Bazen etrafımızda psikolog terapisi etkisinde insanlar olur. İyi gelir iyi hissettirir.. 😊 Bu kişiliğe sahip insanlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Siz de öyle misiniz? Önce kendine sonra güzel olan her şeye iyi gelmeli insan... 🎈
Böyle insanlar genelde laflarıyla değil duruşları ile ve hayat enerjileriyle insanı terapi etkisi yaratırlar. Yani öyle bir havaları vardır ki sanki sakin bir liman gibi. Onlarla konuşmadan bile yanlarında dursan da kendinizi çok iyi hissedebiliyorsunuz. Ne diyelim ki Allah sayılarını arttırsın.
Değmeyecek kişilere karşı kendinden fedakarlıklar yaparak onlara terapi etkisi yapan insanlar var evet. Bu insanlardan birisi de bendim ve ne kadar değmez olduklarını anlayıp artık sadece hakedenlere bu muamelede bulunuyorum. Kıymeti ve karakteriyle bu terapiye layık olanlar haricindeki herkese mesafeliyim. Bunlara karşı en az kendileri kadar bencil olmak en doğrusu..
Bu aralar kendi terapime odaklandığım için, etrafımdaki insanlara çok bakamıyorum. Bazen fazladan fikir almakta zarar görmem ama aldığım fikri de uygulamam. Destek olan insanların olması güzel, yeri gelince bende oluyorum. Bazen insan içini dökecek bir yer bulamayınca, onu anlayan birine dökmesi rahatlatıyor.
Onlar bana bir ayna oluyor. Kendimi görüyorum hatta fazlasını. Ama bir yandan da korkutucu benim için. Çünkü alışmak istemem. Özlemeyi sevmem, olabilecek her şeye de hazır ederim kendimi. 🦁
Aynen öyle kiminle sohbet etsem ayrılmak istemiyorlar terapi vermiş gibioldunuz diyorlar gerçektende kimseye ön yargılı bakmam nazar etmem herkesin iyiliğini isterim devamlı pozitif enerji veririm 6. Hşsm güçlüdür düşünce ve karekter okumaözelliğim olduğundan belkide
Boşuna mı yıllarca Lacan, Freud okuyup bilişselci davranışçı terapi yaklaşımlarını inceledik. En çok bana soracaksiniz sıkıntınızı ve ben de takma ya geçer diyeceğim!1!1
Irvin D. Yalom denilince aklıma direkt Nietzsche Ağladığında kitabı geliyor bir türlü okumak nasip olmadı ama aklımda okuyacağım. Yeni kitabı da bu da gelir bu da geçer olsun bence. 😄
Okudum onu. Bugünü yasama arzusu kitabı da çok iyi. Aslına bakarsan yalom çok iyi bir yazar sayılmaz ama konu seçimleri iyi ve ilgii alanıma giriyor. psikanalistlerin iyi ekmeğini yedi velhasıl.
İyi düşünmekten kaybetmiyorsun aslında bunu yanlış insanlar üzerinde göstermekten dolayı kaybediyorsun. Alma verme dengesini koruyamamaktan dolayı kaybediyorsun. O yüzden harekete geçmeden önce gözlem yapmak önemlidir bu da bir abla tavsiyesi olsun. 😉😅
Övmek ya da ego değil ama benim huzur veren bir yapım var anlarım ve dinlerim karsimdaki insani ve sarar sarmalarim kelimelerle saçlarını sever ruhlarını oksarim