Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaşlar gözünüz alışmış trol sorulada her gördüğünüz soruya trol diye atlamayin mk öyle bir şey yok ciddi ciddi soruda soramayacağız.
En İyi Cevaplar
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
23Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 524 cevap paylaştı.
Devamını Gör(16)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba,
Zihnimiz sahibini hayatta tutma amacıyla sürekli tedbir arayışındadır. Bunun için de olur olmaz şekilde istemsiz ve kontrolsüzce düşünce üretir. Bu düşüncelerin neredeyse hiçbiri işe yaramaz niteliktedir çünkü hepsi olumsuz bakış açısı ile kişide ıstırap yaratır.
“Kendimi sevemiyorum” da aslında bir düşünceden ibarettir ve aslında gerçeği yansıtamaz. Özellikle de siz ona inanarak enerjinizle beslemediğiniz taktirde.
Yakından bakarsanız “kendini sevememek” mantıksız bir önermedir, imkânsız gözükür. Bir kişi ancak bir başkasını sevmeyebilir öyle değil mi? Kendinizi sevemeyen de kim o zaman? İçinizde kaç kişi yaşıyor, bir mi iki mi? İnsanın kendini sevememesi için bir seven bir de sevilen kişi olması gerekmez mi? Sıkça rastlanan bu durum insanlığın bir seviyede kişilik bölünmesi yaşadığının işareti midir?
Aslında tüm bunların bir açıklaması var. İnsanoğlu zaman içerisinde düşünce proseslerine kendini o kadar kaptırdı ki tüm gerçekliğini zihninden yükselen göreceli algılardan ibaret olduğunu sanmaya başladı. Yani gerçek özünü yansıtan yüksek bilinci unuttu ve kendini zihin sandı. İnsanlığın büyük bir kısmı gibi sizin de yaşadığı ikilemin ve yanılsamanın kaynağı budur.
Zihninize inanmayın, onun önermeleri size çok mantıklı görünse bile gerçeğin ancak çok ama çok küçük bir kısmını yansıtabilirler. Gerçek çok daha geniş bir bakış açısı gerektirir. Diyebilirsiniz ki, “zihnim haklı, kendimi sevmemem çok normal çünkü ben aldatılmış biriyim, sevmeye değer değilim, değersizim, o yüzden de kendimi de sevmiyorum”. Bunların da hiçbiri gerçek değildir, çünkü bunlar düşüncelerden ibarettir ve düşünceler gerçeği yansıtamaz. Siz kendinizi sevmiyor sanabilirsiniz ama çevrenizde mutlaka sizi çok seçen birileri vardır öyle değil mi? Hangisi gerçek? Siz sevilmeye değer biri değilseniz nasıl oluyor da başkaları sizi sevebiliyor, mesela en basitinden anneniz babanız?
Düşünceler zihnin oyuncaklarıdır ve muhtemelen çocuklukta inandığınız bilinçaltı kalıplarınızın dışa vurumlarından ibarettir.
Aldatılmış olmak bir sevilmeme sebebi olamaz çünkü aslında bu durum kesinlikle sizinle değil, size karşı dürüst olmamış olan partnerinizle ilgilidir. Onun hayatla ilgili değerlerinin yeterince olgunlaşmaması ile ilgilidir. Ama zihniniz hemen sizi suçlar çünkü bir daha gerçeklememesi için size tedbir aldırmaya çalışır. Oysa durum sizinle ilgili olmadığı için değiştirmeye de gücünüz yetmeyecektir. Bu konuda tek yapabileceğiniz kendinizi sevmek ve böylece çekim enerjinizi sizi gerçek anlamda seveceklere yöneltmek olabilir.
Bir pratik olarak aşağıdaki sessiz uygulamayı deneyebilirsiniz:
Bir an için gözlerinizi kapatın ve “kendimi sevemiyorum” cümlesinin gerçeği yansıtmadığını düşünün. Sadece bir an için. Kollarınızla sarın kendinizi ve tüm geçmişinizle ve hatalarınızla kabul edin o güzel varlığınızı. Geçmişteki hatalarınızın en büyük öğretmeniniz olduğunu sevgiyle hatırlayın ve sizin büyüme yolunuzdaki katkılarından dolayı şükredin onlara. Sadece şimdiki ana odaklanarak olumlu duygularla önünüzdeki kocaman geleceği ve şu andan itibaren hayatınızda yaratabileceğiniz tüm o harika şeyleri fark edin. Şimdi derin derin nefes alıp verin. Tam kalbinize doğru. Hiç düşünmeden sadece hissedin, algılayın. Kalbinize dolan nefesin yarattığı ferahlığı ve esenliği hissedin. İşte sizin gerçek kimliğiniz orada yer almaktadır. Ona ulaşmanın en etkin yolu da dikkatinizi zihninizin kontrolsüzce ve istemsizce yarattığı düşüncelere vermekten ve onlara inanmaktan vaz geçmekte yatar.
Size kolaylıklar dilerim. Daha detaylı bilgi, yardım ve deneyim için benimle istediğiniz zaman profilimdeki linkler vasıtasıyla irtibata geçebilirsiniz.
Sevgilerimle.