Ayık kafayla da olmuyor ki.. 🥂😋

Ayık kafayla da olmuyor ki.. 🥂😋
Evet var fakat bu yaşadığım ikili ilişkilerde bana pahalıya patladı. Tartışma sonraları olaylar daha da büyümesin diye dikkat etmemiz gereken noktaları objektif bir şekilde değerlendirirken "Ben de şu özelliğimi törpülemeye çalışacağım, hatalıydım." ifadesini dile getirdiğimden diğer bir tartışma da "Sen zaten sen şu özellikte olan bir insansın" bilmem neler... yüzüme az çarpılmadı. Bazı insanlara güzel dil de yaramıyor objektik değerlendirmelerde hep su istimal. Ondan artık tartışma varsa susmayı tercih ediyorum bırakıyorum karşımdaki konuşsun hem ne üzülürüm ne de yorulurum.
İlk olarak kendimde ararım, hatam varsa kabul edip Özürümü dilerim, yoksa da o kişiden uzaklaşırım.
Eig için teşekkürler
Rica ederim..
Benim memleketim 'Hatay' ben direkt haritada arıyorum. 🙄
Elbette hatayı kendimde aradığım zamanlarda oldu. Çünkü hiç kimse 10 üzerinden 10 kusurlu ya da kusursuz değildir.
Aradım taradım buldum. Çözüme başladım
Cevap
18Cevap
Evet, yanlış varsa önce kendimi sorgularım. Ben nerede hata yatım diye...
Hatalı olduğumu düşünüyorsam sadece..
Hatayı kendim dışında her şeyde arıyorum
Evet çokça sorgularım kendimi, düşünürüm davranışlarımı, kelimelerimi.
Kendimden emin olduğumda karşımdakini suçlarım.
Sadece karşımdaki insanda sorun aramak gibi bir bencilliğe hiçbir zaman düşmedim. İnsanız, hepimiz hata yapabiliriz bunun farkında olabilmek lâzım.
Hatalar net çizgilerdir. Bu çizgileri aşan birisi ben de olsam sorunu ararım. Ben de olmayan hatalara ise tavrım nettir. Herkes hatasında boğulmalı.
Karşı tarafın hatalarını daha kolay söyleriz. Fakat sıra kendi hatalarımıza gelince biraz ego veya kibir mi desem ne desem bilemedim artık, onu alt bir kenara bırakmak gerekir ki kendimizdeki yanlışları düşünebilelim.
Elimden geldiğince objektif bakmaya çalışıyorum.
aslında hata bende hep..
bunun farkındayım ama işte kabullenme evresi biraz sürüyor..
Ararım tabiki. Hatam varsa oturup düşünürüm, yoksada karşı tarafın hatası vardır derim. Hatta durumu anlatırım birine belki benim göremediğim bir nokta vardır diye. Belki ben hatamı göremiyorum diye anlatırım. Öyle karar veririm buna bazen.
Her olayda objektif olmaya calisirim. Durup bi dusunurum bende de hata var mi diye. Bazen kuyrugu dik tutmaya calisirim bazende yok bende hataliyim deyip geri adim atarim.
Kimsede hata aramam. Hatta hata diye bir şey yok benim için. Olandır o, hata değil. Öyle ya da böyle öyle oldu. O olandan kim nasıl etkilendi diye ona göre yol ararım.
Olayları objektif değerlendirmeyi seviyorum , kendimle alakalı olan kısmı mutlaka didik didik ederim. Insan diğer türlü aynı hatalarda patinaja düşer.
Her iki tarafta da ararim objektif bir şekilde. Bulunca da karsi taraftaysa gider yuzune soylerim. Bendeyse duzeltir telafi etmeye calisirim
Hatayı kendinde aramak insanın kendine yakışanı giymesidir fakat rte'nin asla yapmayacağı şeydir mdldmdmf
Dört dörtlük birisi değilim illaki hatalarım vardır, hatasız kul olmaz.
Arada derim acaba ben yanlış, onlar mı doğru? Bu huyum babamdan kaldı..
Hanımefendiler beni sevmiyorsa onlar haklıdır. 😊 Black Pill Forever. 😊
Ortada bir hatalı varsa o ben asla olamam 😎
Zaman zaman neden olmasın ki hep haklı olamayız neticede
Var.. En kötü huyum suçu hep kendimde ararım..
Hata yapmam , yanlış karar veririm bazen önünde sonucunu kabullenirim.
Sonunda sonucunu kabullenirim *
Empati yaparsak sorun kalmıyor dediğin gibi
Hatayı kendimde aramaya başladığımda yaşım 16'dı kendimde aramayı bıraktığımda da 20'di o gün bugündür tek bir hata aramam kendimde.
Tüm olasılıkları sorgulamaya özen gösteririm..
Hatayı pek aramıyorum ve yakında temizlenecek pis suriyelilerden
beni hataya sürükleyip sonra da hatayı kendınde arama diyemezler !!!
Hayır hata yapmışsam yapmışımdır nesi sorguluyayim düzeltebilirsem düzelmeye çalışırım yoksa da olan olmuş zaten yapacak bisey yok
Evet. Birisine bir şey demeden önce mutlaka kendime bir bakarım. Onlar söylemeden önce hatamı nerede yaptığımı ben söylerim
Aramadığım günmü kaldı genelde arıza benden çikar 🙄🤷♀️
Karşı taraf yeterince hata buluyor sizinle ilgili size fırsat kalmıyor o yüzden çok ta takılmayın
Var ama genelde karşı tarafta aradıktan sonra kendimde ararım
Oluyor bu konuda iyiyim galiba
Alkış bana 👏👏👏
Çok mütevazısın dostum😋
Ne olursa olsun hep kendimi suçlarım
Tam benlik soru hep arıyorum
hata bendedir kendimde ararkm ama başkasına atarım
Empati gücü sağlam biri aramadan da sonuca ulaşır
Güzel bir aynam vardır
Herşeyde önce kendimi sorgularım ne yaptım diye..
Evet var kendimi sorgularim 🤗
Çok, Özeleştiri çok yaparım..😌
Tabi var..
Ksjsjsjs..
Tabiki ararım, hatam varsada düzeltirim…
Yooo neden öyle bir şey yapayım ki 😎
Benim olayım hata ya
aradığım olur
Var düşünürüm nerde hata yaptım diye
kabullenirim.. suçlama, sıçratma olmaz.
Çok var
Hayır
Ararım
Var 👌
Hataliysam evet
Bazen
Var.