Nasıl bir yol izlemeliyiz?

Dün gece 3 saat elektrikler gitti bende çocukluğumdan beri karanlıktan korkan bir insanım uyuyamadım yatakta döndüm durdum sonra balkona çıktım hava almaya sonra elektrikler gelmiş eşim beni çağırdı gözün aydın elektrikler geldi uyuyabilirsin bu gece bana uyku yok dedi o karanlıkta uyumayı seven ben ise karanlıktan korkan karanlıkta uyuyamayan biriyim bunun için tartıştık bende ona ayrı yatalım böylece sen karanlıkta bende ışıkta uyurum birbirimizi kirmamis oluruz dedim kabul etmedi bende kavga çıkacağını bildiğim için ustelemedim sonra o da iki seçenek sundu 1. seçenek seni 1-2 gün uyutmam sonra kafayı bir vurdun mu bak nasıl dalarsin uykuya dedi 2. secenek gece ben uyumam sen uyursun ışıkta açık kalır böyle devam eder dedi benim bünyem zayıf olduğu için 2. seçenegi kabul etmek zorunda kaldım ben ona başka seçenek sundum ama eşim kabul etmedi onun gece uykusuz kalmasını istemiyorum ama bişey diyemedim çünkü dinlemeyecegini biliyorum bana ben son sözümü söyledim itiraz etme ben uykusuzluğa alışkınım dedi ama içim hiç rahat etmedi ne yapacağım bilmiyorum?
Nasıl bir yol izlemeliyiz?