Biraz dini bir soru sorayım. Ben Kuran öğrenmek istiyorum ama bir türlü aklımı veremiyorum harfleri ogrenemiyorum aklımda kalmıyor çok denedim kursada gittim herkes bitirdi ama ben bitiremedim. Küçükken gittiğim de Kuran hocam sen hayatta Kuran falan öğrenemezsin dedi ve çok hevesim kırıldı o günden beri hep öğrenmeye çalıştıkça aklıma o geliyor ne yapmam gerek bu durumu yaşayan oldumu hiç. :((
Ben kendi kendime öğrendim. Kendim de YouTube den yöntem geldi aklıma. Sana da bu yöntemi vereyim önce elif ba harflerini yazarak ezberle. Üstün Esre-Otre vb bunları öğrendikten sonra. Altında Kur'an' harflerinin okunuşu yer alan bir Kur'an bul. Sonra YouTube ye gir. Tecvidli Kur'an yaz. Fatih Çolak var. O okurken sen de takip et ama ilk başladığın için hızlı gelecek. Video hızını 0.50 ye getir. O okurken sen de elindeki Kur'an-a bakarak sesli tekrar et sesleri. Bu sayede kendi kendine tecvidli öğrenirsin. Ben kendim bu yönetmi uyguladım. Bunu da Allah nasip etti birden aklıma böyle bir şey geldi ve ben böyle öğrendim. Rabbim inşeAllah sana da nasip eder 🤲
2
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Çok güzel Rabbım daim etsin inşallah. Allah razı olsun güzel bir bilgi verdin dalga geçmeden
@soran niye dalga geçeyim ya Elhamdülillah Müslümanım ve dinimi tebliğ etmek ve öğretmek farz. Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem zorlaştırmayın kolaylaştırın buyuruyor
Tam bir kardeşim ya tam bir kardeşim, ne demek "sen hayatta Kuran falan öğrenemezsin". Bunlar gibi eğitimciliğin e sinden anlamayan insanlar yüzünden pek çok kişi dine küstü. Elbette herkes gibi sen de öğrenebilirsin canım kardeşim. Sadece biraz vakit ayırman gerekir. Şimdi imkanlar çoğaldı. Youtube 'da çok sayıda öğreten kanallar vardır onlara bakabilirsin. Tabi gidebileceğin bir kurs varsa oraya gitsen daha iyi olur. Allah'ın kelamını öğrenmek şerefli bir iştir, başarabilirsin emin ol.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
InsAllah herkesin içinde rencide etti ve dalga geçti herkes benle hakkım helal değil asla
Kardeşim yazmadım, dal-lama yazdım. Ap-tal site artık benim cümlelerime müdahale etmeyi bırak!
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Niye öyle demiş ya, niye insanların heveslerini kırıyorlar bence pes etmemelisin, lisedeyken kimyadan en düşük notu ben aldım hoca bana herkesin önünde nasihat verdi, ezikledi tenefüste falan deseydi zoruma gitmezdi. Bende hırs yaptım ikinci sınavda sınıfın en yüksek notunu aldım. Pes etme hem sen Allah yolunda ilim öğrenmek istiyorsun. Şunu tavsiye edebilirim: Bol bol dinle, pratiğe dökmeden önce dili beynin bir kavrasın.
1
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Gerçekten aradığım ve beni teşvik eden bir yorum Allah razı olsun gerçekten:(
Türkçe Kur'an diye bir şey yok. Türkçe Kur'an olsaydı hacca gidenler namaz kılarken herkes kendi dilinde kılardı. Kabe imamı milyonlarca insana kendi dilinde nasıl Namaz kıldıracak?