Tüm gün ev işi yaptııııımmm, camlar yetişmedi sabahı bekleyemiyorum şimdi silmek istiyorum, çıldırmış olmalıyım durdurun beni.
Depresyona mı giriyorum aceba ne?🙄
Tüm gün ev işi yaptııııımmm, camlar yetişmedi sabahı bekleyemiyorum şimdi silmek istiyorum, çıldırmış olmalıyım durdurun beni.
Depresyona mı giriyorum aceba ne?🙄
Depresyon belirtisi mi bilmiyorum ama gerçekten insanı rahatlatan bir yönü var temizlik yapmanın sanırım etraftaki pislikleri temizleyince hayatımızdaki kötülükleri de temizlediğimizi falan düşünüyoruz özellikle bazen sırf temizlik yapmak için annemi evden gönderiyorum çünkü o evdeyken kafama göre temizlik yapamıyorum aslında bana bir zararı olmuyor ama alışkanlık olmuş sanırım. Özellikle parkeyi paspaslamak çok rahatlatıyor beni.
Merhaba, psikolojide bu belirti evet depresyona işaret ediyor yani bir mutsuzluk sizde hakim olduğu için aşırı düzenli ve temiz olmak istiyorsunuz ama şöyle bir ince detay var bana göre. Eğer bu istek sürekli değilse ve ayda yılda bir diyebileceğimiz bir anlık bir temizlik yapma eğilimiyse hiçbir sıkıntı yok. Sürekli olması sıkıntı bence. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Sürekli değil arada böyle dip köşe temizlik yapasım tutar, kendimi durduramam. Öyle bir an'dayım yine.
Güzel görüş için teşekkür ederim. 🌺
O kadarı bende de oluyor yani bir sıkıntı yok öyleyse. Rica ederim :)
Bu hem temizlik takıntısından hem de can sıkıntısından olabilir.. Bence kötü bir şey de değil.. Keşke her depresyona giren temizlik yapsa da bir faydası olsa kendine..
Cevap
12Cevap
Eve kapanmanın zararları. 🙄
Depresyon değildir. 🙄😄
Depresyon da olabilir takıntı da
Olabilir, mutsuzluk ve üzgün düşüncelerden belki başka şeylerle ilgilenerek mesela temizlik gibi uzak kalmayı seçebilirler.
1 hafta hastanedeydim ihmal ettim, evde iş çoğalmış. Sağı solu dağınık gördükçe canım sıkılıyor.
yok ama ben zevk alıyorum temizlik yapmaktan mesela dün iki katı temizlediğim yetmezmiş gibi bugünde banyoları yıkadım 😂
Ellerin dert görmesin 😄
Amin ayol 😀
O ne güzel depresyon belirtisi 😅 Hamaratlığın tuttu demekki. Ben depresyondayken herşeye öfke ile bakıyor yataktan kalkmak istemiyorum
Herzaman hamaratım ben şekerim fkfkg
Aaa asla öyle şeyler yapmam ben, yaptım mı tam yaparım.
😄 Pis seni fkfkg
Anne haklı fjgkg
Her moralin bozulduğunda temizlik yapma alışkanlığın varsa olabilir. Diper türlü arada olur.
Moralim bozuk olduğunda uyurum ben 😄
O zaman normal😅
😘🌺
Olabilir. Bırak acele etme.
Hemen her şey olsun istiyorum.
Her şeyi de alırsın 😃
Olabilir dikkat et
Sen böyle söyleyince daha çok depresyona giresim geldi. 😄
Okb hastalığı , bunun nedeni de serotonin düşüklüğü. Prozac diye bir antidepresan var serotonin seviyeni yükselt ve kurtul.
Teşekkür ederim benim hep böyleydi temizlik yapmaya başladım mı bitirmeden duramam.
Bizim lola sagolsun hic sokmuyor beni depresyona 🤪🤪
Yani olabilir 🤔 istenmeyecek bi şey hu
Ben depresyondayım ve bazen öyle kafam boktan oluyor ki kendimi temizliğe veriyorum bu bir uyarı olabileü
Yapmur yapacak * 😂 sanırım depresyon
Yağmur yağmasın yaa, balkon camlarını dün sildim fkfkgkgn.
Gidip hava durumuna bakayım 😭😭😭😭
Takıntı haline getirme fazla dikkat et
Takıntı haline gelmez heralde o kadar değilim. 😄
Mevsimsel depresyon diyorlar oda olabilir😊
mutsuz insanlar genelde bunu yapıyor..
Mutsuz değilim ama yorgunum.
Zihinsel yorgunluğum var.
aklını dağıtmak için yapıyorsun yani :)
Aklım başka türlü dağılmıyor, düşün düşün sonu yok.
Temizlik yapınca şurayı sileyim burayı toplayım derken vakit geçiyor.
Titizlik
Evet
Öyle evet
Başak. Burci
OKB olabilir
Belki de ev çok pistir😛
Sen esine de huzur vermezsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?