Valla memlekete gittiğimde her şeyi unuturum. Oranın havasına ayak uyduruk. Hayvan da giderim, bostana gider çapa da yaparım, daha gider ağaç keser doğrar getiririm. Açıkçası toprak korkarım. Bu yönümü çok seviyorum.
kusura bakmayin görüşümü belirtmek isterim ki köylü veya bizim dini inancla veya batıl inancla yaptığımız seyleri sadece koyluler yapmıyor. Kesinlikle bu kötü bir tabir. Bence insanlar nerden geldigini unutuyor ki köylü tabirini kullanıyor. Hepimizin ailesi annesi babası vs... Beton dairelerde yaşamadı. Gelenek gorenek ve inançlarımız dahilinde büyüdük. Bana gore sorduğunuz soru cok yanlış tabi herkesin kendi fikrine saygi duyarim ama unutmayin ki köylü insanin efendisidir.
Et balık kelle bunlar yenilir elle tabirine her zaman uyan bir insanımdır. Öyle eti tavuğu bıçakla kesip yeme huyum yoktur. En lüks mekanda dahi olsam elle yenecek bir yemeği çatalla ya da bıçakla ziyan etmem.
Detaydaki olayın aynısını yaşıyorum ya 😅 ortamından dolayı istemsizce ege şivesine bağladığım zamanlar tam egeli köylü oluyorum ama tamamen istemsizce gelişiyor.
Benim ki biraz alakasız olabilir ama lüks lokantaların yemeklerini değilde yaşlı amcaların teyzelerin gittiği küçük ev yemekleri falan yapan esnaf lokantalarının yemeklerini daha çok seviyorum 😅
Bu dediğini bende yapıyorum ya sjdmdm Bir de şey var mesela insanlar eliyle ekmek banıyorya, ben çatala takıp banardım eskiden jdjf Elini yemeğin içine gömenlerden iğrenirimde.
Bir insan sağlaksa niye zoraki sol elle kullansın ki çatalı. İnsanların kendi kendine koyduğu bir amaca hizmet etmeyen saçma kuralları ciddiye almamak lazım bence.