Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Evet var. Ama artık merhametin yerini soğuk bir kalp kaldı. İçim soğudu istesem de düzelemiyorum. Olmuyor eskisi gibi. Anladım ki bazı şeylerin zamanı gelmiş..
Var tabi; tüm vatan hainleri ve pkklı olan tüm varlıklar, Hayvanlara ve çocuklara istismarda bulunan caniler, Kadın ve yaşlı bireylere taciz ve zorbalıkta bulunanlar, Engelli olan insanları istismar edenler değil benim merhametim hiçbir şeyi haketmiyorlar. Hepsinden iğreniyorum.
Oldu. Ama ben yine de merhamet ettim. Bana kötülük yapanları sadece hayatımdan çıkarttım. Onlara verilecek en büyük cezanın da bu olduğunu düşünüyorum. Kin, nefret bile beslemem. İçimi kötü hiçbir duyguyla doldurmam. Hayat kısa. Yaşanabilecek onlarca güzel duygu varken, kendimi kötü duygulara teslim etmem...
Oldu. Ama ben pişman değilim vicdanım rahat uyuyorum. Artık böyle insanların hayatımı işgal etmesine izin vermiyorum, onlar için üzülmüyorum tek fark bu.
Merhamet sahibi insanlar yaratılmış varlıklara içsel ve sorgulayamadıkları bir şekilde saygı duyar, sevgi besler ve anlayışla yaklaşırlar. '' Acımak '' tabirinin en nahif halidir bence ama merhametin de kendi içinde kıstasları vardır. Mesela birine koşulsuz merhamet duyarsınız ama davranışlarıyla onu hak edip etmediğini belirler sizin de dediğiniz gibi. Hak etmeyen zamanla yiter gider, hak eden zaten daimi olur.
Görsel de mükemmel olmuş, onca merhamet ve onca sevgiyle baktıkları varlık hayatlarını cehenneme çevirmişti '' Orphan '' filminde. Görselin olduğu sahnede müthiş bir irkilme hissetmiştim. Tebrik ederim.
olmadı da şükür insanlarla zaten samimi değilim bir iyilik yapsam da Allah için Allahın rızası için yaparım diğer taraf haketmezse eğer Allah var cezasını da vereceğini bildiğimden hakedip etmeyeceği farketmez bana 😄