"Kendini sevmek bir hamilelik göstergesidir." Bir süredir Nietzsche'nin bu sözünü düşünüyorum, ne demek istediği hakkında bazı düşüncelerim var ama hâlâ kesin bir karara varamadım.
Sizin fikirleriniz neler?
Sizin fikirleriniz neler?
hamilelik bir süreçtir. insanın kendini sevmesi, sevmeye başlaması bu sürecin içine girmesi demek. yani insan kendi içinde deneyimlediklerinden sonra bu sevgiyi açığa çıkarabilir, gösterebilir. en keyif alınan anlarla, sancılarla. ama tüm acılarında sonunda ortaya masumane bir sevgi çıkar.. süreç biter. yeni bir süreç başlar. her güzel şey bir acıyla doğuma başlar. falan felan :D
Vay be :))
peki sen ne düşünüyorsun bu dediğimle ilgili :D
En mantıklı düşünce buydu bence :)
Cunku insan kendini sevemez eger seviosa bilki kendini değil karnsevipduri seviodur :)
Ama kanka yani şimdi poh da çıkabilir, biliydim böyle olacagini, 500 tl pohuma gitti :((
Hahah gülmekten öldüm :))
Hamilelikte kadınlar içinde bir can daha taşıdığı için kendilerine, sağlıklarına, yiyecek - içeceklerine; kısacası her şeye daha fazla dikkat ederler. Yani aslında içindeki canı korumak içindir bu. Kendini seven bir insanda aynı hamileymiş gibi kendini böyle kollar demek istiyor.
Hamilelik bebek ve anne olmak uzere iki kisi arasinda gecer ya burada da nice kendini sevmeyi biden cok kisiyle bagdastirmis olup kendini sevmenin sizofrenlik belirtileri gosterdigini iddia etmistir. Evet ben uydurdum.
Hiç böyle düşünmemiştim :))
Cevap
13Cevap
üstad burada kendini seven insanın hayatına ve yaşantısına umut, sevgi vs yayacağını yani doğuracağını söylemiş olabilir, tabii söylememiş de olabilir ben nereden bileceğim adam üstad :)
Ben de böyle düşünüyorum :)
ben emin değilim sanki daha derin birşeyler yatmakta orada :)
sevgi insandan türeyen bir olgu , kendini sevmeyen kimse sevgiyi çoğaltamaz...
kendini sevmek , sevgiye gebelik gibi bişey... olsa gerek..
Bu da oldukça mantıklı :)
Hamilelik bir kadın icin daha özel bir durum ve kendisine asırı dikkat eder
Sorumluklarına yemesine icmesine..
Sanırım hassasiyet ya da sizofrenlik arasındaki bir durum gibi.
Felsefeciler çok farklıdır. Bazen kendi psikolojilerine göre bir felsefe ortaya koyabilirler. O sebepten bazı felsefe barındıran sözleri anlamlandırmak zor olabiliyor.
Kendini sevmek başka kendini keşfetmek gibi birşey mi ki?
Çok garip cidden düşünücem bunun üstünde
Insan ancak kendini severse yeni düşünceler ortaya koyabilir ve üretken olabilir demek istemiş de olabilir :)
Hamile denince aklıma sorumluluk geldi, artık kendine dikkat etmeye başlıyorsun da olabilir.
Kendini sevmek yeni bir insanin doğusuna gebe olmaktır, kendini sevdikçe doğacak yeni insan da sen oluyorsun tabi
Doğru bir söz bence ve birden fazla anlam yatıyor orada..
Olabilir :)
Boyle buyurdu Zerdüst
Sanırım o kitabında yazıyordu, tam hatırlamamaktayım ama :)
Heran büyüyen bir mutluluk, olgunluk..
Peki doğum ne oluyor o zaman :)
Iyice kafam karıştı :)))
yani diyor ki arkadaşlarımızı iyi seçip kitap okumalıyız hahah :D
Büyük bir yük taşıyorsun demek istiyor sanırsam.
Bende bilmiyorum. Filosoflar konuşturun zekaları..
Felsefe yapamıcam şimdi
Bilmiyorum :)
Olsun ben de bilmiyorum :)
Eig e bak hizaya gel
değişim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar