"Her şerde bir hayır vardır." Derler sen bu söze katılıyor musun? Var mı senin bir şerden çıkan hayrın?

2 Temmuz 2022
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer "Her şerde bir hayır vardır." Derler sen bu söze katılıyor musun? Var mı senin bir şerden çıkan hayrın?

2 Temmuz 2022
Bana göre bu söz insanları pozitif tutmak için söylenmiş bir söz.
Şer şerdir, hayır hayırdır. Eğer içinden hayır çıkacak olsa şer başa gelmez. Tabi bu benim fikrim. Başa kötü bir olay geldiğinde hemen karaları bağlayıp pes edilmesin diye ne kadar kötü de görünse aslında ucunda bir iyilik vardır mesajı verilmek istenmiş olabilir.
"Sizin hayır sandığınız şeyde şer; Şer sandığınız şeyde hayır vardır. Allah bilir, siz bilmezsiniz.. (Bakara 216. Ayet)"
Aslında her şerde hayır vardır değildir. Öyle olsa her hayırda da şey olması gerek değil mi?
Sizin şer sandığınız şeyde hayır vardır. Sonunu siz bilmezsiniz, nedenini siz bilmezsiniz. Şer sanırsınız oysa olaylar gerçekleşir bir bakarsınız ki değilmiş, bazen siz fark etmezsiniz ama öyledir. Kısacası hayır ve şer Allah'tandır, Olan biten her şey Allah'ın emrindedir, dolayısıyla olan her şeyde hayır ummak, hayır dilemek gerek.
Kesinlikle vardır. Bir çok kez yaşadım. Her şeyin derin bir anlamı var. Her şerden emin ol bir hayır çıkıyor bunlar tabi o anda asla belli olmuyor. Sabır etmek lazım..
Tabi bu her şey KADERDİR demek değildir! Sen elinden geleni yaparsın, olmuyor ise olmuyordur. Kendinden emin isen, sözün bittiği yer ise, aşamadığın birtakım şeyler için aşmaya bile çabaladıysan o şekli ile olmadıysa eyvallah dersin..
Bu benim çok inandığım bir sözdür.. Evet, bence her şer de bir hayır vardır. Görmesini bilmek lazım sadece.
Cevap
20Cevap
Her olumsuz şeyin bize olumlu bir şey kattığını düşünüyorum evet.
Hayır yoktur. bu genelde inançlı insanların tesellisi
“Olur ki siz bir şeyden hoşlanmazsınız, hâlbuki hakkınızda o bir hayırdır. Ve olur ki bir şeyi seversiniz, hâlbuki hakkınızda o bir şerdir. Allah bilir, siz bilmezsiniz.” (Bakara, 2/216) ayeti varken buna yok demek büyük günah olur ki yaşadıklarım da bunu gösteriyor
Olmasa bile umudum o yönde. Kadere inancımız varsa, buna da inancımız olması gerekiyor.
Evet ben buna inanırım ağır bir trafik kazasi geçirdim benim için şerrdi ama maddi manevî kazançlarım oldu ve yüklerimden kurtuldum.
Geçmiş olsun ve hayirli olsun.
Teşekkür ederim amin💐
Öyle olacağını umut ediyorum hep.. Hayırlısı..
Bence her şeyde hayır vardır
Yaptığım bir bisiklet kazası sonrası eve döndüm dönmesem daha büyük bir kaza yapabilirmisin
Böyle diye diye yeterince şer topladım. sıra beklenen hayır da ama bir türlü gelmek bilmiyor. merak ediyorum hangi şerrimde bi eksiklik var.
Kesinlikle vardır diye inanıyorum. Yin yang felsefesindeki gibi, her şerrin içinde hayır, her hayrın içinde de bir şer mutlaka vardır.
Evet, çünkü her yaşanan bir derstir, daha beterinden korunmanın dersini verir.
İnanmıyorum ona ben. Boş avuntudan başka bir şey değil
Doğruluğuna şüphesiz inandığım bi sözdür. Her zaman da kullanırım bu sözü. Bence vardır.
Katılıyorum önceden bunu anlamıyordum ama şimdi anlıyorum her şerde hayır vardır
Ben buna inanıyorum, bence gerçekten her şeyde bir hayır vardır 👍🏼
Kesinlikle evet her şerde bir hayr, hayr bildiklerimizde şer olabilir.
Defalarca tecrube ettim. Kesinlikle dogruluguna inaniyorum.
Hepsinde olmaz
Heeeeeeeeeerrrrr şey de bir hayır vardır
Vardır herhalde daha üst versiyonumuza ulaşmak için yaşıyorsak öyle olmalı bnce yoksa Allah belamızı vermek isteseydi uğraşmazdı bu kadar
Kesinlikle doğru, bazen oluruna bırakınca kendiliğinden ortaya çıkıyor zaten
Aynı zamanda her iyide de bir kötü vardır. yin yang felsefesi.
belki diğer tarafta verirler bizdekide umut işte
Ben zorla evlendirildim Yıllardir bir kez olsun hayrını görmedim Allah belasını versin herkesin buna Sebeb olanin
Evet, yaşadım gördüm.
yok oyle bı dunya , züğürt tesellisi :)
Hayır inanmam.
Her şeyde bir hayır vardır evet.
Var inancımız o yönde
Geleceği kimse bilemez sadece umut ederiz
Kesinlikle var.
Hepsinde değil bazılarında
Gormek isteyene vardir
Var bizzat canlı canlı yaşadım
Evet vardır.
Kesinlikle öyledir