Kendimi sevmiyorum, sevdiğim ve takip ettiğim bir ünlü var ismini söylemek istemiyorum onun yerinde olmak istiyorum onun gibi görünmek istiyorum, kafamdaki mükemmel kişi o.
Bu sorunları nasıl yok edeceğim nasıl kendimi seveceğim.
Kendimi sevmiyorum, sevdiğim ve takip ettiğim bir ünlü var ismini söylemek istemiyorum onun yerinde olmak istiyorum onun gibi görünmek istiyorum, kafamdaki mükemmel kişi o.
Bu sorunları nasıl yok edeceğim nasıl kendimi seveceğim.
"Kendimi nasıl severim?" Kendini tanıyarak, görerek yapabilirsin bunu.
İnsan kendi potansiyelini bilmeden kendinden nefret etmesi çok garip geliyor bana. Olumsuz yönlerimizi görmeye geldik mi, çok başarılı bir şekilde görüyoruz; olumlu yönlerimizi, olumsuz düşüncelerimiz ile bastırarak görünmez bir hale getiriyoruz.
Kendini sevmek: Kendi ile başbaşa kalıp nefret, kibir gibi olumsuz düşünceleri arka plana atıp; kendi ile barış ve uyum içinde konuşmaya başlamak ile adımlar atmanızı sağlar.
Kendini tanımak için ne yapıyorsun? Kendini geliştirmek için ne yapıyorsun? Bir başkasını örnek alabiliriz ama tamamen onun gibi olmak, kendimizi yaşayamamak demektir. Kendini yaşamayan, hiç bir şey olamaz.
Kendinde görmek istediğin güzel ne varsa onlara yönelmen, uygulaman senin elinde tamamen. Sen, sen olduğun zaman sen olursun.
Hayatında sana yön verecek olan şeyler: Bilgi, İnanç, heves, azim vb. Durumlar ile hayatına yön verebilirsin.
OLUMSUZ DÜŞÜNCELER OLUMLU KAPI AÇMAZ!
Etrafımızda gördüğümüz insanı yapımların hepsi düşünceden var olmuştur. Düşüncenin gücünü anlayalım.
Sen düşünce gücünü şöyle kullanıyorsun: "Her şey çok kötü" Sen kendi potansiyelini kötüye kullanıyorsun desek, yalan söylemiş olmayız.
Merhaba, aslında bu sorunu kendi içinize dönerek çözebilirsiniz yani ben öyle yaptım şahsen. Kendimle her türlü durumda barışık biri olmayı başarabilmemdeki en önemli unsur, öncelikle bu hayattan ne istediğim ve nasıl biri olmak istediğim sorusuyla başladı. Dedim ki kendi kendime, kendime ait prensiplerim olacak bu hayatta. Başkası beni onaylamasa bile ben doğru, etik olan neyse onu uygulamaya çalışacağım. Her zaman iyi bir insan olmaya gayret edeceğim ve sorunlar karşısında çözüm odaklı, gerçekçi bir tutumla yaklaşacağım dedim. Ben böyle başardım açıkçası. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Senin kendini sevmediğini düşünmüyorum daha doğrusu sen o kişi gibi olmak onun hayatını yaşamak istiyorsun buna psikolojide her ne isim veriyorlar bilmiyorum ama bahsettiğin şey kendini sevmemek değil bundan eminim
Tavsiyem biraz daha gerçekçi olman çünkü nereye kadar bir başka insanın hayatını özenerek onu beğenerek yaşayacaksın ki yani biraz daha gerçekçi ve genel bak ileriye dönük bak bundan 5 yıl sonra 10 yıl sonra hala kendini o kişiye hayran bir şekilde mi göreceksin ben zannetmiyorum Evet hayranlığın devam edebilir ama şu an bulunduğun konumda olmayacaksın okulun işin ailen belki kız arkadaşın bunlar değişecek bunlar gelişecek farklı bir boyut alacak ve sen hala o kişiye hayranlık duymaya devam mı edeceksin
Hayata bir kez geliyorsun ve bunu başka insanlara bakarak onlara özenerek geçirme kendini sevmeye çalış kendini sev öz güvenli ve güçlü bir karaktere sahip ol başkalarıyla yarışma kendinle yarış kendini mutlu etmeye çalış başkalarının hayatını özenme kendi hayatında yapabileceğin en güzel şey yap
Öncelikle kimse tam olarak mükemmel değildir. Bazı insanlar başkalarının mükemmel olduğunu düşünür, onların yerinde olmak ister. Ancak bana kalırsa bu tamamen yanlış bir şey. Belki o ünlü kişi de kendini sevmiyordur ve başkasının yerinde olmak istiyordur? Bu konuda anlatmak istediğimi anlayabilmişsindir umarım. Kendini sevmen lazım gerçekten. Bu sorunları yok etmek gerçekten zor bir şey ama yavaş yavaş da olsa bu sorunların üstesinden gelebilirsin tabi ki de vazgeçmemen lazım. Öncelikle sosyal medyayı aşırı kullanmanı tavsiye etmem eğer fazlaca kullanıyorsan. Sosyal medya da insanın kendini sevmemesini sağlıyor bana kalırsa. Bunun nedeni ise herkesin kendini ve hayatını mükemmel gösterme çabası çoğu kişi de buna inanıyor maalesef ki. Kendini sevmemeni sağlayacak kişiler çevrendeyse bir süre görüşmemeyi tercih edebilirsin. Kendine zaman ayırmaya çalış. Kendini mutlu etmeye çalış.
Cevap
9Cevap
Öncelikle kendimizi diğer insanların hayatına koyma isteğine az çok hepimiz sahip oluyoruz bunun normal olduğunu söylemek isterim.
Sonrasında da buna odaklı olmak yani tüm gün bunu düşünmek bu isteği abartı bir şekilde duymak bize sahip olduğunuz tüm güzel şeyleri unutturur ve anlamsızdır. Kendi yaşadığımız hayattaki olumlu küçük detaylara tutunup kendi kusurlarımızı kabullenip kendimizi geliştirmek için çaba sarf etmeliyiz.
Selamlar,
Tabii ki bu dünyaya kimse eşit şartlarda gelmiyor. Birçok insan başka bir insanın hayatını özenerek yaşıyor. Her şeyden öte insan kendini sevmeli ve kendini değer vermeli. Şunu unutma bu dünyada senden değerli hiç kimse yok. Kendini bireysel olarak değerlendirip bu şekilde yoluna bakarsan çok daha mutlu olacak ve çok daha huzurlu hissedeceksin. Bunun için biraz özgüvenin arttırman lazım. Bununla alakalı çok faydalı videolar var. YouTube aracılığı ile izleyebilirsin. En azından sana biraz da olsa pozitif etkisi olacağını düşünüyorum.
Kendine yatırım yaparak bırak başkalarını kendi öz değerini yükseltecek şeyler yap kilon fazlaysa spora git daha fit bir görünüm elde edersin mesela
Bu düşünce kalıbını birakmadikca hicbirsey yoluna girmez bilmelisin sorun dışarda değil içerde. kendini bulamıyorsun nereye ait olduğunu ilk önce kendi tarzını benimse.
Ve sevdiğin uğraşlar bul kendine, olumsuzu düşünecek zaman kalmasın.
Tavsiyem kendini eve kapatma maddi durumun iyiyse kendine bir aktivite bul fitness olur yüzme olur tenis olur kısacası yapmaktan keyif alacağın şeyler bul başka şeylerle uğraşırsan bu düşünce zamanla kaybolur
kişisel gelişim felsefe psikoloji kitapları googlda turuz sitesinden bide marcus aurelius düşünceler kitabı oku pdf indir anlarsın bide portal BeyhanBudakYoutube izle YouTube dan
Sana dünyanın en tanınmış insanlarından birini anlatıyım. Michael Jackson.. bı araştır neden öldüğünü.. kendin ol kendin kal.
kendisi sevmeyen başkasını sevemez. kendini sevmeyeni başkası da sevmez
Başkasına imrenendigin bu kafayla bence hiç bir zamn kendini sevemiyceksin
Kendini sevmeni engelleyen şeyleri keşfet
Kendini yok edecek misşn
Estetikle
Kim o
Boyun ve kilon kaç?
Sevin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?