, eğitimli, kültürlü, olgun, kariyer sahibi, vs vs.
İnsanları değerlendirirken hangi kriterleri esas alırsın?

Zeki, eğlenceli, ciddi, umursamaz, korkusuz, acımasız, otoriter, inatçı, uyumsuz, karizmatik, yakışıklı, güzel, tarz sahibi, eğitimli, kültürlü, olgun, kariyer sahibi, vs vs.
İnsanları değerlendirirken hangi kriterleri esas alırsın?

Aslında bir kriteri esas almam. Çünkü insanları değerlendirmem. Yani çok saçma ben kimim ki başkalarını değerlendireyim onlara sıfatlar biçeyim. Aynı şekilde bu değerlendirmenin bana yapılmasından da hiç haz etmem. Lise zamanlarımda sonradan samimi olduğumuz arkadaşlarımdan hep başta seni çok burnu havada, gıcık sanıyorduk aslında hiç değilmişsin yorumu alıyordum. Bunun sebebi yapılan o yanlış değerlendirmeler. Ve ben eğer bu insanlara yaklaşmasaydım beni öyle biri olarak bileceklerdi.
Kısacası kimse kimseyi değerlendirmemeli. Çünkü tanımadan içinde nasıl biri olduğunu bilmek mümkün değil.
Birini sevebilmem için güvenilir bulmam lazım. Dediği ve yaptığı farklı olan kişilerden nefret ederim. Verdiği sözlerde durması lazım. Ki bu da dürüstlüğe girer.
İkinci olarak iki lafından biri küfür olan biriyle mesela anlaşamam. Benimle muhatap olan biri küfürbaz olamaz.
Kendini çok bir şey sanan, tepeden bakan biriyle de mesela anlaşma olasılığım hiç yok.
Bir de eğlenebiliyor olduğum kişiler olursa mükemmel olur. Öyle kös kös oturmayalım, lütfen.
Söyledikleriyle yaptıklarının bir olup olmamasını esas alırım.
Eğer odak noktası paraysa bir insanın yanımda yeri olması mümkün değil.
Egolu kendini beğenmiş ve insanlara yukardan bakan kişilerinde yeri yok.
Günaydın,
Benim en önemli ve birinci kriter kesinlikle vicdan sahibi olabilmesidir. Bir insan vicdan ve merhamet sahibiyse onunla her türlü yola çıkılır. Güvenebilir ve ondan bir zarar gelmeyeceğinden emin olabilir. Fakat bir insanın gerçekten merhameti yoksa, her türlü şeyi yapma potansiyeline sahip olabilir. Bir başka kriter ise eğlenceli olmasını isterim. Eğlenceli insan ile ömür geçer ve yaşadığınızı hissedersiniz.
Cevap
5Cevap
Önce karakteri nasıl onu öğrenmeye çalışırım diğerleri sonraki iş
Zekalarına, bana olan davranışlarına, düşüncelerine
Herşeyini gözlemlemiş olmalıyımki değerlendirme cüretinde bulunayım. Sözleriyle davranışları tutqrsız kişilere çok takılamıyorum sadece hevesim kaçıyor. Daha tutarlı haller beni meraklandırır. Bazen olgunluk bazen çılgınlık bazen dik başlılık ama her zaman mantık ve zeka muhakemiyeti
Üslup'una bakarım boş mu konuşuyor dolu mu konuşuyor insanlara davranışı nasıl bu kısmı geçerse sözünün eri olup olmadığına falan diye devam edip gider
İnsan olarak değerlendiririm. iyi insan dediğim kötü çıkıyor kötü dediğim iyi çıkıyor tanımak gerekiyor. zamanla nasıl biri olduğunu anlıyorum kısa bir zaman🤗
Önce aklını nasıl kullandığına, sonra doğruları benim doğrularımla uyuşuyormu ona bakarım. Bana yanlış geliyorsa, insan yerine bile koymam.
Beynini kullanabilme kapasitesine dikkat ederim. Detayda yazanların çoğunu bu içerir zaten.
Cıvık olmadığı sürece her insanla anlaşırım benimle anlaşan insan çok azdır zaten
Degerlendiremiyorum. Bana ii gelen gelmeyen ayrımım var gerı kalan herkes herkes
Zekaya önem veririm gerçekten sonrasında ailesine olan davranışlarına bakarım, laubali olmaması da önemli benim için bir de espri anlayışı olmalı.
İnsanlara , onları değerlendirecek kadar değer vermem.
Vaktim değerli.
Iyi insan ve kötü insan , başka ayrımım yok.
📍Cimri, işsiz güçsüz, parasız pulsuz, merhametsiz, saygısız, terbiyesiz, vicdansız, bakımsız, pis kokan, cahil, utanmaz, kul hakkı yiyen, yalancı, içkisi kumarı olan, zampara, hırsız dolandırıcı (bu özelliklerik hiç birisi olmayacak yeterli)
Karakteri, duruşu, yaklaşımı, düşünce tarzı ve beklentileri açısından değerlendiririm..
Konusmasi ve konusmanin icerigine bakis acisi
Yalan en belirgin kriterimdir.
iyiler ve kötüler diye
Merhamet, inanç, zeka.
Zeki ve eğlenceli
Diğerleri pek önemli değil
Zekası var mı yok mu tek kriter
Zeka, mizah, samimiyet, anlayış
kufur etmiyorsa okeydir
Karakter ilk kriter sonrası hissel çekim
Vicdam ve merhameti..
Hebsini bebem