İnstagram storylerini filan görmeye tahammülüm yok
kıskançlık gibi algılamayın elimden olan bir şey değil kimseye haset etmiyorum sadece durum bu
İnstagram storylerini filan görmeye tahammülüm yok
kıskançlık gibi algılamayın elimden olan bir şey değil kimseye haset etmiyorum sadece durum bu
Şimdi söylediklerimden beni amaçsız, beceriksiz, duyarsız ya da çabalamayan gibi biri görme.
Kıyas yapacaksan haset etme ama imrenebilirsin. Yani bende yapabilirim de. Çabalamadan hiç bir şeyin sahibi olunmayacağını sende biliyorsun.
Bugün ben Para içi her şeye evet deseydim şu an da Milyoner biri olmuştum inan bana. Buna aptallıkta diyebilirsin.
Ben hayata sade bakan, kalender bir insanım. Dünyayı sadece vârolduğu için seviyorum. Doğayı, hayvanları ve dâhi kainatı. Bunlara bakmak bile bana huzur veriyor. Küçük şeylerle uğraşmak bana mutluluk verir. Canım sıkılır kağıttan gemi yaparım. Ya da uçak yapar evde uçururum.
Başkalarıyla kendimi kıyaslamam. Kimseyle yarışa girmem ve o yüzden kimsenin de kalbini kırmam. Para için her şeyi yapmam ve Evet te demem.
Kişiliğimi ve karakterimi korurum. Beni ben olduğumn için severler. Kendimi kanıtlamak için gösteriş yapmam. Eninde sonun da fark edilirsin. Fark ederler seni.
Param ya da birikimim yok. Olduğu kadar yetinmesini bilirim. Bir simitle gazoz içmek benim için halen dünyanın en büyük zevkidir. Fakirlikte okul kantininde alamazdık. O günlerinin hatırana içer aklıma temaşa ederim.
Kendimi hiç bir zaman eksik görmem. Dışarıdan gördüklerinde inan senden farklı olmadıklarını bil.
Seni sen yapan karakterindir, duruşundur, güzel ahlâkındır. Bu en büyük nimettir, en büyük zenginliktir. Her zaman saygıyla anılırsın bunu sakın unutma. Bunlardan ödün verme. Ödün verirsen bir gün kulklanılır gözden de düşersin.
Sosyal Medyadakilere de bakma. Hatta hesabını dâhi sil derim. Ya da gerektiği kadar kullan. Bu medya olmasa hayatında ne değişir ki. Sana bakan, karnını doyuran, para veren onlar mı? Sosyal Medyayı hayatından çıkararak adım at hayata. Hiç bir şey kaybetmezsin.
Ben bile soyal medyayı eskisi gibi kullanmıyorum.
Instagram hayatımda kullanmadım. Sadece kızımın yarışması vardı sırf onun için açtım. Takip ettiğim bile yok ve açmıyorum da.
WhatsApp ta da sadece iş için. Ya da düğün dernek cenaze için kullanırım. Durumlarımda ya Acil Kan aranıyor vardır, Ya Cenaze bildirisi ya da Düğün-Nişan bldirisi vardır.
Teknoşojiyi gerektiği kadar, amacın kadar kullan. Mutlu olmak için mesaj atma, foto palaşma. Telefonla ara sesini duy karşı tarafın. Kalbine dokunsun. İçinde hisset.
Mutluluğu kendin yarat. Diğerleri yaspabiliyorsa bende yapabilirim de yeter. Amacını belirle ve harekete geç. Seni tutan kimse yok. Seni tutan sadece kendi sesin. Bunu sakın unutma..
Cevap
3Cevap
İnstagram storyleri gerçek hayatlarını yansıtmıyor insanların
Bende oyle hissediyorum ama bizden daha kotu halde olanlari vardir diyorum kendi kendime
Orası tabi öyle ama bu kötü hisswtmeye engel değil
Bu hayatı izlemeye gelmişiz
Bende varım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?