Bir hayatta yapılabilecek yaşanabilecek ne varsa yaşadım belki %100 kadarını yaşamadım fakat neredeyse herşeyi yaşadığımı düşünüyorum ve artık tükenmişlik sendromunda gibiyim ne yapmalıyım ne olacak bundan sonra hayatım herşeyi yapmış yaşamış olan bir insan ne yapabilir artık bu dünyada bu hayatta?
Ya Allah aşkına Türkiye'de yaşamıyor musun? nasıl herşeyi yaşamış olabilirsin? en basitinden dünyayı gezdin mi? Evlilik hayatı yaşadın mı? Çocuğunun olması duygusunu yaşadın mı? Hiçbir başarın oldu mu? Hiç enstrüman çaldın mı? Ne yaşadın birader bu kadar?
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Amerika, İngiltere, Fransa, Almanya, Norveç, İsveç, Çin, Japonya, Tayland, Gezdiğim ve gördüğüm ülkelerden sadece bir kaçı para konusunda hiçbir sıkıntı yok herşeyi yaptım derken şaka yapmıyorum gezilecek görülecek yaşanacak ne varsa yaşadım arkadaşım evlilik ten daha iyisini yaşadım özgürce seviştim yiyiştim herşeyi yaptım her türlü fanteziyi denedim en büyük başarılarımdan birisi lider olmak oldu patronum liderim insanlar benden emir aldı enstrüman gibi basit şeyleri elbet denemiş çalmışımdır başka ne var aklıma gelmiyor benim sen yaz ben cevaplayayım
Gizli olmasa çok iyi olabilirdi. Görmüş geçirmiş olmak güzel bir şey tabi ki ama bence zihinsel sınırlarına yaklaşmış olmanın verdiği kısıtlanma hissinin yarattığı korku asıl sıkıntı. Herr şeyi yaptım demek için orta yaşın üzerinde olmak gerekmese de öyle olduğunuzu tahmin ediyorum. İhtiyacınız çocuk gibi farklı bakış açılarıyla bakabilen, olayları, gidişatı, renkleri kalıplaşmadan görebilen biri. Burada Pollyanna cılık oynayan, 'mış' gibi yapan insanlardan bahsetmiyorum. Aklınıza gelebilecek her şey tecrübe etmiş olmanız her şeyi tecrübe ettiğiniz anlamına gelemez. Aklınıza gelmeyenleri akıl eden birileri mutlaka vardır. Görüş açınızı genişleterek, bakıp da göremediklerinizi kavramanıza yardımcı olacak biri ile fikir alışverişinde bulunmanız şu an yapabileceğiniz en iyi şey gibi duruyor. Dediğim gibi gizli olmasa çok iyi olabilirdi. Eğer konuşmak isterseniz nasıl iletişime geçeceğinizi biliyorsunuz. Şu an burada yalnızca bu kadar yardımcı olabilirim.
0
10 Yorumla
Soran
+1 yıl
Güzel açıklama ve cevap olmuş öncelikle orta yaş değilim 24 yaşındayım ve çocukluğumdan bu yana maddi açıdan hiçbir sıkıntım olmadığından mütevelit 24 yaşına gelmiş bir gencin şu dünya üzerinde yaşayabileceği yapaileceği her türden her aktiviteyi her şeyi yaptığımı düşünüyorum pahalı araba mı? en iyilerini kullandım en üst düzey teknolojik ekipmanlar mı? en iyilerini kullandım denedim en iyi telefon mu her en iyisi çıktığında aldım en iyi bilgisayarı aldım gezmediğim avrupa ülkesi kalmadı neredeyse ve amerikada gitmediğim çöl kasaba tarzı yerler hariç kalmadı heryeri gezdim herşeyi yaptım en yüksek noktalardan paraşütlerle atladım snowboard yaptım en iyi tatil yerlerinde konakladım o izlediğiniz orkun ışıtmağın yaptığı aktivitelerin çoğundan fazlasını ben yaptım trump obama will smith chris hemsworth ve daha saymak istemediğim dünyaca ünlü tanınan insanlarla tanışıp fotoğraf çektirdim messinin imzalı forması var evimde evet çok büyük miktarda para akışı var ailemden gelen ama bundan sonra ne olacak diyorum artık hiçbir şey yapasım gelmiyor ve kadınlar dan da bir o kadar soğumuş vaziyetteyim hayatım çok toz pembe geçti hiç zorluk yaşamadan yaşadım bu hayatı ben biliyorum bu ülkede çok fazla fakir maddi durumu kötü insanlar yaşıyor yardımın iyisi kötüsü söylenmez ama çok insanada yardım ettim ben maddi açıdan ama bundan sonrası yok gibi ya çok düşündüm çok araştırdım önümdeki gelecek sadece teknolojiye bağlı olacak gibi zaten ve çok sıkıcı bir gelecek görüyorum bu dünyada o yüzden bitik durumdayım bilemiyorum ne olacak artık dediğim gibi.
Vay canına, yalnızca 24 yaşında tükenmiş hissetmek, üstelik tam anlamıyla her şeyi tükettiğini düşünerek tükenmek. Kulağa inanılmaz geliyor. Beklenmedik. Orkun Işıtmak ne yapıyor bilmiyorum, maalesef izlemediğimden bu konuda eksiğim. Eğer bana soracak olursanız bundan sonrası yok demek için çok erken. Düşünmenin araştırmanın yetmediği bir noktadaysanız, sizin yerinizde olsam burada yaratmaya geçmek benim için en mantıklısı olurdu. Bu kendini zorlayarak olmaz maalesef. Yapmak istediğiniz her şeyi yaptınız anladığım kadarıyla. Ama yeterli değil bence. Ki bunu yapmak istediği neredeyse hiçbir şeyi yapamamış biri olarak söylüyorum. Şu an bana sana söylemesi kolay dediğinizi duyar gibiyim. Hiçbir şeyi olmayan biri için her şeyi olduğunu hayal etmek kadar kolay bir şey yok. Ve inanın bana istediğim her şeyi yapmış olsam her şeye sahip olsam ne olurdu diye düşündüğümde, o durgun ve basık atmosferi ben de hissedebiliyorum. Yani ben bile hissedebiliyorsam bu bitikliği, sizi hayal etmek bile zor aslında. Ve teknoloji.. O kadar haklısınız ki. Bir yanım en kısa yoldan hayatından vazgeç ve daha fazla katlanma bu çileye derken diğer yanım yaşayabildiği kadar yaşa, görebildiğin kadar çok gelişme gör ve ölmemek için diren diyor. Yeterli gelmiyor. İnsanlığın doyumsuz yanı baskın geldiğinde (açgözlülükten bahsetmiyorum) tatmin olması bir o kadar güçleniyor. Düşündürücü. Belki de odak noktanızı değiştirmelisiniz. Bazen bir mucize olsun diye bekleriz. Peki ya o mucize bize mucize olmasını diletecek hale getiren şeyse? Yazarken ben bile söylediklerime inanmakta güçlük çelebiliyorım. Ya sizin mucizeniz buradaysa?
Sadece bekliyorum şimdilik yaşamaya devam ediyorum işte zaten çok fazla psikolojik sorunla karşı karşıyayım üstelik anksiyete tarzı hayattan kopmuş gibiyim her gece kendi kendime keşke aptal olsaydım da bu yaşıma kadar tüm bu hayatı doyasıya bu şekilde yaşamasaydım diyorum tüm gün evimde takılıyorum dışarıya bile çıktığım yok artık.
Justin bieber gibi hissediyorum biliyormusunuz bilmiyorum oda 2-3 sene boyunca evinden çıkmadı ve tükenmişlik sendromu yaşadı bir ara piyasada hiç yoktu hatırlarsınız belki şu anda bende öyleyim işte bende genç yaşımda herşeyi yaşadım onun gibi ve tükendim hayatta.
Bu konuda bayağı zıt kutuplardayız. Dosyasıyla yaşamak ve kendi sınırına ulaşmak benim için ütopik. Açıkçası bende çok merak uyandıran bir konu. Daha önce sizin gibi bir insanla konuşmuşluğum yoktu. Şimdi konuştukça daha fazlasını merak ediyorum. Sizi kurduğunuz her cümlede daha iyi anlamaya çalışıyorum. Bu denli aynı ama zamanda bir o kadar farklı olmak ilgimi çekmiyor desem yalan söylemiş olurdum. Aslında yazmak istediğim çok fazla şey var ama bu platformda herkese açık bir şekilde yazmayı doğru bulmuyorum.
Gizliden çıkamam kimliğimi ifşa edemem çünkü ailem basında ünlü ifşalanmak istemem burada sorduğum gibi bir çok platformda daha böyle sordum zaten hep gizli sordum.
Beni yanlış anladınız, gizliden çıkmanızı istemiyorum. Ben gizlide olmadığım için bana istediğiniz gibi ulaşabilirsiniz. Yine fake olabilir tabii ki. Bu konuda herhangi bir problemim yok. Kimliğinizi bilme gibi bir amaç gütmüyorum. Benim gibi biri bile kendini ifşa etmezken sizden böyle bir şey beklemek çok bencil ve ahmakça olur. Ve kullanıcı adım bir ön yargı oluşturduysa (ki çok muhtemelen, anlıyorum) tecrübe edinme amaçlı bir hesap olduğundan bu şekilde.
Sence bu kadar mitoloji tanrılar insanlar görmeden mı inandi o zamanlar antik Mısır'da antik Yunanda insanlara ruhani olarak görünüyorlardi onlarla konuşuyorlardi bunlar gerçek günümüzde gorusenler var çeşitli teknikler ile çıplak gözle görünebiliyorlar.
Ancak şunu soylemeliyim bu internette okuduğun şeyleri sakın deneme parazit varlıkları kendine çeker musallat edersin hiç bulaşma derim. Bu işler tehlikeli herkese göre değil bilmeyene göre hiç ama egerki güvenilir bir hocadan ogrenirsen bu iyi olabilir. Ama hiç bulaşma onların alemi farklı yaratıcı boşuna perde koymamıs
Yok ondan bana ne, inançlı olsaydın her şeyi yaşamışta olsan bir yaşama gayen olurdu, inançlı değilsen bir sebebin yok demektir. Zaten intihar edenlerin çoğu bu sebebten ediyor. Neyse hakkında hayırlısı.