OKB hayatımı s. kiyor. Kafayı sıyırmama ramak kaldı. 2 gün sonra bütüm var saatlerce dersten kalkıp elimi yüzümü yıkıyorum. Kafayı sıyırdım. Yurttaki kızlar tuhaf tuhaf bakıyor sürekli el yıkadığımı görünce. Kafayı sıyırıyorum. Derse başlamadan önce 20-25 kere yüzüme su vuruyorum. Ellerimi yıkıyorum. Dersten kalkıp ellerimin kuruduğunu düşünüp ellerimi yıkıyorum. Bir kere değil 10 defa el yıkıyorum. Napıcam ben? Ders çalışacağım zamanlar yapıyorum tüm bunları. Delirdim mi ben?
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
hayır okb çok yaygın bi hastalık tedavi olman gerekiyor psikiyatriste görün daha fazla geciktirmeden sonra kafayı yiyosun gittikçe ilerliyor karadelik gibi içine çekiyo baya les bisey
İlerledi zaten. Eskiden yüzümü yıkamazdım. Şimdi yıkamazsam sanki derse odaklanamıyorum. Bi kere de yıkamıyorum ki her yıkamaya gittiğimde 15 20 defa su vuruyorum yüzüme. Oturup ağlayacaktım ama sınava 2 gün kaldı bi kere ağlarsam bi daha derse oturamam. Sınavım geçsin gideceğim zaten psikiyatriye
çok geç kalmışsın gitmeyerek ama her şeyden önce şunu bilmelisin ki ilaçlar bi yere kadar kafanı dağıtabiliyor kendini elini yıkamazsan kötü bir şey olmayacağına ya da elini yıkamakla hemen kurumayacağına inandırman gerekiyor ilaçlar sadece geçici yardımcı olur kafada bitirmen lazım bir şeyleri ben de okb hastasıyım ve uzunca yıllar her şeyi sayılara göre yapıyodum sol elimle dokunduguma sag elimle de dokunmak zorundaydım 5 yaşından beri devam etti bu durum şu an 21 yaşındayım 3 sene önce tedavi aldım sonra ilaçların doğru düzgün etki etmedigini fark ettigimde ilaclari biraktım ve kafamda bitirdim şu anda okb sıkıştırmıyor bile diyebilirim ne kadar kafaya takarsan o kadar ilerler seninle
Ya şöyle bişey ki ben ders çalışacağım zaman bunlar oluyo. Derse otururken oturduğum yer temiz olsun. Elimi yüzümü yıkayayım da odaklanmam artsın. Kalemlerim temiz olsun. Kitaplarım temiz olsun diye diye bu hale geldim. Biri kalemime dokunsa hemn siliyorum. Kalemlerimi yıkamışlığım bile var. Normal hayatta bu kadar değil. Çünkü yazın ders çalışmıyorum. Odaklanmamı gerektirecek bir şey yapmıyorum. Ama her ders çalışmaya kalktığımda bunları yapıyorum. Beynim çok yoruldu. Yurttakiler tuhaf tuhaf bakıyor. Son 2 günüm bütlerime ama ben el yıkamaktan yüz yıkamaktan derse oturamıyorum. 6 saat çalışabilecekken 3 saat çalıştım sadece bugün.
ders çalışmak istemiyor musun yani
Hayırr saatlerce çalışmaya heves ediyorum. Ama o an dikkatim dağılıyor. Ya ben çalışmayı severim ama bu durumda işkence gibi oluyor bana.
en kısa zamanda doktora görünmen tavsiyem yoksa gittikce dibe ceken bi hastalık oyle hafife alınacak bisey degil iki gün daha sık dişini sonra ilk işin doktora gitmek olsun
Öyle yapacağım. Ama günler geçmiyor sanki. Yarın okula gideceğim orada çalışmaya çalışacağım. Annem kendini çok zorlama diyor ama geçmem gereken 2 ders var. Bi yandan benden mi önemli diyorum. Ama diğer yandan biraz daha dişimi sıkayım diyorum.
çalış çalışma değil ama kendine fiziksel olarak fark etmeden zarar verirsin ruhsal rahatsızlıkların ilerisi fiziksel rahatsızlıklardır hiçbir şey senin sağlığından önemli değil unutma
Öyle ya şu iki günü kütüphanede geçireceğim yoksa daha da kötü olucam. Uyurken bile neden normal değilim diye düşünüyorum. Yarın ellerimi saatlerce yıkamıycam yüzümü yıkamıycam diyorum yatmadan önce ama gel gör ki yapamıyorum.
Çok umursamamaya calıs yapmicam etmicem diye sonrasını düsünme ama yapacagın anda sonrasını düsün öncesinde düsünürsen beynin yapmak icin daha fazla istek verir
Tedavi görüyor musun?
Bi ara 2 ay ilaç aldım sonra ara verdim. Yazın yine başlayacağım ama şu an perişan haldeyim
Ara verilmez yaa düzenli tedavi görmen gerek. Ben 15 yıl yaşadım OKB ile.
Atlatabildin mi peki?
Hiçbir sorunum kalmadı.
Benim okulum bitse bu kadar takıntılı olmam belki. Ama daha 3 senem var. Günlük hayatta yani yaz aylarında bu kadar fazla takıntım yok. Ama ders çalışma zamanı fazla etkileniyorum.
Zaten stres arttığı zaman artar OKB
senin takıntıların nelerdi
Her dönem farklı bir takıntım oluyordu. Bir sürü oldu o yüzden. Çoğunu tedavisiz atlattım. 15 senenin son 2 senesinde tedavi gördüm sadece.