Hayatı sorgulama ve anlamlandırmaya çalışma evremin kendimle keyifli vakit geçirme anlarıma bile bir şekilde dahil olabiliyor olması felsefi yönümün istemsizce nüksettiğini hissettiriyor 🤦 Siz bardağın dolu tarafını görenlerden misiniz, yoksa boş taraflarını da görmekten yana olanlardan mı?
Bardağın dolu tarafını görüp, boş kısmıyla ilgilenmeyen insanların uğradıkları boşluk ve hayal kırıklıkları, sadece görünen kadar küçük olmamakla birlikte; bunu toparlamakla geçen süre de bir o kadar yıkıcı ve yaralayıcı olacağından ötürüdür ki ben neden boş, bu kısımla ilgilenirken felsefe yapma amacından oldukça uzak bir cümle kurdum.. 😄
Burada benim için önemli olan bardağın amacı. Bazı günler gayet dolu tarafını görebilirken bazı günler ise boş tarafını görmek de ısrar ediyorum. Bana sürekli bardağın dolu tarafını görmeye çalışmak saçma geliyor. Tamamen gerçeklikten uzak ve boşa iyimser olma çabasından başka bir şey değil. Bardak boşsa boştur, eğer bir renk siyahsa siyahtır. Kendimizi kandırıp o renkte pembe görmeye çalışmanın anlamı yok.
Genellikle dolu tarafına odaklanırım, ancak boş tarafını da göz ardı etmem değerlendiririm. Neden, nasıl, ne sebeple böyle oldu, bir dahakine nasıl tam dolar diye kendimce bir analiz yaparım.
Bu devirde çoğu kişi bardağın dış yüzeyine bakıp aldanıyorlar içinde daha ne olduğunu görmeden her şeyden vazgeçenleri tanıyorum, ben bardağın boyutuna inceliğine ya da kalınlığına bakmam içinde olan sıvının tadına rengine ve sıcak-soğukluğuna bakarım…
bundan 2 saat önce arkadaşımla aynı muhabbeti yaptık o bardak boş olsa da doldurmak için ırgat gibi çalışan biri diğer arkadaşımız bardak boşsa bardağı fırlatıp atacak biri bense o 2 sinin deyimiyle ortada ki bardağı bile görmüyorsun bırak yarısını bardağı görmüyorsun diyorlar
Objektif yaklasmayi seviyorum. Bos tarafi neden bos benden kaynakli mi degistirebilecegim seyler var mi, bunun cevabini ararim. Dolu tarafi da bir sonradaki adimda beni ne kadar motive eder buna bakarim. Ümitli olmak adina doluyu gormeye meylediyorum genel itibari ile ancak bos tarafini da unutmuyorum.
Bardağın boş kısmını görsem de doldurmaya çalışırım. Yeri gelir dolu kısmında fazlalık varsa boşaltırım. Önemli olan hayatımın değerli kısımlarının nasıl bakmam gerektiğini göstermesidir. Deneyim tecrübelerle sabit kılınıp bardağı doldurdukça sıkıntı olmaz. Yeter ki bardağı boşaltmaya gerek duyacak adımlar olmasın hayatımda.
2017 Haziran ayına kadar asla bu açıdan bakmazdım ama yaşadığım seyler sonrası bardağı boş olsa bile dolu goruyorum çünkü hayat bazı şeyleri kafaya takmak için çok kısa elinden geldigince düşünmemeye çalışıyorum kotu şeyleri
Hep dolu tarafından bakıp görmeye calsıyorum olumlu bırıyım olumsuzluktan uzaklasmaya calsıyorım ama hayat stresı bazen ters tepkı vermemem neden olabılıyor
Ben bardağın boş tarafına bakarım, gelip geçici dünyanın verebileceği sadece acı, mutluluk bile sahte bu dünyada, en güzel anlar rüyadır sadece, dön bak gerçeğe, gerçek acıdır aslında...
Boş bardağı doldurur, dolu bardağı görünce de içerim ben.
Düz adamız, felsefe falan aşar bizi.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hayır hep olumsuz kötü tarafını görürüm çok zararını görsem de bu huyumu gerçekçi olmayı seviyorum ve ona göre uyum sağlıyorum en kötüsüne hazırlayıp kendimi polyanna olmayi beceremeyenlerdenim.
Hem de nasıl. Hayat felsefem diyebilirim. Aslında öyle olduğumu farkettim ve bunu kendimde keşfettiğim de genelde fayda veren bir düşünce tarzı olduğu için alışkanlık haline geldi diye bilirim.