Erken uyuma niyetindeydim fakat Nietzsche'nin Ecce Homo - Kişi Nasıl Kendisi olur kitabını okurken saat 4 olmuş! Nietzsche'nin söylediklerinden anlamlar elbette çıkardım! Fakat başkaları bu yazılanlardan ne çıkardığını görmek isterim. Nietzsche Ne demek istiyor?
Anlayan ve kavrayan arkadaşların yazmasını diliyorum.
İlgili davranmayan arkadaşların yorumda bulunmamasını tavsiye ederim. Sonuç olarak herkes siteyi +18 bakış açısıyla kullanmak zorunda değil.
Her neyse Nietzsche şunları söylüyor :
İşlerin doğru gittiği konusunda şüpheliyken sarpa saran bir durum var ise hemen fark ederim.
Vücudumu ve ruhumu hemen orada alıp yok edemem ki!
Sarpa saran kaosun dili olan ebedi yolsuzlukla suçlanan yolda her şeyin yeniden tekerrür etmesini beklemekteyim.
Sanki yinelenmeye ihtiyacım var gibi, dönüşümünü bekleyen silüetimi uzaktan da olsa görür gibiyim.
Bu bir dışa vurum , bir isyan , bir propagandadan da öte bir tür aktarış, bir gerçek.
Bu benim dışımda gerçekleşen bir atmosfer hezeyanı, tütsünün sadece kendisini donatmasından olan şikayet.
Atlantik okyanuslarında kulaç atışlarımdan sonra dibe dalarken refleks olarak tutulan nefesin kontrolsüzlüğüne olan bilinçli nefretimin provasını, onlarca içmiş olduğum sigarayla yapıyorum.
Nefesimin kesilmesindeki kontrolsüzlük bir yana, düşlerime olan temasım, bilincime yansıtmak istediğim asıl benliğim, gözleri yarım yamalakta olsa hareket eden benliğime yabancı tutumum, aslıma olan habersizliğim, endişem ve kayıtlı kayıtsızlığım beni nefret haline bürüyor.
Bazen düşünüyorum da bir karıncaların yemek bulma amacını ciddiye alması gibi.,
tüm var gücümüzle tek bir rotaya karşı kılınçlanıp mücadele etsek.
Kılınçlanmadan kastım bir savaş değil, kılınçlanmak karşı çıkmaktan çok savunma mekanizmasının bir tür objesidir. Korkutmak için değil! Korktukları için kılınç kuşanırlar.
Ama şimdiden vazgeçtim! Aklımın kıyısından geçen bu düşlerimi dinledikten sonra bu karara vardım.
Benim yapmak istediğim şey ne bir savaş açmak ne de üstüme kılınçlarıyla gelenlere karşı kendimi savunmak.
Daha ilk başlarda söylemiştim zaten.
Benim sorunum tütsünün sadece kendisini donatmasından olan şikayet.
Bu bir tepkime ya da refleks değil işte!
Bu bir planlama, bu adilik.
Beklenmedik bir şekilde yağan yağmuru toplayarak bir su deposuna çevirmekle hiç bir alakası yok.
Bu işin içinde yağmurla bir iletişim var.
Yağmurla bir antlaşma söz konusu. Yağan yağmur, herkes için yağıyor illüzyonunu sunarken öte yandan anlaşmış olduğu ittifaklar, yağacak olan yağmuru depolamaya hazır şekilde bekliyorlar. Üstü kapalı bir anlatım değil bu dostlar! Apaçık bir şekilde uzunca bir özet.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer