Gün içinde bazen aklımıza bir şey düşüverir ve "Neredeydi bu ya, neydi bu ya, ne ne ne!.." gibi haykırışlarla arayış içine gireriz. Aradığımız şey ise bir fikir olur, bir eşya bazen ise bir kişi. 🙄
Böyle bir durumda aradığınızı bulmak sizin için zor mudur kolay mı? 👇
Aradığınızı şıp diye bulur musunuz yoksa zorlanır mısınız?
Çoğunlukla buluyorum. Koyduğum şeyin yerini kolaylıkla unutmam. Kafam çok dalgın olduğu bir anda bir yere tıkıştırmışsam ancak o şekilde yerini unutur, bulamam.
Odam dağınıktır ama neyi nereye koyduğumu bildiğim için şıp diye bulurum. Ta ki annem odamı toplayana kadar 😅😅 göya annem odamı topluyor ve ben artık hiçbir şeyimi bulamıyorum jdjjdjd Yani annem odamı ellemezse şıp diye bulurum, ellerse bul bulabilirsen 😅
Aradığımı şıp diye bulurum çünkü her şeyi yerine ben koyarım, evde de bana sorulur bu yüzden. Evdekilerin kaldırdıklarını bile ben bulurum. "Sen kesin buraya koymuşsundur" derim. 😂
Ne aradığıma göre değişir. Mesela çorabımın bi teki, tel toka , lastik tokam, şarj aleti, küpem vs bunlari zor bulurum bazen bulamam. Sanırım ben şıp diye bulamıyorum eşyalarımı.
Ne aradığıma ve benim o anki dikkatime veya hafızama bağlı. Elimi attığım gibi bulduğum şeyler de olabiliyor ya da tam tersi oluyor o yüzden net bir cevap veremeyeceğim.
Gün içinde sağa sola bıraktığım telefonu, kahveyi bulmakta zorlanıyorum. Alışkanlık olmuş aslında bırakmamak lazım ama bir şeyle meşgul olurken oluyor öyle.