En İyi Cevaplar
Yanlız kalmak, hobi edinmek, kendine bakmak en önemlisi kendine zaman ayırmak biraz olsun bunun üstesinden geliyor saçlarım döküldüğünde aynı durumda olmuştum aynaya bakamaz hale geldim sonra spora başladım babama çifçilikte yardım etmeye başladım birşeyler başardıkça kendime geldim. Koca gün tv karşısında oturarak ya da telefonla oynayarak bundan kurtulamassın
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
25Cevap
aldatılman senin eksikliğin veya yetersizliğinden kaynaklı değildir..
öyle bir durum olsa sana ilgi duyup sana zaman ayırmaz hatta sevgili olmazdınız..
kendini sevmen gerekli çünkü başarabileceğin, neler yapabileceğini sen daha iyi biliyorsun.
ve kimse sana kim olduğunu hatırlatamaz.10 Yorumla- +1 yıl
İlk basamağı geçmeden ikinciye basmaya çalışıyorsun ondan.
Bilinçaltında aldatılmanın seninle ilgili olduğu düşüncesi var.
İlk olarak bunu temizlemen ve aslında bence senin de bilincinde olduğu gibi, aldatan ile ilgili olduğu düşüncesini yerleştirmen gerekiyor.
Bunu yaptığında zaten kendini olduğun gibi göreceksin ve sevmeye çalışmaya gerek duymayacaksın.20 Yorumla Trolde olsan bir ihtiyacı olan görür diye yılmadan yazarım yeterki biri iyi hissetsin
Öncelikle geri çekil kendine zaman ver derslerine odaklan hatta iyi çalış ve üni kazan işin varsa işine odaklan işini iyi yap
Arkadaşlarına ailene odaklan diyaloklarını iyileştir güzelleştir çevreni ve bu yazdıklarım sana pozitif başarı olarak dönecektir23 Yorumla- +1 yıl
Ben de terk edilince öyle olmuştum özgüven kaybı yaşamıştım zamanla atlattım tabi şu an üstünden 2 sene geçti😏
10 Yorumla - +1 yıl
Bence aldatılmanın sana hissettirdiği duygulardan dolayı böyle hissediyorsun unutma karşındaki insan sana yanlış yaptığında sen saf olmazsın o KAREKTERSİZ olur asıl karşındaki kişinin kendine özgüveni yok ve sen en iyisisin her zaman böyle düşün
00 Yorumla Pskiyatriye gidip ilaç yazdırmalısın 1 aya düzelirsin
10 Yorumla- +1 yıl
bisiklete binmeye başla ve güzel şeyler dinle mesela 50lerden 70ler sonuna kadar caz 60 ve 70 ler rock klasikleri gibi
10 Yorumla - +1 yıl
En zoruda budur ya, insanın kendini sevmesi. Dolaydı yoldanda mutluluğun anahtarıdır zaten. Formülünü bulursan lütfen banada söyle...
00 Yorumla Bende Kendimi Sevemiyorum Bende Ne Yapacağımı Bilmiyorum
00 YorumlaÖyle düşünmemelisin aslında kendini değerli görmelisin sen iyi durumda olmalısınki başkalarına daha çok faydan dokunur :)
00 Yorumla- +1 yıl
aldatılman senin hatan ve kusurun değil. kendini sevmene engel olan her seyi bi kenara bırak, özgüven kazan ve kendine değer ver senden bi tane daha yok:)
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 524 cevap paylaştı. hayır kanka gayet güzelsin böyle hissedeceğin birşey yok kasma bu kadar
00 YorumlaBence bu durum piskolojik 💫
Böyle düşünme her insan cok değerlidir00 YorumlaBir piskolağa falan gitsen belki senin için daha iyi olur
00 Yorumla- +1 yıl
Aptal olduğun için git öldr kendini iki gram aklın yok 🙂
00 Yorumla - +1 yıl
Troll adina gercek kendini anlatiyor
10 Yorumla - +1 yıl
Güzel arkadaşlıklar edin
00 Yorumla Kendini sevmeye çalışmalısın babe!
00 Yorumlasevmiyorsan rest çek yolla gitsin:)
00 YorumlaÖnünde uzun bi hayat varr att boşaaaa gitsin
10 Yorumla- +1 yıl
Ben severim seni sorun yok bebeğim
00 Yorumla - +1 yıl
Kendini sev.
00 Yorumla Sevmeyi öğrenmrlisin
00 Yorumla- +1 yıl
bende öyle
00 Yorumla - +1 yıl
Bende öyleyim ne edeceğiz böyle
01 Yorumla- +1 yıl
yardim almaliniz diyim
Bir şeyler başarmalısın
00 YorumlaSevme
00 YorumlaBen de öyleyim
00 YorumlaBir sey yapma
00 Yorumla- +1 yıl
Beni sev
00 Yorumla - +1 yıl
Neden peki
00 Yorumla - +1 yıl
Takma
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
yine troll soru
01 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Merhaba,
Zihnimiz sahibini hayatta tutma amacıyla sürekli tedbir arayışındadır. Bunun için de olur olmaz şekilde istemsiz ve kontrolsüzce düşünce üretir. Bu düşüncelerin neredeyse hiçbiri işe yaramaz niteliktedir çünkü hepsi olumsuz bakış açısı ile kişide ıstırap yaratır.
“Kendimi sevemiyorum” da aslında bir düşünceden ibarettir ve aslında gerçeği yansıtamaz. Özellikle de siz ona inanarak enerjinizle beslemediğiniz taktirde.
Yakından bakarsanız “kendini sevememek” mantıksız bir önermedir, imkânsız gözükür. Bir kişi ancak bir başkasını sevmeyebilir öyle değil mi? Kendinizi sevemeyen de kim o zaman? İçinizde kaç kişi yaşıyor, bir mi iki mi? İnsanın kendini sevememesi için bir seven bir de sevilen kişi olması gerekmez mi? Sıkça rastlanan bu durum insanlığın bir seviyede kişilik bölünmesi yaşadığının işareti midir?
Aslında tüm bunların bir açıklaması var. İnsanoğlu zaman içerisinde düşünce proseslerine kendini o kadar kaptırdı ki tüm gerçekliğini zihninden yükselen göreceli algılardan ibaret olduğunu sanmaya başladı. Yani gerçek özünü yansıtan yüksek bilinci unuttu ve kendini zihin sandı. İnsanlığın büyük bir kısmı gibi sizin de yaşadığı ikilemin ve yanılsamanın kaynağı budur.
Zihninize inanmayın, onun önermeleri size çok mantıklı görünse bile gerçeğin ancak çok ama çok küçük bir kısmını yansıtabilirler. Gerçek çok daha geniş bir bakış açısı gerektirir. Diyebilirsiniz ki, “zihnim haklı, kendimi sevmemem çok normal çünkü ben aldatılmış biriyim, sevmeye değer değilim, değersizim, o yüzden de kendimi de sevmiyorum”. Bunların da hiçbiri gerçek değildir, çünkü bunlar düşüncelerden ibarettir ve düşünceler gerçeği yansıtamaz. Siz kendinizi sevmiyor sanabilirsiniz ama çevrenizde mutlaka sizi çok seçen birileri vardır öyle değil mi? Hangisi gerçek? Siz sevilmeye değer biri değilseniz nasıl oluyor da başkaları sizi sevebiliyor, mesela en basitinden anneniz babanız?
Düşünceler zihnin oyuncaklarıdır ve muhtemelen çocuklukta inandığınız bilinçaltı kalıplarınızın dışa vurumlarından ibarettir.
Aldatılmış olmak bir sevilmeme sebebi olamaz çünkü aslında bu durum kesinlikle sizinle değil, size karşı dürüst olmamış olan partnerinizle ilgilidir. Onun hayatla ilgili değerlerinin yeterince olgunlaşmaması ile ilgilidir. Ama zihniniz hemen sizi suçlar çünkü bir daha gerçeklememesi için size tedbir aldırmaya çalışır. Oysa durum sizinle ilgili olmadığı için değiştirmeye de gücünüz yetmeyecektir. Bu konuda tek yapabileceğiniz kendinizi sevmek ve böylece çekim enerjinizi sizi gerçek anlamda seveceklere yöneltmek olabilir.
Bir pratik olarak aşağıdaki sessiz uygulamayı deneyebilirsiniz:
Bir an için gözlerinizi kapatın ve “kendimi sevemiyorum” cümlesinin gerçeği yansıtmadığını düşünün. Sadece bir an için. Kollarınızla sarın kendinizi ve tüm geçmişinizle ve hatalarınızla kabul edin o güzel varlığınızı. Geçmişteki hatalarınızın en büyük öğretmeniniz olduğunu sevgiyle hatırlayın ve sizin büyüme yolunuzdaki katkılarından dolayı şükredin onlara. Sadece şimdiki ana odaklanarak olumlu duygularla önünüzdeki kocaman geleceği ve şu andan itibaren hayatınızda yaratabileceğiniz tüm o harika şeyleri fark edin. Şimdi derin derin nefes alıp verin. Tam kalbinize doğru. Hiç düşünmeden sadece hissedin, algılayın. Kalbinize dolan nefesin yarattığı ferahlığı ve esenliği hissedin. İşte sizin gerçek kimliğiniz orada yer almaktadır. Ona ulaşmanın en etkin yolu da dikkatinizi zihninizin kontrolsüzce ve istemsizce yarattığı düşüncelere vermekten ve onlara inanmaktan vaz geçmekte yatar.
Size kolaylıklar dilerim. Daha detaylı bilgi, yardım ve deneyim için benimle istediğiniz zaman profilimdeki linkler vasıtasıyla irtibata geçebilirsiniz.
Sevgilerimle.