Şahsen bireyselliği seçiyorum çünkü hiçbir zaman toplum yapısından etkileşim alamadım. Bireysel kafa yapısında daha çok kendine özgü olabilme mümkünatı oluyor. Sevgi dolu bir toplum içinde olunsa oranın parçası gibi hissetmek güzel olabilir ama şu anki toplumda çok eksiklikler olunca insan psikolojik olarak progresif olabilmek için bireyselleşmek zorunda kalabiliyor. Sizin tercihiniz bireysellik mi bulunduğunuz topluma ayak uydurmak mı?
Toplumun Bir Parçası Gibi Olmak mı Bireysel Olmak mı?
Bireyselliik tercihimdir. Toplum bana gereksiz stres yüklüyor ve verimimi düşürüyor. Bireysel iken daha üretken ve stressizim. İnsanları genel olarak sevmiyorum. Maalesef yaşadığım ülke bireyselliğe hala saygı göstermiyor. Belli bir yaşına kadar aile ile yaşayıp daha sonra ekonomik durumdan dolayı bireysel eve çıkamıyorsun. Sonra insanlardan birey olup yetişkin gibi davranmasını isterler. Ülke bu tür şeylerin oluşmasını sağlayacak ortamı sunmuyor ki?
Toplumsal değer, gelenek, görenekler, örf ve adet gibi toplum dayatmaları bana hep saçma gelmiştir. Bence aynı topluma ait insanları tek tipleştirmekten başka hiçbir işe yaramıyorlar. Sonra yaratıcılığı yüksek ve eşsiz bireylerin çıkmasını beklerler. Daha çok beklerler.
Aynen öyle. Böyle olunca mağazalardaki standart bir gıdanın reyona sıralanması gibi hep benzer yapıda insanlarla karşılaşılıyor hep sağa sola bakınca. Eşsiz bireyler isteyen bu toplumun kendi yaptığı dayatmaları ateş söndürmek için dökülen benzin gibi ters etki göstermekle beraber daha kötü hale getiriyor dediğin gibi abi.
Bireysel olup özgün bir biçimde yaşamak her zaman daha iyidir.
Toplumun bazen ne yaptığını anlamak pek mümkün değildir. Durum böyle olunca ben de ne yaptığımı anlamam. Koyun sürüsünden farkı olmayan bir topluma karışmak hiç bana göre değil.
Kendi çizgim de yürümek bana iyi gelir. Bu çizgiden düşüş yaşasam da - en azından ben yürüdüm ben düştüm der kabullenirim. Bir başkasının çizgisinden yürümek, nereye gittiğini görmemekdir.